5 KLEUR- EN STYLINGTIPS VAN MANDY WOELKENS VOOR EEN PERSOONLIJK INTERIEUR

Kleur speelt een belangrijke rol in het leven Mandy Woelkens. Zo is het dragen van kleur voor Mandy een manier om zichzelf te uiten, haar humeur te beïnvloeden en gebruikt ze kleuren als verlengstuk van haar persoonlijkheid. Dat haar nieuwe woning van top tot teen in kleur werd gehuld, verbaasde dan ook niemand. Het resultaat? Een uniek interieur, dat je instant een goed gevoel geeft. Laat je inspireren door Mandy’s tips en ontdek hoe je jouw woning met kleur écht persoonlijk maakt.

5 kleur- en stylingtips van Mandy WoelkensFoto links: LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wand en houtwerk kast) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (deur en kozijnen). Foto rechts: LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plinten), LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn).

1. VERDIEP JE IN DE EFFECTEN VAN KLEUREN 

“Denk bij het samenstellen van een kleurenpalet na over de associaties die kleuren bij jou oproepen,” geeft Mandy als eerste tip. Door jezelf af te vragen welke associaties of gevoelens je bij een kleur hebt, ontdek je welke effect een ruimte in die kleur op jou kan hebben. Zo zijn er vast kleuren die je rustig maken, terwijl andere kleuren je opvrolijken.  
Mandy: “In het gesprek met LAB kleurexpert Barbara vertelde ik haar dat ik de muren van mijn zolder, die dient als werkkamer en logeerkamer, knalgeel wilde verven en de kozijnen ijsblauw. Toen wees ze mij erop dat ik het beter kon omdraaien, aangezien je wil dat deze ruimte je rustig maakt. En inderdaad, het koele blauw helpt me om te concentreren en houdt me scherp. Bovendien slaap je in zo’n rustige kamer ook een stuk fijner.” 

5 kleur- en stylingtips van Mandy WoelkensLAB wallpaint en LAB binnenlak Frozen Cocktail no. 27 (wanden, schuifdeuren en balken) en LAB binnenlak Bumblebee no. 872 (kozijn).  

2. SCHILDER PLINTEN, DEUREN EN PLAFONDS MEE

Om meer samenhang in je interieur te creëren, geeft Mandy als tip om ook de plinten en plafonds te schilderen. “Het voelt vooraf misschien als een grote opgave, maar het is absoluut de moeite waard. Zeker wanneer je opvallende kleuren gebruikt zoals ik heb gedaan, creëer je hierdoor veel meer rust. Laat je plinten en plafonds wit, dan steekt het heel erg af bij je kleurrijke muren.” Is het toepassen van dezelfde kleuren op de plinten, kozijnen en plafonds voor jou too much? Kies dan een lichtere tint uit hetzelfde kleurenpalet, geeft ze aan. “Zo wordt het iets subtieler, maar behoud je toch eenheid.”

5 kleur- en stylingtips van Mandy WoelkensLAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plinten), LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn).

3. MATCH KLEUREN MET JE PERSOONLIJKHEID 

Voor Mandy geldt dat de kleuren die passen bij haar karakter, ook de kleuren zijn die ze mooi vindt. Door te kijken naar je persoonlijkheid ontdek je welke kleuren je graag om je heen hebt. “In mijn werk als presentatrice en hoofdredacteur ben ik best uitgesproken. Maar mensen die mij daarbuiten kennen weten ook dat ik heel warm en empathisch ben. Dit effect wilde ik graag creëren in mijn huis. Met uitgesproken kleuren, die je tegelijkertijd een gevoel van warmte en knusheid geven.” De romige Masala Chai no. 31 op het plafond in de woonkamer en de tropische Pastel Paradise no. 210 in de hal zijn daar goede voorbeelden van. “Met af en toe een verrassend element, zoals het behang op het plafond en de oranje koelkast,” zegt Mandy lachend.

5 kleur- en stylingtips van Mandy WoelkensFoto links: LAB wallpaint Orange Barista no. 117 (wanden), LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn). Foto rechts: LAB binnenlak Pastel Paradise no. 210 (deur) en Forest Green no. 277 (kast) en LAB wallpaint Masala Chai no. 31 (wand). 

4. EXPERIMENTEER MET KLEUR OP KLEINE WANDEN OF ELEMENTEN

Kleuren doen ontzettend veel voor je interieur en kunnen ruimtes een volledig andere sfeer geven. Toch kan het voor veel mensen spannend voelen om (meer) kleur toe te passen in hun woning. Volgens Mandy is het goed om af en toe uit je comfortzone te stappen, want alleen zo ontdek je wat kleur voor jou doet. “Bij het idee van kleur op de muren hebben mensen vaak het idee dat het gelijk heel heftig wordt, dat het ruimtes klein maakt of voor onrust zorgt. Maar zolang kleuren in balans zijn en matchen, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Als ik in mijn kleurrijke huis zit, voel ik me juist heel relaxed omdat het zo sfeervol is.” Wil jij voorzichtig experimenteren met kleur? Dan adviseert Mandy om eerst één element of losstaande wand te verven. “Zo wilde ik heel graag de knalroze LAB COLOUR Oh My Gosh no. 779 in mijn interieur, maar niet in de volledige ruimte. Daar bleken de deuren en kozijnen in de woonkamer de perfecte plek voor.”

5 kleur- en stylingtips van Mandy WoelkensFoto links: LAB wallpaint The Duchess no. 100 (wand links), LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wand, houtwerk kast en plint), LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond), LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (deur en kozijnen). Foto rechts: LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plinten), LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn).

5. HAAK EEN KLEUREXPERT AAN

“Ondanks dat ik wist dat ik een kleurrijk interieur wilde, was het wel fijn om zeker te weten dat het kleurenpalet in balans was. Barbara van LAB heeft me geholpen de juiste combinaties te maken en per ruimte de gewenste sfeer te creëren. Tot slot denk ik dat een expert je kan laten inzien dat je niet bang hoeft te zijn voor kleur, maar dat het juist een verrijking is voor je interieur. Bovendien maak je van je huis met kleur echt een thuis.” 
Wil jij graag persoonlijk advies van onze LAB kleurexperts? Maak hier een online afspraak of kies hier jouw tijdslot voor een adviesgesprek in de VESTINGH CONCEPTSTORE in Bussum. Onze kleur- en behangadviseurs staan klaar om samen te kijken wat bij jou en je huis past.

Shop de Mandy Woelkens look
Shop de Mandy Woelkens look
Shop de Mandy Woelkens look

KLEUREN UITPROBEREN? 

Maak dan gebruik van onze LAB sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcard, grote kleurstalen of de complete kleurenwaaier.  

 

Auteur: Claudia Dikkers 
Fotografie: Lotte van Uittert

LEES OOK: