BINNENKIJKEN BIJ FEMKE MEINES: KLEURRIJKE KALMTE

Nederland leerde influencer Femke Meines (23) kennen toen ze in 2012 meedeed aan het Junior Eurovisiesongfestival. Het was de start voor een carrière als zangeres, actrice en YouTuber. Vorig jaar ging Femke het huis uit, en ook weer niet, want samen met haar vriend Justin (23, technicus bij een compressorenbedrijf) kocht ze de tussenwoning van haar ouders in een dorp vlakbij Schagen. De ouders schoven op hun beurt door naar het huis van de grootouders. 'Ik vind het een mooi idee dat de familiehuizen naar de volgende generatie zijn overgegaan, en dat daarmee alle herinneringen bewaard blijven,' vertelt ze als we bij haar op bezoek komen. 

Shop de Femke Meines lookLAB Wallpaint Golden Leaf no. 752 en LAB Wandcoating Transparant.

VERLIEFD OP DE DEURMAT 

'Ik ben zó verliefd op mijn deurmat,' lacht Femke als ze opendoet. Gelukkig hoeven bezoekers er niet met een acrobatische pas overheen te stappen, want mooi en praktisch gaan bij de West-Friese hand in hand. 'Het was het eerste dat ik aanschafte toen ik hoorde dat de hypotheek rond was,' ratelt ze vrolijk, zoals ze dat in één stuk door zal doen als ze haar huis laat zien. 'Justin vindt 'm afgrijselijk. Maar we hebben afgesproken dat we ons interieur een rustige basis zouden geven, en dat ik dan met de accessoires los mag gaan.' 

Binnenkijken bij Femke MeinesLAB Wallpaint Frosted Sand no. 374 (wanden en plafond) en behang Arte Lino Lignes 40507 (links). LAB Wallpaint Amaze no. 535 (wand, plinten en kozijn), Frosted Sand no. 374 (plafond) en LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Mister MT no. 156 (deur, plint en plafond)(rechts).

METAMORFOSE VAN JE JEUGD 

Femkes ouders waren de eerste bewoners van de tussenwoning. Ze gaven het huis van binnen een eigentijds boerderijachtige stijl, die past bij het prachtige polderlandschap met stolpboerderijen boven Alkmaar. 'Ik vond het gezellig,' vertelt Femke, 'Ik was helemaal gewend dat het was zoals het was. Maar toen ik hier eenmaal met Justin woonde, voelde het alsof we op het huis van mijn ouders aan het passen waren. Dan merk je opeens dat je een eigen identiteit hebt, en een eigen stijl. We moesten die alleen nog ontdekken, want we hadden nog nooit een plek voor onszelf gehad.'

LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Amaze no. 535 (wanden, plinten, deur en vensterbank) en LAB Wallpaint Frosted Sand no. 374 (plafond).

In hun zoektocht kwamen de twee terecht bij LAB, waar ze advies kregen van Karin. 'Daar zijn zoveel mooie dingen uitgekomen die ik zelf never nooit zou hebben bedacht!', roept Femke enthousiast. 'Het ging om alle kleuren, voor elke ruimte, maar ook meubels. Het moodboard dat we met Karin maakten, heb ik op mijn telefoon, zodat ik het altijd als referentie bij me heb.' 

Binnenkijken bij Femke MeinesLAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (wand, plafond en plint) en Amaze no. 535 (wand, deur en plint)(links). LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Mister MT no. 156 (wand, plinten, leuning) en LAB Trapcoating Calm Mood no. 155 (traptreden)(rechts).

STROOIEN MET KLEUR

Inmiddels is Femke voorgegaan naar de bovenverdieping. Daar reflecteert haar werkkamer logischerwijs het meest haar eigen karakter. Op de muren en het plafond zitten de frisse groentinten Poetic Pondicherry no. 58 en één wand AMS Leaves no. 602. Femke: 'Het was nog best een ding of we er samen uit zouden komen qua interieur, want Justin is een super leuke jongen, maar hij heeft absoluut niet mijn smaak. Wat hem betreft zou alles wit zijn geworden, terwijl ik het liefst alles knalroze wilde. Ik ben dol op kleur, het kan voor mij niet gek genoeg. Kleur op kleur, print op print, allemaal helemaal prima.'

Lees ook: COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WONING VAN FEMKE MEINES

Binnenkijken bij Femke MeinesLAB Wallpaint Poetic Pondicherry no. 58 (wanden, kozijn en plafond) en LAB Wallpaint en LAB Binnenlak AMS Leaves no. 602 (wand met planken).


De aanstekelijke energie waarmee Femke door het huis wervelt, weerklinkt voortdurend in haar woorden. Ze is iemand die vrolijkheid om zich heen strooit. Ook bewust, zo blijkt als ze vertelt waarom ze graag kleurige kleding draagt. 'Ik word daar zelf blij van én ik heb het gevoel dat het op straat anderen altijd een beetje vrolijker maakt. Wat ik daarom ook graag doe, is een compliment maken als ik bij iemand mooie schoenen spot, een leuke tas of een toffe bril. Bij de mensen om me heen, maar net zo goed in de stad, of in de trein, bij mensen die ik niet ken.

'Waarom het niet gewoon zeggen als je iets positiefs opvalt aan iemand? Het gebeurt zo weinig, terwijl het zo'n kleine moeite is en zo'n groot effect heeft. Om dezelfde reden ben ik gek op cadeautjes geven. Ik woon tussen bollenvelden, met overal kraampjes met vers geplukte tulpen. Die neem ik graag voor iemand mee. Kleurige tulpen, daar wordt toch iedereen gelukkig van?' 

LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Bisou Bisou no. 829 (wanden, plafond en kozijnen).

BEGIN VAN EEN VERHAAL

Voor Femke weerspiegelt haar huis haar karakter, precies zoals haar outfits dat doen. 'Als ik het goed analyseer, is mijn kleding in de basis kleurrijk, maar rustig. Met een opvallend jasje of een ander kledingstuk dat eruit springt, maak ik er een fleurig geheel van. Mijn interieur is precies zo. Het oogt in de basis strak en rustig, en gaat sprankelen door dingen als kussentjes met prints, en die maffe deurmat.' Toch is het huis voor haar gevoel nog lang niet af, het is nog maar het begin van wat het verhaal van Femke en Justin moet worden.

'Ik heb heel veel zin om deze zomer, als we op vakantie gaan naar Kos, op zoek te gaan naar iets als een mooi schilderijtje. Met souvenirs, ingelijste foto's en andere persoonlijke spullen wordt een huis pas echt eigen. Dat moet bij ons allemaal nog groeien, we zijn nog jong, we zijn net begonnen aan ons gezamenlijke leven. Ik kijk er enorm naar uit, om de komende jaren het huis voller te zien worden met herinneringen die we hebben verzameld.' 

LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Mushroom no. 287 (kozijn, plafond, muren en plinten).

ZON IN HUIS

Af of niet, als Femke door haar huis gaat, straalt ze. In elke ruimte, maar toch nergens zo als op de plek die ze heeft bewaard voor het laatst: de serre met daarin de eetkamer en keuken. De reden is de zinderende kleur op de wanden, Golden Leaf no. 752, die Femke steeds weer gelukkig maakt. 'Kijk, die muren lijken bijna oranje, maar het mooie is dat deze kleur mee verandert met het licht. Dat ervaar je hier heel sterk door het glazen dak.

De ene keer ogen de wanden warm bruin, dan gaat het meer naar oranje, dan weer zie je een roze zweem. Het is als de ondergaande zon, die ook voortdurend van tint verschiet. Het grappige is dat ik dit de lastigste muren vond om over te beslissen, omdat mijn ouders ze grasgroen hadden gemaakt. Ik dacht: elke kleur die we er nu op doen, is saai. Maar het is alles behalve dat. Iedereen die op visite komt, zegt er iets over. Bijzonder nietwaar, dat een kleur zoveel kan losmaken?'

Binnenkijken bij Femke MeinesLAB Wallpaint Golden Leaf no. 752 (wanden en plafond), LAB Wandcoating Transparant (wand achter de kraan) en LAB Binnenlak Pure Black no. 50 (kozijnen).

MEER KLEURTIPS VAN FEMKE MEINES 

Met Femke haar kleurrijke enthousiasme heeft ze Justin overgehaald om af te stappen van het wit. Ze creëerden samen een rustige-maar-zeker-geen-saaie basis met kleurrijke accessoires. Door hun gehele woning vind je een collectie aan LAB COLOURS. In onderstaand artikel ontdek je de vijf waardevolle tips die Femke zelf heeft toegepast. Van verbouwtips tot kleur- en stylingtips. 

Lees ook: 5 VERBOUW KLEUR- EN STYLINGTIPS VAN FEMKE MEINES 

Binnenkijken bij Femke MeinesLAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (wanden, plafond en plinten) en behang Arte Lino Lignes 40507.

KLEUREN OF BEHANG UITPROBEREN?

Ben jij geïnspireerd geraakt door de keuzes van Femke Meines en wil je zelf aan de slag met het transformeren van je huis? Maak dan gebruik van onze LAB Sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB Wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcardgrote kleurstalen of de complete kleurenwaaier.

Auteur: Chris Muyres 
Fotografie: Lotte van Uittert 

LEES OOK: