BINNENKIJKEN BIJ MANDY WOELKENS: EEN UITGESPROKEN KLEURENPARADIJS

Mandy Woelkens is (radio)presentatrice, podcasthost en voormalig hoofdredacteur van LINDA. meiden. Daarnaast staat ze geregeld op een podium om te spreken over belangrijke maatschappelijke thema’s als gendergelijkheid, feminisme en racisme. Zowel in haar werk als privéleven inspireert ze mensen vooral om zichzelf te zijn. Dat haar huis een canvas van zelfexpressie werd, verbaasde dan ook niemand. “We stonden in de straat al vrij snel bekend als het huis met de vele kleuren. Wij mochten even binnenkijken en vroegen haar alles over kleur- en interieurkeuzes. 

Binnenkijken bij Mandy WoelkensLAB wallpaint Orange Barista no. 117 (wanden) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn).

EEN VERLENGDE VAN MANDY’S PERSOONLIJKHEID 

Bij binnenkomst in Mandy’s woning word je meteen verrast door opvallende kleurcombinaties. “Ik vind kleur heel belangrijk” zegt Mandy. “Het zegt onwijs veel over wie ik ben, hoe ik mij voel en wat mensen over mij denken. In mijn zijn, mijn interieur en in mijn kleding. Als vrouw van kleur is kleur op elke mogelijke manier verweven in wie ik ben.”  
Het authentieke dijkhuis kocht ze in 2020 met haar toenmalige partner. Na een intense verbouwing trokken ze in het voorjaar van 2021 in de woning. “Het duurde vier maanden langer dan gedacht. Maar dat gaf ons ook de kans om het van top tot teen eigen te maken.” 

Binnenkijken bij Mandy WoelkensLAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plinten), LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijnen).

ORANJE BOVEN 

Met slechts één kleurstaal onder haar arm, stapte Mandy de LAB CONCEPTSTORE binnen. “Ik had Orange Barista no. 117 al op het oog en ik wist dat ik iets roze wilde. Verder ging ik het adviesgesprek heel open in.” Samen met LAB kleurexpert Barbara stelde ze een kleurrijk palet voor haar woning samen. We vulden Orange Barista aan met de romige Masala Chai no. 31. Een iets neutrale en lichtere oranje, die toch warmte uitstraalt. Perfect voor het plafond en de wand in de keuken, omdat kleuren hier door de lichtinval donkerder lijken.” 

Binnenkijken bij Mandy WoelkensFoto links: LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plinten) en LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond). Foto rechts: LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plinten), LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn).

De veranderende lichtinval gedurende de dag is een van de redenen waarom het verstandig is kleuren eerst te testen. LAB heeft van elke kleur stalen die geverfd zijn met echte verf. Ik heb ze door mijn hele huis op de muren geplakt om aan het idee te wennen en te kijken hoe de kleuren tot uiting kwamen. 

LEES OOK: DIT IS DE INVLOED VAN LICHTINVAL OP EEN VERFKLEUR

EEN ONVERWACHTS ELEMENT 

Voor de losstaande wand in de woonkamer gingen ze nog een stapje verder. “Ik wilde op die muur een extra oranje pop of colour, want dat zie je niet vaak. En mede daarom is het zo gaaf,” zegt Mandy. “Ik vind het leuk als er in een interieur iets onverwachts gebeurt en totaal afwijkt van de standaard. Dat verklaart denk ik ook de oranje koelkast en het behang op het plafond in de keuken. De behanger heeft wel drie keer gevraagd of ik het zeker wist.” 

LEES OOK: HET HELE JAAR ZON MET DE TRENDKLEUR ORANJE

Binnenkijken bij Mandy WoelkensFoto links: LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wand en houtwerk kast), LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (deur). Foto rechts: LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plinten), LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn).

OUD EN NIEUW IN DE MIX 

Bij de inrichting van het huis, koos Mandy bewust voor een combinatie van nieuwe en gebruikte items. “Een deel van de meubels is nieuw, maar er staan ook zeker wat tweedehands spullen die ik online of via de buurtapp heb overgekocht. Het is een oud huis en ik vond het mooi om wat karakteristieke elementen te behouden. Zo vonden we tijdens de verbouwing een stuk glas in lood bij de container, dat uit het huis gesloopt was. Dit besloten we terug te plaatsen boven de deur in de nieuwe wand in de woonkamer. Dit raam is eigenlijk een totaal andere stijl, maar dat maakt het huis wel uniek. 

Binnenkijken bij Mandy WoelkensLAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plinten), LAB wallpaint Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn).

A TOUCH OF PINK OP ELKE VERDIEPING 

Wie een korte blik op Mandy’s interieur werpt, zal geen moeite hebben haar lievelingskleur te raden. Gelukkig kan ze er zelf vooral om lachen. Ja, het is wel vrij duidelijk he? Roze moest op elke verdieping terugkomen. Het is best colour blocking met oranje, maar daar houd ik wel van.” In de woonkamer werden het de kozijnen, in de keuken de kastjes en in de hal de trap. En de badkamer? Je raadt het al... In elke ruimte is er een roze tint te vinden. Is het niet op de muur, dan wel in meubels of accessoires. Ik vind roze gewoon altijd een goed idee.

Binnenkijken bij Mandy WoelkensFoto links: LAB wallpaint Lotus Lush no. 309 (wand en plafond). Foto rechts: LAB binnenlak Pastel Paradise no. 210 (deur) en Forest Green no. 277 (kast) en LAB wallpaint Masala Chai no. 31 (wand). 

MANDY’S TIPS VOOR EEN KLEURRIJKER INTERIEUR 

Ondanks dat een kleurenpalet met roze en oranje niet voor iedereen is weggelegd, raadt Mandy iedereen aan wat meer met kleur te experimenteren. “Kleur maakt een huis zoveel persoonlijker en sfeervoller. En dat hoeven niet eens felle kleuren te zijn. Ook met neutrale, zachte kleuren kun je je interieur verrijken.” Wil jij graag meer kleur, maar weet je niet waar je moet beginnen? Schilder dan eens één wand of voeg kleurrijke accessoires toe of laat iemand meekijken die er verstand van heeft. “Alleen door het gewoon te doen ontdek je wat kleur voor jou doet. En een kleurexpert kan jou heel goed vertellen hoe je kleur het beste in je interieur verwerkt.” Zo kun je voorzichtig uitbreiden en je huis steeds kleurrijker maken. “En voor je het weet heb je zo’n huis als dit,” zegt Mandy lachend. 

LEES OOK: 5 KLEUR- EN STYLINGTIPS VAN MANDY WOELKENS VOOR EEN PERSOONLIJK INTERIEUR

Binnenkijken bij Mandy WoelkensLAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plinten), LAB wallpaint Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn).

WERK IN UITVOERING

De verbouwing mag dan al lang en breed klaar zijn, af is haar huis zeker nog niet. “De slaapkamer ga ik nog veranderen. Die is nu vrij donker en dat past eigenlijk niet zo goed bij mij. Daarnaast moet de tuin nog op de schop en wil ik de voordeur en de hal misschien nog doen.” Op de vraag hoe dit eruit komt te zien, weten we eigenlijk het antwoord al. “Minder kleurrijk wordt het zeker niet!”  

KLEUREN OF BEHANG UITPROBEREN? 

Geïnspireerd door het vrolijke kleurenpalet van Mandy en wil je zelf aan de slag met kleur? Maak dan gebruik van onze LAB sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcard, grote kleurstalen of de complete kleurenwaaier.   

 

Auteur: Claudia Dikkers 
Fotografie: Lotte van Uittert 

 

LEES OOK: