5 VERBOUW KLEUR- EN STYLINGTIPS VAN FEMKE MEINES

De kans dat Femke Meines zich ooit zal aanmelden voor Help, mijn man is klusser, is nihil. Door de aanschaf van hun huis, ontdekten Femke en Justin namelijk onvermoede klustalenten bij zichzelf. Voor Femke waren dat bijvoorbeeld afplakken en schilderen. Justin bleek stalen deuren te kunnen lassen en nog veel meer. Doe je voordeel met de tips van Femke en Justin.

Binnenkijken bij Femke MeinesLAB Wallpaint en LAB Binnenlak Mushroom no. 287 (wand, plafond, houtwerk).

1. VERBREED EN VERHOOG DE KOZIJNEN

'Het lijkt best een heftige ingreep, maar we lieten alle deurkozijnen beneden verbreden en verhogen tot aan het plafond. Dit huis is gebouwd in een periode dat de plafonds wat minder laag waren dan dan ze nu zijn. Door de nieuwe binnendeuren met glas won het interieur enorm aan ruimtelijkheid en hoogtegevoel. Wij vonden het absoluut de moeite waard.' 

LAB Wallpaint Amaze no. 535 (wand, plinten en kozijn), Frosted Sand no. 374 (plafond) en LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Mister MT no. 156 (deur, plint en plafond).

2. GEBRUIK WALLFIX ALS VOORSTRIJK

    'Wat ik een ware ontdekking vond, was de voorstrijk genaamd wallfix. Het is waterig spul in de tint van de uiteindelijke verf. Wallfix zorgt dat de muur minder zuigt. Omdat het heel vlekkerig opdroogt, denk je in het begin: komt dit wel goed? Nou, meer dan! Het werkte perfect. Zelfs op de nieuw gestuukte muren beneden dekte de verf na het opsmeren van dit spul in één keer.'

    LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (wand, plafond en plinten) en behang Arte Lino Lignes 40507 (links). LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (wand, plafond en plinten) en Amaze no. 535 (wand, plint en deur)(rechts).

    3. GA VOOR KWALITEIT

    'Bij het schilderwerk viel ons echt op dat de verf die je gebruikt alle verschil maakt. De verf van LAB is dan wel wat duurder dan het huismerk van de bouwmarkt, maar omdat ze zo goed dekt, hoefden wij maar één laag aan te brengen. Dat scheelde ons geld, en bovendien tijd. En als je een plafond moet schilderen, ben je ook héél blij dat het maar één keer hoeft, kan ik je vertellen.' Natuurlijk is dit afhankelijk van de muur (of het plafond), de kleur en de toepassing.

    LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Golden Leaf no. 752 (wanden, deurpost, plafond en coffee corner) en LAB Binnenlak Pure Black no. 50 (balken).

    4. LEDSPOTS IN HET PLAFOND

      'We wilden in de woonkamer graag plafondspots, maar zonder het plafond te moeten verlagen. Justin loste dat fraai op met plinten boven langs de muren waarin hij ledspots verwerkte. Ideaal is dat we de kleurtemperatuur kunnen aanpassen. De mooie kleur van je wanden kan 's avonds met kunstlicht soms namelijk minder mooi ogen. Met de instelbare kleurtemperatuur van onze verlichting, kunnen we dat corrigeren. En we kunnen het licht natuurlijk ook dimmen, allemaal gewoon met de telefoon.' 

      Shop de Femke Meines lookLAB Wallpaint en LAB Binnenlak Amaze no. 535 (wanden, plinten, en deur) en LAB Wallpaint Frosted Sand no. 374 (plafond).

      5. BOEK EEN ADVIESGESPREK

        'Ik ging naar LAB voor advies en nam allemaal accessoires en samples mee die ik mooi vond. Daar hebben we samen verfkleuren bij gezocht. Bij elkaar leverde dat een super mooi moodboard op, waar Justin en ik niet meer van afgestapt zijn. Sterker nog: ik heb dat moodboard op mijn telefoon. Bij alles wat we kopen, blijft dat de leidraad.'

        Lees ook: COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WONING VAN FEMKE MEINES

        LAB Wallpaint en LAB Binnenlak AMS Leaves no. 602 (wand met planken) en LAB Wallpaint Poetic Pondicherry no. 58 (wanden, kozijn en plafond).

        KLEUREN UITPROBEREN? 

        Maak dan gebruik van onze LAB Sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB Wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcardgrote kleurstalen of de complete kleurenwaaier. 

         

         

        PAINT YOUR HOUSE, COLOUR THE WORLD

        Kun je niet wachten om voor kleur te kiezen in je woonkamer, slaapkamer, werkkamer of atelier? Bestel je producten 24/7 online en ga direct aan de slag. Wil je persoonlijk advies of nóg meer inspiratie? Kom dan langs in onze inspirerende VESTINGH CONCEPTSTORE, waar je binnentreedt in een kleurrijk walhalla en je je mee kunt laten voeren op ontdekkingstocht langs alle inspirerende tinten en materialen. Onze interieurprofessionals staan voor je klaar in de conceptstore aan de Huizerweg 29 in Bussum.

        Auteur: Chris Muyres 
        Fotografie: Lotte van Uittert 

        LEES OOK: