DE TRENDKLEUR BEIGE IS EEN BLIJVERTJE: DIT ZIJN DE MOOISTE BEIGETINTEN EN ZO PAS JE ZE TOE

Van fashion tot interieurs: beige is overal en here to stay. De warme kleur dook een paar jaar geleden op als vervanger van het koelere grijs en het standaard wit en het ziet er niet naar uit dat het zijn plekje als de populairste verftint binnenkort zal afstaan. Beige is er in allerlei schakeringen, van zacht vergrijsd tot romig warm, en past daarom bij iedere stijl en smaak. We zetten de stijlvolle kleur in het zonnetje en laten zien hoe je beige combineert of net even iets spannender maakt.  

LAB Wallpaint Ibiza Rush no. 966LAB Wallpaint in de tint Ibiza Rush no. 966. Interieur: @ellefotografie


WAT IS BEIGE VOOR KLEUR?

Beige is een lichtbruine kleur die ontstaat door het mengen van de primaire kleuren rood, blauw en geel, aangevuld met wit. Het wordt ook wel zandkleur genoemd. Beige is een warme tint die door het toevoegen van gele of rode pigmenten nóg warmer lijkt of juist grijzer door een groene ondertoon. De ene beige is de andere dus niet en dat maakt dat de kleur zo breed is toe te passen. Beige is subtiel, natuurlijk, verfijnd, vriendelijk, rustig en goed te combineren met andere tinten. Bij felle kleuren zorgt hij voor verbinding en hij laat je daardoor nooit uit de bocht vliegen. Nog een dikke plus van beige? Je past hem toe in verschillende woonstijlen: van het rustige Japandi tot klassiek en hotel chic. En ook vintage lovers vinden het een fijne basiskleur. 

LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374LAB Wallpaint en LAB Binnenlak in de tint Frosted Sand no. 374 (wanden en plinten)(links). LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Amaze no. 535 (wanden, plinten, deur, vensterbank) en LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374 (plafond)(rechts) Interieur: Femke Meines Fotografie: Lotte van Uittert

BEIGE SAAI? WELNEE!

Naast de vele fans zijn er ook mensen die beige maar een saaie en veilige keuze vinden. Je kunt natuurlijk ook wat doorschieten in je liefde voor de warme, natuurlijke kleur. Toch hoeft een flinke dosis beige in huis echt niet slaapverwekkend te zijn. Probeer dit maar eens uit: 

  • We zeiden het al: de ene beige is de andere niet. Ga voor ton-sur-ton of een mix van materialen om meer diepte en spanning in het beige interieur te krijgen. Kies hiervoor verschillende tinten met dezelfde ondertoon. Op de LAB Colourcard zie je in een oogopslag welke kleuren goed met elkaar te combineren zijn: kijk hiervoor naar de kleuren die in dezelfde kolom staan als jouw favoriete beigetint. Zo simpel is het. 
  • Neig je toch iedere keer weer naar die ene beige? Dan zou je ook verschillende soorten muurverf in dezelfde kleur - of net een tikkeltje anders - met elkaar kunnen combineren. De looks van kalkverf zijn net weer anders dan die van gewone muurverf en dat zorgt voor samenhang, maar ook voor afwisseling. Bij LAB zijn alle kleuren in kalkverf te mengen, maar houd er wel rekening mee dat kalkverfkleuren altijd één of tot twee tinten lichter uitvallen. En wat dacht je van behang met een beige basis 
  • Met beige kun je echt alle kanten op en het is het perfecte startpunt voor de rest van je interieur. De basiskleur is met vrijwel iedere kleur te combineren, ook met felle en meer sprekende kleuren. Beige brengt altijd weer de balans terug, veel meer dan het koudere wit doet. Wit zorgt namelijk voor veel hardere contrasten. Beige is dus niet saai, maar juist ideaal! 
LAB Chalk (kalkverf) en LAB Wallpaint Mushroom no. 287LAB Chalk (kalkverf) in de tint Mushroom no. 287 (wand en plafond) en LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50 (kozijnen) (links). LAB Wallpaint in de tint Mushroom no. 287 (deur en wand) en LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50 (schild, deurklink en contactdoos) (rechts). Interieur: Pamela Dosal Fotografie: Lotte van Uittert

BEIGE COMBINEREN MET ANDERE KLEUREN

De populairste kleurencombinaties met beige zijn wit - denk aan de rustige basic, Scandinavisch en Japandi interieurs - en zwart. Vooral beige wanden gecombineerd met donkere kozijnen en deuren zijn favoriet bij de liefhebbers van een klassieke en hotel chique woonsmaak.  

Zoek je meer kleur bij de beigetint? Kijk dan goed naar de ondertoon van het beige. Een warme beige zoals LAB COLOUR Mushroom no. 287 combineert prachtig met taupe en donkerbruin. Kies je voor een tintje warmer zoals het beige Petit Macaron no. 916, dan zorgt Terracotta Warrior no. 42 voor de benodigde pop of colour. Bij het vergeelde beige Strong Garlic no. 92 combineren peach en rozetinten zoals Terra Pink no. 102 mooi. En helemaal verliefd op Cotton Cloud no. 223? Dan zorgt Limited Jade no. 479 voor een fijn briesje door je huis. Op de achterkant van de kleurstalen van LAB tippen we de mooiste kleurcombinaties. 

LAB Sample potje Strong Garlic no. 92LAB Wallpaint en LAB Binnenlak in de tint Strong Garlic no. 92 (wanden, balken, plafond, plinten en kozijnen) en LAB Wallpaint in de tint Terra Pink no. 102 (nis) Interieur: Sarah Chronis Fotografie: Lotte van Uittert

ZO KIES JE DE MOOISTE BEIGE

Vind je het lastig om de perfecte tint voor jouw huis te vinden? In onze conceptstore in Bussum helpen de kleurexperts je ook graag met het uitzoeken van de ideale beige voor jouw muur. Handig, want zo zijn miskopen eindelijk verleden tijd. Hier vind je meer info over de kleuradviezen in de conceptstore 

LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Frosted Sand no. 374LAB Wallpaint en LAB Binnenlak in de tint Frosted Sand no. 374 (wanden, lijsten en plafond) en LAB Binnenlak in de tint Mushroom no. 287 (tafeltjes). Interieur: Eline de Ruig Fotografie: Merel van Dooren

Natuurlijk kun je ook zelf een aantal tinten uitzoeken en van je favorieten een sample potje of grote kleurstaal bestellen. Plak de kleurstalen op de muur die een make-over gaat krijgen en kijk gedurende de dag wat de tint met de ruimte en de rest van de kleuren en meubels in huis doet. Lichtinval heeft namelijk een behoorlijke invloed op hoe de kleur toont in jouw huis.

DE 6 POPULAIRSTE BEIGETINTEN VAN LAB


DE 6 POPULAIRSE BEIGETINTEN

DE 6 POPULAIRSTE BEIGETINTEN

 

BEIGE VOOR EEN BETERE WERELD

Een wel hele speciale beigetint: Limited Latte no. 5. Deze kleur is gecreëerd door het mengen van verfrestanten, bijvoorbeeld door mengfouten of incourante voorraad. Zo geven we onze verf een tweede leven en voorkomen we verspilling. Limited Latte no. 5 is een veelzijdige en éxtra duurzame kleur, die past in ieder interieur!

Samen met Limited Mocha no. 4 vormt Limited Latte no. 5 iconic duo. Met deze twee prachtige SECOND LIFE tinten behoud je de vertrouwde LAB-kwaliteit en maak je een voordelige keuze. En je steunt er ook nog eens onze LAB FOUNDATION mee. Een deel van het aankoopbedrag gaat namelijk naar schoon (drink)water voor mensen die dat hard nodig hebben. Zo maak je niet alleen jouw huis mooier, maar geef je ook een beetje kleur aan de wereld van iemand anders. 

LAB SECOND LIFE


LEES OOK:

Auteur: Monique van Beekhoven

 


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.