COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WONING VAN MANDY WOELKENS

Als groot voorstander van kleur was het samenstellen van het kleurenpalet voor Mandy’s huis een feestje. Zowel voor haarzelf, als voor kleurexpert Barbara van LAB. De enige voorwaarde die Mandy had, was dat er iets roze moest gebeuren. “Want roze is altijd een goed idee.” Spoiler alert: dat is gelukt. Lees verder en ontdek alles over het vrolijke kleurenpalet met LAB COLOURS in haar huis. 

Copy paste Mandy WoelkensFoto links: LAB wallpaint Orange Barista no. 117 (wanden), LAB wallpaint en LAB binnenlak Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn). Foto rechts: LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plint) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn). 

CARTE COLOURFUL VOOR BARBARA

“Het adviesgesprek ging ik heel open in”, vertelt Mandy. “Ik had vooraf alleen een staaltje van Orange Barista no. 117 uitgekozen, want die vond ik heel gaaf. En ik wist zeker dat ik iets roze wilde. Ik houd namelijk wel van een beetje colour blocking.” Verder kreeg LAB kleurexpert Barbara volledig carte blanche. Of beter gezegd: carte colourful. Mandy: Het palet moest als het ware een verlengde worden van mijn persoonlijkheid. Uitgesproken, maar tegelijkertijd ook warm en knus. Zo kwamen we als aanvulling op Orange Barista no. 117 uit bij Oh My Gosh no. 779 en Masala Chai no. 31. Stuk voor stuk opvallende kleuren, maar samen vormen ze een hele fijne balans.”

Copy paste Mandy WoelkensFoto links: LAB wallpaint Orange Barista no. 117 (wanden) en Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn). Foto rechts: LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plint) en Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (kozijn).
 

EEN VERRASSEND ELEMENT

Aanvullend op het basispalet wilde Mandy graag een paar verrassende elementen toevoegen die er echt uitspringen. “Omdat ik al veel oranje had, adviseerde Barbara mij om bij dezelfde tint te blijven en dit op één wand te gebruiken. Zo kwamen we uit bij The Duchess no. 100 voor de losstaande muur in de woonkamer. Deze oranje heeft dezelfde basis als Orange Barista no. 117 en Masala Chai no. 31, maar is een stuk intenser.” 

LEES OOK: WELKE KLEUREN PASSEN GOED BIJ ELKAAR? ZO MAAK JE DE MOOISTE COMBINATIES

Copy paste Mandy WoelkensLAB wallpaint The Duchess no. 100 (wand links), LAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wand, houtwerk kast en plint) en Masala Chai no. 31 (plafond) en LAB binnenlak Oh My Gosh no. 779 (deur en kozijnen).

VAN PLAFOND TOT PLINT

In Mandy’s huis zijn ook plafonds, kozijnen, deuren en plinten geschilderd. Hierdoor blenden de kleuren nog beter met elkaar in en ontstaat er meer eenheid. “Juist wanneer je uitgesproken kleuren gebruikt zoals in mijn interieur, wordt het geheel minder heftig wanneer je alle onderdelen verft, zegt Mandy. Om dit effect te creëren, is het wel belangrijk dat je overal dezelfde kleur gebruikt of een lichtere tint met dezelfde basistoon kiest. “Dit laatste hebben we gedaan met het plafond in de woonkamer,” vult Barbara aan. Hiervoor was Orange Barista iets te donker, maar de lichtere variant Masala Chai was perfect.” 

 

Copy paste Mandy WoelkensLAB wallpaint en LAB binnenlak Orange Barista no. 117 (wanden en plinten) en Masala Chai no. 31 (plafond). 

PASTEL FEESTJE IN DE HAL

Ook in de hal kon een twist of pink niet ontbreken. Mandy: “Omdat er zowel beneden als boven roze tinten toegepast zijn, verbindt de roze trap de twee verdiepingen met elkaar. Ook hier blend het prachtig in met de neutrale, romige Masala Chai no. 31 en zachte Pastel Paradise no. 210 op de deuren. Diezelfde pasteltint komt trouwens ook weer terug in het behang op het plafond in de keuken.” In deze zoete ruimte lijkt de keuze voor een donker groene kast in de hal misschien verrassend, maar ook daar is over nagedacht. “Tijdens de verbouwing vonden we een stuk glas in lood bij de container, klaar om weggegooid te worden. Super zonde! We lieten het in de nieuwe muur tussen de hal en de woonkamer bevestigen, boven de deur. Het klassieke groene glas matchte mooi met Forest Green no. 277. En ook de tegels in de keuken hebben eenzelfde petrol-achtige kleur. In elk ruimte vind je dus wel weer iets van het kleurenpalet terug.

 

Copy paste Mandy WoelkensFoto 1: LAB binnenlak Forest Green no. 277 (kast) en LAB wallpaint Masala Chai no. 31 (wand). Foto 2: LAB binnenlak Pastel Paradise no. 210 (deur) en Forest Green no. 277 (kast) en LAB wallpaint Masala Chai no. 31 (wand).

BENUT DE EFFECTEN VAN KLEUREN

Barbara: “Bij het selecteren van kleuren is het ook belangrijk om na te denken wat je met een ruimte wil. Kleuren kunnen namelijk effect hebben op je humeur en zelfs je nachtrust beïnvloeden. Zo is van blauw bijvoorbeeld bekend dat het een rustgevend en kalmerend effect heeft. Daarom kozen we voor de zolder, die dient als werk- en logeerkamer, Frozen Cocktail no. 27. Deze lichte, koele tint zorgt voor een hele relaxte sfeer, maar houdt je wel fris.”

LEES OOK: DE INVLOED VAN LICHTINVAL OP EEN VERFKLEUR

Copy paste Mandy WoelkensLAB wallpaint en LAB binnenlak Frozen Cocktail no. 27 (wanden en kasten) en LAB binnenlak Bumblebee no. 872 (kozijn).

SHOP DE LOOK

Laat je inspireren door het kleurenpalet van Mandy. Creëer haar stijl bij jou thuis. Shop hieronder de sample potjes:

 

Shop de Mandy Woelkens look
Shop de Mandy Woelkens
Shop de Mandy Woelkens look

KLEUREN UITPROBEREN? 

Maak dan gebruik van onze LAB sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcard, grote kleurstalen of de complete kleurenwaaier.  

 

Auteur: Claudia Dikkers 
Fotografie: Lotte van Uittert

LEES OOK: