VOEL DE VIBE: MET EEN BOTANISCH INTERIEUR VIER JE HET HELE JAAR ZOMER

Zit een ticket to the tropics er dit jaar even niet in? Met een botanisch interieur kom je vanzelf in warmere sferen. Met bonter-dan-bont behang, wuivende palmen of juist ingetogen naturellen shake je de perfecte cocktail voor deze tropische en botanische stijl. Vanaf nu wordt de woonkamer jouw favoriete hang-out.

Botanisch interieurLAB wallpaint (wand en plafond) Asian Sunrise no. 878 en behang Morris & Co. Pimpernel Privet / Slate. Interieur: Nicolette Fox.

DE BOTANISCHE WOONSTIJL

Met de natuur als inspiratiebron is de botanische woonstijl niet voor een gat te vangen. Voor de één is de urban jungle niet compleet zonder een statement muur vol flora en fauna, de ander zoekt het in subtielere tropische prints. Eén ding is zeker: groene vingers heb je er niet voor nodig, wél een gezonde dosis lef. 

Botanisch interieur

Botanisch interieurBehang ARTE Lanai Kailua 81507 (groen) en 81500 (rood).

DE INGREDIËNTEN VOOR EEN TROPISCHE SFEER IN HUIS

  • Behang vol vogels, vlinders, bloemen en wuivende palmen. En zie ik daar ook nog een slingerend aapje? 
  • De kleur groen in jouw lievelingstint. 
  • XL-planten die meteen dat jungle-gevoel oproepen (vraag in de winkel welke soorten tegen een stootje kunnen). 
  • Vloerkleed en andere woonitems van jute. 
  • Accessoires met organische vormen in bruin- en groentinten. 
  • Natuurlijke materialen zoals linnen, bamboe en hout. 
  • Wandkleed met botanische print.  
Botanisch interieurFoto 1: behang ARTE Lanai Mauna 81514. Foto 2: H&M HOME.

BACK TO BASICS

Aan de tropische woonstijl geeft iedereen zijn eigen draai. De één vliegt hem heel basic aan, de ander geeft hem een chique touch - denk aan donker behang met gouden palmen - en de echte liefhebber wil alle bewoners van de jungle terugzien in huis. Wat jouw voorkeur ook is: de basis van een botanisch interieur is altijd rustig. Met warme winttinten, naturellen, zonnig zachtgeel en natuurlijk groen. Door het rustige kleurgebruik en het toepassen van natuurlijke materialen heb je een basis waarop je altijd kunt terugvallen.  

Botanische woonstijl
Botanisch interieurFoto 3: behang ARTE Lanai Mauna 81516.


BONTE BOEL

Denk jij bij een botanische stijl vooral aan bontgekleurde bloemen, vogels en andere tropische dieren? Dan is de toevoeging van diepere, intensere kleuren ook prachtig. Juist door die rustige basis kun je op een of meer wanden flink uitpakken en creëer je toch een uitgebalanceerd kleurenpalet. Zo combiner je groentinten verrassend mooi met lila, dieppaars en kobaltblauw. En blauw doet het weer prachtig met oranje en okergeel. Staat flamingoroze bovenaan jouw lijstje? Dan verzacht je dit met warme beigetinten. Leer hier meer over de kunst van het kleuren combineren

Botanisch interieur
Botanisch interieurFoto 2: Coqui Coqui en H&M HOME. Foto 3: behang ARTE Curiosa Flamingo 31542.

BOTANISCH BEHANG

In jouw club tropicana is behang graag van de partij. Het is dan ook dé manier om een ruimte in een oogwenk in de juiste sfeer te krijgen. Behang met palmen zijn de grote favoriet, al maken we het je met onze behangcollectie niet makkelijk. Er zijn zoveel stijlen en kleuren dat het je misschien wat duizelt. Vraag daarom van jouw favorieten altijd eerst een behangstaal aan. Zo zie je niet alleen hoe de kleur staat in jouw ruimte, maar krijg je ook een beter beeld van het formaat van de print.  

Botanische woonstijlFoto 2: behang ARTE Lanai Maui 81535.

Een belangrijke tip voor als je behang een wat spannende keuze vindt of bang bent dat het allemaal wat té bont wordt in jouw urban jungle: laat de kleuren uit het behang terugkomen in verf of accessoires. Zo zorg je ervoor dat het ook bij grotere prints toch rustig blijft. Voor advies en de complete behangcollectie kun je ook terecht in onze conceptstore in Bussum. 

ONZE BOTANISCHE FAVORIETEN

Botanische woonstijl

Deze groentinten uit de LAB kleurencollectie blenden perfect met de botanische woonstijl:

Botanische woonstijl

Ligt jouw woonkamer op het noorden en kan het daardoor ook wat warmere tinten gebruiken? Combineer je het tropisch groen graag met warme naturellen? Trek de tropen dan naar binnen met Golden Leaf no. 752Gorilla Glam no. 386 en Terra Pink no. 102. 

Botanische woonstijl

Vakantiegevoel gegarandeerd? Ontdek dan ook de bohemian woonstijl.

ZO KRIJG JE GEEN GENOEG VAN BOTANISCH WONEN

Hoe rustig je de botanische of tropische interieurstijl ook toepast, hij blijft natuurlijk wel ‘aanwezig’. En dat is misschien ook de enige twijfel die je kunt hebben over deze warme woonstijl. Start in dat geval met een rustige basis en voer de temperatuur geleidelijk op naar standje tropisch. Met accessoires zoals sierkussens en posterprints, maar ook met serviesgoed en flink wat planten breng je de kamer al in vakantiestemming.  

Botanisch interieurLAB wallpaint Dark Ice no. 233 (plafond) en behang House of Hackney. Interieur: Nicolette Fox.

Kies voor het behang niet de muur uit waar je veel op uitkijkt, maar geef de wand achter de bank of je bed een make-over. En gaat dat nog een brug te ver, dan kun je ook een wandpaneel behangen en deze tegen de muur zetten. Of bestel een rol van het aller-, allermooiste behang en lijst hier een flink stuk van in. 

Botanisch interieurLAB wallpaint Poetic Pondicherry no. 58 (wand) en Silence no. 107 (plafond) en behang Cole and Son Palm Jungle 95/1002. Interieur: Nicolette Fox.

Tip! Wil je eerst een beetje oefenen met de botanische stijl? Begin dan met een mini metamorfose van de tuin of serre. De overgang van het buitengroen naar het binnengroen voelt dan heel natuurlijk. Bovendien vinden sommige binnenplanten het heerlijk om in de zomer een plekje buiten te krijgen.  

Auteur: Monique van Beekhoven

LEES OOK 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published