Behangcalculator - rekentool

De behangcalculator om jou te ontzorgen!
Behang calculator of behangcalculator: behang afbeelding van Arté Revera Candance 47551 & Élitis Retour des Indes VP96202

Wil je weten hoeveel behang je nodig hebt? Met onze calculator voor behang bereken je snel en eenvoudig het aantal nodige rollen voor jouw ruimte!

Goed om te weten: de indicatie is gebaseerd op de hoogte en breedte van de muren, de lengte en breedte van de behangrol én het patroon. Voor behang met een patroon is de berekening namelijk anders dan bij een behang zonder patroon. 

Behang soorten

Zonder patroon

Behang zonder patroon is eenvoudiger te verwerken omdat alle banen identiek zijn en er geen rekening gehouden hoeft te worden met het doorlopen van een patroon. Dit betekent dat het behang efficiënter gebruikt kan worden, met minder snijafval. Om de benodigde hoeveelheid behang te berekenen, kun je eenvoudig de oppervlakte van je muren invoeren in onze calculator. Zo kun je snel en nauwkeurig het behang berekenen in m².

Recht patroon

Bij behang met een recht patroon moet het patroon op dezelfde hoogte beginnen voor elke baan. Dit betekent dat je meer behang nodig hebt om het patroon goed te laten doorlopen, wat kan leiden tot meer snijafval. Het is daarom handig om te weten hoeveel banen je uit een rol behang met patroon kunt halen. Onze behangcalculator helpt je om dit eenvoudig te berekenen, zodat je precies weet hoeveel behang je nodig hebt voor jouw ruimte.

(Half) Versprongen patroon

Bij behang met een (half) versprongen patroon moet elke volgende baan halverwege de vorige baan beginnen. Dit vraagt om extra precisie en vaak meer materiaal om het patroon correct door te laten lopen. Het is daarom belangrijk om nauwkeurig te weten hoeveel behang je nodig hebt. Met onze behang calculator kun je eenvoudig het behang berekenen voor een verspringend patroon. Voer de afmetingen van je muren en de specificaties van het behang in de calculator in om precies te weten hoeveel rollen je nodig hebt.

Bij vragen, neem contact op met onze klantenservice via support@vestingh.nl