BINNENKIJKEN BIJ CONTENT CREATOR JOEY JAQ: KLEURRIJK MAXIMALISME

Vanuit het Amerikaanse Texas verhuisde Joey Jaq (31) naar de Nederlandse hoofdstad voor zijn geliefde Nick (30) en groeide hij uit tot een bekende internetpersoonlijkheid als content creator, waarbij interieur een geliefd onderwerp is. Hun Amsterdamse bovenwoning is dan ook omgetoverd tot een ware oase van kleurrijk maximalisme. Het interieur, welke gebaseerd is op de oude Britse stijl, combineert Mexicaanse flair met invloeden uit de Amerikaanse desert uit El Paso, Texas en Nederlandse elementen. Het interieur is een waar feest van kleuren, patronen en accessoires, die moeiteloos samensmelten tot een unieke en eigenzinnige sfeer.

Lees verder en ontdek de toegepaste verfkleuren, waaronder Nude Cashmere no. 312, Intensive Moss no. 76Arabic Desert no. 710 en Nigiri no. 286. Leer hoe je met LAB PAINT in LAB COLOURS jouw eigen kleurrijke statement kunt maken en laat je inspireren door de kleurkeuzes en tips van Joey Jaq.

Binnenkijken bij Joey Jaq

Het interview: een blik in de gedachtewereld van Joey Jaq

In een openhartig interview ontdekken we niet alleen Joey Jaq zijn inspirerende interieurstijl en de weloverwogen keuzes die hij heeft gemaakt, maar ook de gedachtewereld daarachter. Hoe verwerkt hij kleur in zijn interieur? En vindt Joey Jaq duurzaamheid bij het inrichten van zijn huis en het kiezen van verf eigenlijk belangrijk? Laat je meenemen in de wereld van Joey Jaq, waar zijn eigen roots en inspiratiebronnen samenkomen tot een unieke en kleurrijke omgeving die zijn persoonlijkheid weerspiegelt.

Binnenkijken bij Joey Jaq

Kun je ons iets vertellen over de stijl van je interieur en hoe je tot deze keuze bent gekomen?

Joey Jaq heeft een voorliefde voor de oude Britse stijl en is vooral geïnspireerd door de ambiance van Soho House. De combinatie van donkere kleuren, met details zoals lijsten en schouwen die een koninklijk gevoel geven, resoneren met hem en hij geeft aan dat deze stijl goed past bij zijn gevoel van Amsterdam. Hij omschrijft zijn stijl als een "darker vibe", maar omdat hij ook rekening moet houden met het licht en de seizoenen in Nederland, heeft hij gekozen voor een lichtere basis met "touches of darkness". Joey Jaq zegt: "Ik vind Amsterdam ook zo'n royal city. Maar ik vind dat heel leuk, gewoon donkere kleuren, a darker vibe."

Het allerliefste zou hij zijn gehele interieur in een donkere tint schilderen geeft hij aan. "Want ik, eerlijk, zou ik het liefst alles Intensive Moss no. 76 willen. Dat zou gewoon mijn droom zijn. Maar ik dacht, oeh, dat wordt te donker. Dus ik denk, with touches of the darkness krijg je een beetje dat Brits gevoel. And then a little bit of a lighter basis. Die nog steeds het donkere gevoel heeft like Nude Cashmere no. 312." Joey Jaq onthult dat hij echt een herfst- en winterpersoon is. Dat gevoel wilde hij dan ook in huis halen, die seizoensgebonden knusheid. "Als een soort warme hug, een knuffel."

Joey Jaq

Waar haal je je inspiratie voor je interieur vandaan?

Joey Jaq haalt zijn inspiratie uit verschillende bronnen, waaronder Soho House, New York en Free War Buildings. Zijn stijl wordt eveneens beïnvloed door zijn adoptieouders in New York, die in een gebouw met veel details wonen. Hij zegt: "Ik wil die Britse stijl. Maar wel een soort desert, cactus green. Alles gecombineerd." Joey Jaq geeft aan dat hij het belangrijk vindt dat zijn Mexicaans-Amerikaanse roots terugkomen in het interieur. Hij selecteert daarom decoratieve elementen en posters die zijn persoonlijke geschiedenis weerspiegelen, zoals de invloed van Mexico en het woestijnlandschap dat een herinnering is aan zijn jeugd in El Paso, Texas.

Hoe belangrijk vind je duurzaamheid bij het inrichten van je huis en het kiezen van verf?

Joey Jaq is zich bewust van duurzaamheid, maar hij geeft toe dat hij er niet actief naar op zoek is tijdens het inrichtingsproces. Desondanks merkt hij op dat veel van de vintage stukken die hij koopt, onbewust toch duurzaam zijn, omdat ze al oud zijn en anders misschien vergeten of weggegooid zouden worden. "Duurzaamheid, ik ben daar niet zo mee bezig. Ik denk dat de keuzes die ik maak onbewust duurzaam zijn." zegt Joey Jaq. Hoewel hij niet actief opzoek gaat naar duurzaamheid tijdens het shoppen, maakt hij wel vaak gebruik van interieuritems uit het hogere segment, waarbij hij merkt dat veel van deze merken wel bewust streven naar duurzaamheid.

Net als dat LAB PAINT geen doorsnee verfmerk is, maar een hoogwaardig, duurzaam verflabel van Nederlandse bodem met een unieke kleurencollectie.

Joey Jaq

Alle muren waren wit toen jullie dit huis kochten. Welke rol speelt kleur in je interieur? En hoe heb je deze keuzes gemaakt?

Kleur is buitengewoon belangrijk voor Joey Jaq. Kleur is alles voor mij! Ik heb minimaal vijf kleuren nodig in mijn interieur. Het leven wordt zo saai zonder kleur.Hij wil minimaal vijf kleuren in zijn interieur en houdt ervan om speelse accenten toe te voegen. Voor hem is het leven zonder kleur te serieus. Over zijn keuzes zegt hij: "Ik wil warme tinten. Ze zeggen wel dat groen koud is, dat geloof ik niet. Ik vind het een heel warme kleur." Hij kiest kleuren op basis van het gevoel dat hij wil creëren, waarbij hij het huis een warme, uitnodigende sfeer wil geven die past bij zijn persoonlijkheid.

  Heb je weleens een verkeerde kleurkeuze gemaakt? Zo ja, welke kleur was dat en wat heb je ervan geleerd?

  Joey Jaq heeft ervaren dat kleuren anders kunnen uitpakken dan verwacht, zoals met de tint Arabic Desert no. 710, welke hij in eerste instantie op de trap had bedacht, deze kleur bleek echter té roze uit te vallen. "Ik dacht, wow, heel anders. Dus ik dacht, nee, ik ga het gewoon niet doen. En ik ben niet bang om te veranderen." Dit had alles te maken met de lichtinval in de ruimte, Arabic Desert no. 710 komt namelijk wel goed tot zijn recht op de bovenverdieping waar hij de wanden en het plafond heeft voorzien van deze tint. Hij is niet bang om veranderingen aan te brengen en leert uit deze ervaringen om kleuren eerst in de ruimte te testen.

  Heb je tips voor de lezers die kleur willen toevoegen in hun interieur, maar niet weten waar ze moeten beginnen?

  Joey Jaq adviseert om te beginnen met het bepalen van het gevoel dat je in je huis wilt creëren. Wil je een warme en uitnodigende sfeer? Of eerder een frisse, koele uitstraling? Kies een kleurenpalet op basis van dat gevoel en voeg pops of colour toe om het geheel levendiger te maken. Een leuke tip van Joey Jaq is eveneens om te experimenteren met "colour drenching", waarbij je niet alleen één muur een kleurtje geeft, maar het plafond, de muren en de plinten allemaal in dezelfde kleur schildert. Dit kan een gedurfde en unieke uitstraling aan je interieur geven. Hij moedigt mensen ook aan om niet bang te zijn voor verandering en hun hart te volgen in hun keuzes.

  Shop the Joey Jaq look

  Laat je inspireren door de mix van Mexicaanse, Amerikaanse en Nederlandse invloeden en creëer net als Joey Jaq een uniek en levendig interieur. Ofwel: shop the Joey Jaq look! De benedenverdieping heeft hij volledig gehuld in de tint Nude Cashmere no. 312, een warme en neutrale tint die een rustgevende basis vormt. De trap springt eruit met Intensive Moss no. 76, een levendige groene kleur die een speels accent toevoegt. Op de bovenverdieping zijn de wanden en het plafond voorzien van Arabic Desert no. 710, terwijl de balken en kozijnen zijn geschilderd in Nigiri no. 286.

  Creëer kleurrijk maximalisme met deze tips

  1. Mix en match: Wees niet bang om onverwachte kleurencombinaties te maken. Een oranje bank met blauwe en groene kussens? Waarom niet? Het gaat erom wat jij mooi vindt en wat jouw persoonlijke stijl is. Als je onzeker bent over het toevoegen van veel kleur, begin dan met een accentmuur of kleurrijke accessoires. Dit kan je helpen om te wennen aan kleur in je interieur zonder dat het overweldigend wordt.

  2. Laat je inspireren: Zoek inspiratie op platforms zoals Pinterest, blader door de tijdschriften of volg je favoriete interieurdesigners op sociale media. Sla afbeeldingen en ideeën op die je aanspreken en probeer een terugkerend thema in kleur en stijl te ontdekken. Dit proces zal niet alleen je creativiteit stimuleren, maar zal je ook helpen om een richting te vinden die bij jou past.

  3. Kies een kleurenpalet: Denk verder dan één muur en overweeg hoe kleur zal werken in de gehele ruimte. Houd rekening met meubels, verlichting en de algehele sfeer die je wilt neerzetten. Zodra je een idee hebt welke kleuren je wilt gebruiken, kies je drie tot vijf hoofdkleuren en bouw daaromheen. Dit geeft consistentie en harmonie in de ruimte.

  4. Vergeet het plafond niet: Veel mensen vergeten het plafond als het gaat om kleur, maar een kleurrijk plafond kan een verrassend en uniek effect toevoegen aan een kamer. Wees niet bang om te experimenteren en te spelen met kleur. Als iets niet werkt, kun je het altijd opnieuw schilderen. Joey Jaq zijn avontuur met Arabic Desert no. 710 is daar een perfect voorbeeld van.

  5. Vertrouw op je gevoel: Hoewel het fijn is om advies en inspiratie te krijgen, moet je uiteindelijk gaan voor wat goed voelt voor jou. Je huis dient een reflectie te zijn van jouw persoonlijkheid en stijl. Door deze tips te volgen, kun je je eigen kleurrijke maximalistische interieur creëren dat perfect past bij jouw unieke persoonlijkheid. Laat je niet tegenhouden door twijfels en durf te experimenteren!

  Viva het maximalisme

  Meer zien? Niet alleen founder Robert Schellekens nam een kijkje bij Joey Jaq thuis. De media wisten hem eveneens te vinden. Joey Jaq's geliefde interieur pronkt met maar liefst 8 pagina's breed in het luxueuze woonmagazine Residence. Bekijk de publicatie op het blog: "Het kleurrijke interieur van Joey Jaq gespot in Residence No 07/08 met LAB PAINT in LAB COLOURS" en ontdek viva het maximalisme. Van musicalster in New York tot fulltime content creator in Nederland met passie voor interieur. Laat je inspireren door een mix van Mexicaanse en Amerikaanse invloeden met een vleugje Nederlandse nuchterheid.

  De kracht van kleurrijk maximalisme

  Wij willen Joey Jaq en zijn partner Nick bedanken voor het delen van hun prachtige huis en inspirerende visie. Hun lef om met kleuren, patronen en accessoires te spelen heeft ons laten zien dat kleurrijk maximalisme, mits goed uitgevoerd, zowel verfijnd als expressief kan zijn. De sfeervolle beelden van hun woning zijn vastgelegd door de getalenteerde fotograaf Lotte van Uittert, die de essentie van hun persoonlijkheid en stijl perfect heeft weten vast te leggen.

  Zelf ook aan de slag met kleur?

  Ben je geïnspireerd geraakt door het kleurrijke maximalisme van Joey Jaq's Amsterdamse bovenwoning en wil je zelf eveneens aan de slag gaan met kleur? Ontdek dan de mogelijkheden van LAB PAINT in LAB COLOURS én LAB Eigen Kleurkeuze en laat je creativiteit de vrije loop. Breng jouw interieur tot leven met kleur en creëer een unieke en persoonlijke ruimte die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Durf te experimenteren met verschillende tinten, wellicht een mix van culturele invloeden en creëer een unieke en persoonlijke sfeer in jouw eigen huis.

  Kleur uitproberen?

  Maak dan gebruik van onze LAB Sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB Wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcardgrote kleurstalen of de complete kleurenwaaier.