BINNENKIJKEN BIJ ELINE DE RUIG: EEN BEIGE OASE VAN RUST

Als entertainmentdeskundige weet Eline de Ruig alles van theater, series en films. Om de laatste nieuwtjes en trends uit deze werelden met het grote publiek te delen, schuift ze iedere week aan bij Shownieuws op SBS. Daarnaast heeft ze een eigen entertainment rubriek in de ochtendshow van Bert Haandrikman op Radio 5, is ze vaste invaller voor de sidekick van dit programma en tipt ze dagelijks de leukste series, films en musicals via haar socials. 

Met zo’n druk bestaan in de spotlights is het fijn om een plek te hebben waar je volledig kunt ontspannen. En dat is precies wat Eline en haar vriend Elwin van hun huis hebben gemaakt. “De wens was om een zo rustig mogelijk interieur te creëren. We zien thuis echt als rustpunt.”

Binnenkijken bij Eline de RuigLAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (wand, plafond en houtwerk)

KARAKTER CREËREN WE GEWOON ZELF

Na een lange zoektocht, vonden ze in het voorjaar van 2023 eindelijk een woning in de omgeving Hilversum waar ze zeker genoeg van waren. Eline vertelt: “We hoopten op een karakteristiek huis, maar in de huidige markt is dat niet te doen.” Het werd dus een - naar eigen zeggen - ‘simpel rijtjeshuis’ dat ze besloten flink te verbouwen en zelf karakter te geven met sierlijsten, ornamenten, bekleding en kleuren.

Binnenkijken bij Eline de RuigLAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (wand, plafond en houtwerk)

RUST, REINHEID EN EVENWICHT

Om een evenwichtig kleurenpalet samen te stellen, schakelde het stel één van onze kleuradviseurs via LAB in. “Bovendien hadden we al een aantal meubels, waar we niet vanaf wilden stappen,” vertelt Eline. Hun grootste wens was dan ook om met oude en nieuwe items een geheel te creëren.

Binnenkijken bij Eline de RuigLAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (wand, plafond en houtwerk)

Tijdens het eerste adviesgesprek met onze LAB expert Karin in onze conceptstore was de basis voor het palet al gauw bepaald. “We wilden niet te veel kleur op de muren, maar een wit huis moest het ook zeker niet worden.” De zachte, lichte kleur Frosted Sand no. 374 bleek de perfecte keuze. “Naast de hal en woonkamer hebben we het ook in de keuken en badkamer doorgetrokken. En het mooie is dat ‘ie in elke ruimte net een andere tint aanneemt door de lichtinval, maar toch rust uitstraalt.”

LAB Wallpaint Frosted Sand no. 374
LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (wand, plafond en houtwerk)


KIJK OMHOOG! VERGEET JE PLAFOND NIET

Het plafond in dezelfde kleur schilderen als de muren vond Eline een geweldige tip van Karin en zou ze iedereen aanraden. “Dit was zo’n goede tip van jullie kleurexpert. Je bent vaak geneigd om het plafond wit te laten, maar door het in dezelfde kleur te verven als de muren ontstaat er juist nog veel meer eenheid.”

Meer plafond inspiratie? Bekijk hier hoe Rachel Siwaletti (De Huismuts) en actrice Sarah Chronis deze tip hebben toegepast.

LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 en LAB Wandcoating Transparant (wanden, plafond, plank en kozijnen)

AARDEN IN DE SLAAPKAMER

In tegenstelling tot de rest van het huis, mocht de slaapkamer iets donkerder worden. “In deze ruimte willen we echt helemaal tot rust komen. Daarom kozen we hier voor de aardetint Mushroom no, 287. We vonden dit zelfs zo’n mooie kleur, dat we besloten om de salontafeltjes die we al hadden hier ook mee te verven.”

Lees ook:
DIT IS DE INVLOED VAN KLEUR OP JE NACHTRUST

Binnenkijken bij Eline de RuigLAB Wallpaint en LAB Binnenlak Mushroom no. 287 (wanden, plafond, plinten, kozijnen en ornament)

Op de muren van het toilet hebben Eline en Elwin
Mushroom no. 287 gecombineerd met oudroze wandtegels. “Dat vond ik een spannende combinatie,” geeft Eline toe. “Maar ook dat is heel mooi geworden.” 

Of je nu van ton-sur-ton houdt of juist van veel contrast: zolang je de juiste kleurcombinaties maakt blijft je interieur in balans. Hier lees je hoe de kleurcirkel van Itten je daarbij helpt.

LAB Wallpaint Mushroom no. 287

UITGEBALANCEERDE KLEUREN, UITGEBALANCEERDE AANDACHT

Als we Eline vragen welke ruimte het meeste aandacht heeft gekregen bij het ontwerpen en inrichten, moet ze even denken. “Om eerlijk te zijn hebben alle ruimten evenveel aandacht gehad. Wel is de woonkamer een plek waar je veel bent, dus mede ook door de open keuken hebben we daar veel tijd aan besteed.” Een plek waar ze tot nu toe weinig aandacht aan hebben gegeven, is er wel. “De tuin, die moeten we echt aanpakken. Maar dat is een zorg voor later,” lacht Eline.

LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (wanden, plafond, plinten en lijsten)

TOEKOMSTPLANNEN: SPELEN MET KLEUR

Ondanks dat het stel gek is op beige tinten en zandkleuren, willen ze in de toekomst wat meer gaan spelen met opvallende kleuren. “Bijvoorbeeld met kleurrijke kussens. Ik vind de trend van felle pastelkleuren heel leuk, dus ik verwacht dat je dat binnenkort wel terug gaat zien. Ook de tv-kast is een meubelstuk waaraan ik meer kleur wil toevoegen. Daarnaast mag het interieur nog meer karakter krijgen, en dingen van ons. Ik sluit dan ook zeker niet uit dat we in de toekomst nog een keer de kwast erbij pakken om wat variatie aan te brengen.”

DUURZAME KEUZES VAN MUUR TOT DAK

Naast hun keuze voor ons duurzame verflabel LAB PAINT, hebben Eline en Elwin de verbouwing aangegrepen om het huis van binnen en buiten te vergroenen. “En daarbij hebben we ook hele bewuste keuzes gemaakt. Zo hebben we bij de aanschaf van onze zonnepanelen gelet op waar ze geproduceerd zijn. Je denkt misschien dat zonnepanelen per definitie duurzaam zijn, maar als ze aan de andere kant van de wereld gemaakt worden bestaat de kans dat dat helemaal niet zo is. Daarnaast hebben een aantal meubels geverfd, waardoor we ze niet hoefden te vervangen en het toch voelde alsof we iets nieuws hadden.”

Lees ook: ZO TRANSFORMEER JE JOUW KAST MET EEN NIEUWE KLEUR

ELINE'S ULTIEME TIP VOOR KLEURKEUZES

“Een brainstormsessie met een specialist,” zegt ze lachend. “Dat kan ik echt iedereen aanraden. Niet alleen worden al je vragen beantwoord over combinaties en de invloed van kleuren, ook word je veel zekerder over je interieur.” Daarnaast adviseert ze overal kleurstalen mee naar toe te nemen. “Zo weet je zeker dat alles mooi bij elkaar past.”

Wil jij ook graag geadviseerd worden over de perfecte kleur voor jouw interieur? Kom naar onze conceptstore of vraag een online kleuradvies aan.

LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (wanden, plafond en houtwerk)

SHOP DE LOOK VAN ELINE DE RUIG

Laat je inspireren door de beige oase van Eline de Ruig. Shop hieronder de sample potjes: 

SHOP DE ELINE DE RUIG LOOK

KLEUREN UITPROBEREN?

Maak dan gebruik van onze LAB Sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB Wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcard, grote kleurstalen of de complete kleurenwaaier.

Auteur: Claudia Dikkers
Fotografie: Merel van Dooren
Schilderwerk: VESTINGH PAINT & PROJECTS

LEES OOK: