BINNENKIJKEN BIJ PIEN STIEGLITZ: GEWAAGD, KLEURRIJK INTERIEUR MET EEN PERSOONLIJK VERHAAL

Pien Stieglitz is het creatieve brein en de oprichtster van modemerk Stieglitz. Met haar merk wil ze de kracht in vrouwen naar boven halen met kleding waarin vrouwen zich sterker voelen. Levendige felle kleuren, gedurfde wilde patronen en opwindende pasvormen sieren haar kledingitems. Kleding met een persoonlijk verhaal. Ook haar huis vertelt een eigen verhaal met de gewaagde en felle kleurkeuzes in het interieur. Eerder namen we al een exclusief kijkje achter de schermen in de kleurrijke wereld van Pien Stieglitz waarin we de bijzondere kleurkeuzes van de begane grond van Pien onthulden. Dit keer bewonderen we het eindresultaat van de gehele woning.

Laat je inspireren door de wondere kleurrijke wereld van Pien Stieglitz. Lees en kijk verder en ontdek hoe Pien een gewaagd, kleurrijk interieur met een persoonlijk verhaal heeft gecreëerd. Maar ook hoe ze diverse LAB COLOURS en een levendig en expressief palet in LAB Eigen kleurkeuze heeft toegepast.

Binnenkijken bij Pien Stieglitz: gewaagd, kleurrijk interieur met een persoonlijk verhaal

GROOTS DENKEN

We bezoeken Pien (35) bij haar thuis voor een interview over haar inspiratie voor de gewaagde kleurkeuzes die ze heeft gemaakt in haar interieur. Pien woont samen met haar verloofde Semmy (36) en dochtertje Uma (4) in Vreeland. Ze groeide op in Laren en Eemnes, maar woonde van haar 18de tot haar 33ste in Amsterdam. Pien: “Ons huidige huis is ons eerste koophuis en dat was de aanleiding om nu echt groots te denken qua interieur en kleur. Ons vorige huis was ook kleurrijk, maar had meer terra- en aardetinten en één oranje muur. Niet te vergelijken met dit huis dus!”

@stieglitz @lottvanuittert LAB Eigen kleurkeuze S1070-R10B (hal) S0560-Y40R NCS (oranje) LAB Wallpaint Bumblebee no. 872

WAAR HEB JE DE INSPIRATIE VANDAAN GEHAALD?

Pien: “Ons interieur is heel erg geïnspireerd op Mexico, Brazilië en Colombia, de stranden, restaurants en de enorme hoeveelheid kleur die daar wordt gebruikt. Ik heb me erin ondergedompeld op mijn persoonlijke ontdekkingsreizen, de landen en culturen echt beleefd. In Aziatische landen zoals India zie je ook veel kleur, maar Latin-landen hebben mijn persoonlijke voorkeur. Al die reiservaringen zijn samengesmolten in een moodboard en die stijl hebben we doorgevoerd in ons huidige interieur. Het resultaat is een kleurrijk thuis dat ondanks alle roze-tinten niet vrouwelijk maar juist heel sfeervol voelt.”

@stieglitzlabel @lottevanuittert LAB Eigen kleurkeuze S0560-Y40R NCS (oranje) LAB Wallpaint Bumblebee no. 872 LAB Vloercoating Warm Tan no. 91

HOE HEB JE EEN INTERIEUR GECREËERD DAT ECHT PAST BIJ WIE JIJ BENT?

Pien: “We hebben ons huis heel persoonlijk gemaakt. Het vertelt net als het modemerk Stieglitz een verhaal. Wanneer je door de verschillende ruimtes loopt zie je elke keer weer iets anders en elk detail vertelt een kleiner verhaal binnen het grotere geheel. Het complete interieur is een weerspiegeling van wie ik ben, wie wij zijn, waarbij elementen soms best mogen ‘clashen’, maar wel op een classy manier. De schilderijen die overal vandaan komen, de antieke stoelen die ik voor mijn verjaardag heb gekregen, de oude werktafel van mijn moeder: nieuw ontmoet klassiek en dat maakt ons huis ons thuis.”

AAN WELKE RUIMTE HEB JE DE MEESTE AANDACHT BESTEED?

Pien: “De living. Dat was het spannendste project. Het was best uitdagend om de juiste kleur roze te kiezen. Om het beeld te creëren dat ik in mijn hoofd had, met een hoekje waar alle kleuren samenkomen en in balans zijn: roze, oranje, groen, geel. Het zwart van de piano vormt een mooi contrast met al die kleurrijke uitingen.”

@stieglitzlabel @lottevanuittert LAB Eigen kleurkeuze S1060-R30B (neon roze) S0560-Y40R NCS (oranje) LAB Wallpaint Bumblebee no. 872 Pure Black no. 50

WELKE ROL SPEELT DUURZAAMHEID IN INTERIEUR?

Pien: “Duurzaamheid vind je in ons huis vooral terug in de vintage meubelen. We hebben niets nieuws gekocht en alleen gewerkt met wat we al hadden of wat we via via hebben gekregen. Ik ben heel creatief en vind het vooral tof om te laten zien wat je allemaal kunt doen met kleur en verf. En dat is hier goed gelukt. Het oude en het nieuwe komen samen in de kleuren en de vintage items.”

WAT KUN JE VERTELLEN OVER DE SAMENSTELLING VAN HET KLEURENPALET?

Pien: “Ik vond een plaatje uit de jaren '60 waarop al deze kleuren een geheel vormden. Toen wist ik: dit wil ik, deze combinatie moet het worden. Scarlet, een vriendin van moeder die al veel huizen heeft ingericht, heeft me geadviseerd en daar heb ik veel aan gehad. De openhaard speelt een belangrijke rol in het interieur, die samen met de gekozen kleuren en de onmiskenbare Mexicaanse invloeden zorgt voor een warme, gezellige sfeer.”

@stieglitzlabel @lottevanuittert LAB Eigen kleurkeuze S1060-R30B (roze) S0560-Y40R NCS (oranje) LAB Wallpaint Pure Black no. 50

HEB JE BIJ HET SAMENSTELLEN VAN HET INTERIEUR BEPAALDE REGELS GEVOLGD?

Pien: “Nee, geen regels. Ik ben volledig op mijn gevoel afgegaan. Dat doe ik bij alles in mijn leven. Ik ben iemand die de sprong waagt en dat zie je absoluut terug in dit interieur.”

WELKE TIPS HEB JE VOOR DE LEZERS DIE FELLE, GEWAAGDE KLEUREN WILLEN TOEVOEGEN IN HUN INTERIEUR MAAR NIET WETEN WAAR ZE MOETEN BEGINNEN?

Pien: “Zoek eerst foto’s, bijvoorbeeld op Pinterest. Kijk wat je wel en niet mooi vindt en vertaal dat naar je eigen woning. Wees niet bang om te kiezen voor kleur. Laat je inspireren door de foto’s van ons interieur, gemaakt door de getalenteerde fotograaf Lotte van Uittert. Met kleur maak je van jouw huis een echt thuis en vertel je jouw persoonlijke verhaal met jouw interieur.”

@stieglitzlabel @lottevanuittert LAB Eigen kleurkeuze S1070-R10B (hal rechts) S1070-R10B (hal) S0560-Y40R NCS (oranje) LAB Wallpaint Bumblebee no. 872 Pure Black no. 50 LAB Vloercoating Warm Tan n

SHOP DE PIEN STIEGLITZ LOOK

LAB COLOURS OP DE BEGANE GROND

Op de begane grond is Pure Black no. 50, ofwel het puurste zwart, toegepast in LAB Binnenlak op de kozijnen en de keukenkastjes, alsmede in LAB Trapcoating op de trap. Zonder handreikingen naar andere kleuren staat Pure Black no. 50 helemaal op zichzelf. Daardoor kan deze sterke keuze een opvallende focus óf juist een betrouwbare verbinder zijn. Met Pure Black no. 50 vergroot je het contrast in je interieur. Het is een mooi accent in combinatie met bijna elke kleurtint. Bumblebee no. 872, welke op het plafond in LAB Binnenlak is toegepast, is een frisse honinggele tint met een vleugje oker. Deze sterke geel is energiek en zet aan tot creativiteit. Hoewel Bumblebee no. 872 niet veel meer nodig heeft om een statement te maken, combineert Pien deze tint met een levendig en expressief palet in LAB Eigen kleurkeuze.

LAB COLOURS - Pien Stieglitz

LAB EIGEN KLEURKEUZE IN LEVENDIGE EN EXPRESSIEVE KLEUREN

Naast bovengenoemde LAB COLOURS heeft Pien de tinten S0560-Y40R NCS perzik oranje, S1070-R10B framboos-roze en S1060-R30B neon-roze, gemengd in LAB Eigen kleurkeuze, eveneens op de begane grond toegepast. Deze drie kleuren bieden een levendig en expressief palet dat het interieur van Pien tot leven brengt. De perzik oranjetint is toegepast op de muur achter de kast, de lange wand en achter de keuken. Deze vrolijke, warme tint prikkelt de zintuigen en brengt een gevoel van energie en speelsheid in elke ruimte met zich mee. De framboos-roze kleur is toegepast in de hal. Dit is een rijke tint die zowel diepte als levendigheid brengt. De neon-roze tint is toegepast op de kast en muren, wat een levendige en energieke uitstraling aan de ruimte geeft.

LAB Eigen kleurkeuze S0560-Y40R S1060-R30B S1070-R10B

LAB VLOERCOATING, LOOK-A-LIKE GIETVLOER, IN DE KEUKEN

Daarnaast is LAB Vloercoating in de tint Warm Tan no. 91, met zijn warme en gebruinde gloed, toegepast op de vloer in de keuken. Hoewel Warm Tan no. 91 echt een eigenzinnige en uitgesproken kleur is, kun je er heel veel kanten mee op en past deze tint binnen verschillende interieurstijlen. LAB Vloercoating is een look-a-like gietvloer zonder hoge kosten. Het LAB Vloercoating systeem bestaat uit vier verschillende producten, namelijk: LAB Vloercoating Impregneer, LAB Vloercoating Primer, LAB Vloercoating en LAB Vloercoating Slijtvast (optioneel). Wil je eveneens aan de slag met het LAB Vloercoating systeem? Dan is het van belang voor toepassing het productadvies goed door te lezen. 

LAB Vloercoating in de tint Warm Tan no. 91 | @stieglitzlabel @lottevanuittert

KLEURKEUZE OP DE BOVENVERDIEPING VAN PIEN STIEGLITZ

In de masterbedroom én logeerkamer is gekozen voor Royal Mauve no. 637 op de kopse kanten, in combinatie met S0520-R10B lichtroze gemengd in LAB Eigen kleurkeuze op al het houtwerk en in de hal. Royal Mauve no. 637 is een koninklijke, lichte auberginepaars. De tint integreert de stabiliteit van blauw en de energie van rood. De diepe, rijke mauvetint creëert een gevoel van sereniteit en volwassen elegantie, terwijl het delicate lichtroze een zachte, lieflijke ambiance toevoegt die ontspanning en zachtheid uitstraalt. Samen creëren deze kleuren een harmonieuze balans voor een rustgevende en stijlvolle ruimte. Dit kleurenduo brengt een moderne twist aan het klassieke palet.

LAB Wallpaint Royal Mauve no. 637 LAB Eigen kleurkeuze S0520-R10B

FROZEN COCKTAIL NO. 27 IN DE KINDERKAMER

In de kinderkamer van dochtertje Uma is Frozen Cocktail no. 27 toegepast. Deze tint creëert een sprookjesachtige sfeer die rust en speelsheid oproept. Deze zachte, nevelige blauwtint met een subtiel groene glans brengt de magie van een bevroren wonderland naar de ruimte, waardoor het perfect is voor kalme nachten en avontuurlijke dagen. Gecombineerd met andere koele tinten, vormt het de perfecte achtergrond voor een kinderrijk waar de verbeelding ongestoord kan dwalen. Met Frozen Cocktail no. 27 komt het verkoelende gevoel van een ijzige bries samen met de warmte van thuis, een balans die zowel ontspanning als creativiteit oproept.

STIEGLTIZ LAB Wallpaint Frozen Cocktail no. 27 en LAB Eigen kleurkeuze S0520-R10B

LAB EIGEN KLEURKEUZE IN DE BADKAMER

Tot slot is S3050-G20Y groen gemengd in LAB Eigen kleurkeuze toegepast in de badkamer, in combinatie met Pure Black no. 50, ofwel het puurste zwart, op het kozijn. Het diepe, verfrissende groen creëert een weelderige en levendige sfeer in deze badkamer. De levendigheid van de tint brengt een energieke en tegelijk rustgevende kwaliteit naar de ruimte. Deze rijke groene nuance contrasteert prachtig met natuurlijke houten elementen en helder daglicht, waardoor een ruimte ontstaat die zowel harmonieus als elegant is. De kleur is een statement van natuurlijke luxe en biedt een stijlvolle achtergrond voor Pien's dagelijkse verzorgingsrituelen.

STIEGLITZ LAB Eigen kleurkeuze S3050-G20Y

GEWAAGD, KLEURRIJK INTERIEUR MET EEN PERSOONLIJK VERHAAL

Pien Stieglitz, een naam die synoniem staat voor kleurrijke durf en creatieve expressie, zowel met haar modemerk Stieglitz als in haar eigen huis. Graag willen wij Pien bedanken voor het delen van haar kleurrijke verhaal, maar ook van het gebruik van onze LAB COLOURS en LAB Eigen kleurkeuzePien, jouw interieur is een prachtige reflectie van je stijl en energie, en we zijn vereerd dat onze verfkleuren hebben mogen bijdragen aan het realiseren van jouw visie. Dankjewel voor het vertrouwen in LAB PAINT en het delen van je kleurrijke wereld met ons allen. Met jouw gewaagde keuzes heb je niet alleen je eigen interieur getransformeerd, maar mag je nu ook velen inspireren om hun eigen interieuravonturen aan te gaan.

De sfeervolle beelden van haar woning zijn vastgelegd door de getalenteerde fotograaf Lotte van Uittert, die de essentie van de gekozen kleuren en Pien haar unieke stijl perfect heeft weten vast te leggen.

Founder Robert Schellekens en Pien Stieglitz

ZELF AAN DE SLAG MET KLEUR?

Maak dan gebruik van onze LAB Sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB Wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze LAB Colourcard, grote LAB Kleurstalen of de complete LAB Kleurenwaaier. Durf te kiezen voor een kleurrijk interieur en maak een meesterwerk van jouw huis door felle kleuren te combineren.

Maak bijvoorbeeld gebruik van LAB Eigen kleurkeuze om iedere gewenste kleurcombinatie te maken en de kwaliteit van onze verf te behouden.


LEES OOK: