TOILET MAKE-OVER MET LAB CEMENTUM (BETONLOOK)
Interieurblogger Nicole van @nieks_servies heeft het kleinste kamertje van haar huis verbouwd, namelijk het toilet. Ze wilde graag een strakke maar toch sfeervolle badkamer en toilet. Tijdens haar vakanties in Indonesië, Thailand en Marokko kwam ze de mooiste badkamers tegen met betonmuren in de mooiste kleuren. Deze basis wilde ze ook. De wanden heeft ze daarom afgewerkt met LAB Cementum in de tint Grey Clay no. 74. In haar blog vertelt ze stapsgewijs hoe ze aan de slag is gegaan. Lees hieronder de "DIY Betonlook" blog van Nicole.
Nicole aan het woord:
"Regelmatig krijg ik vragen van jullie over hoe wij de betonlook muren in de badkamer en toilet hebben gemaakt. Omdat wij erg blij zijn met de betonlook muren en ik jullie mee wil nemen in het stappenplan heb ik hier een blog over geschreven.
LAB Cementum. Wij hebben voor onze betonlook muren gekozen voor LAB Cementum van LAB PAINT. Wij werken al jaren met de muurverf van Vestingh en zijn erg tevreden over hun producten. Daarom hebben wij voor dit project gekozen voor DIY LAB Cementum van LAB PAINT.
Waar kun je LAB Cementum gebruiken? Wij wilden graag een strakke maar toch sfeervolle badkamer en toilet. Tijdens onze vakanties in Indonesië, Thailand en Marokko kwamen wij de mooiste badkamers tegen met betonmuren in de mooiste kleuren. Deze basis wilde wij ook. LAB Cementum is te gebruiken in iedere ruimte in je huis. Als je LAB Cementum wilt gebruiken in een natte ruimte of een ruimte die je makkelijk moet reinigen bv bij een keuken dan moet je de muren nog afwerken met een waterdichte coating. LAB Cementum is verwerkbaar op gips/gestucte muren, beton, cement, mdf, multiplex of spaanplaat. Als de ondergrond zuigend is, is het advies om te beginnen met LAB ECO Wallfix.
Welke stappen doorloop je? Afhankelijk van de ondergrond en de ruimte waarin je LAB Cementum gaat gebruiken zijn een aantal stappen nodig. Ik leg dit stap voor stap aan jullie uit en neem jullie mee in het hele proces.
Stap 1: Laag 1 LAB ECO Wallfix. Dit is dus een optionele laag en nodig bij nieuw stucwerk of poederige zuigende ondergronden. Deze laag breng je op met een vachtroller en is na ongeveer 2 a 3 uur droog.
Stap 2: Laag 2 LAB Cementum Primer Wall. Deze laag zorgt voor een goede hechting van de LAB Cementum op je wanden. Deze laag breng je aan met een microverzelroller. De droogtijd is ongeveer 2 a 3 uur afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.
Stap 3: laag 3 en 4 LAB Cementum. De LAB Cementum breng je aan in 2 lagen. Wij kozen voor de kleur Grey Clay no. 74. Controleer voordat je begint de wanden op oneffenheden en verwijder die. Deze laag breng je aan met een vachtroller, spaan/stucmes en in de hoeken kun je een kwast gebruiken. Laat de LAB Cementum even aandrogen en daarna kun je de lagen glad strijken met je spaan, hier kun je het voor jezelf gewenste Beton effect creëren. Droogtijd tussen deze lagen is ook weer ongeveer 2 a 3 uur maar ook weer afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.
Stap 4: Laag 5 en 6 LAB Coating. Dit zijn de laatste lagen die zorgen dat de wanden waterdicht, waterafstotend gaan worden. Deze laag breng je aan met een viltroller en moet tussen de lagen door ongeveer 6 uur drogen. Belangrijk is dat je deze laag pas aanbrengt nadat je de LAB Cementum lagen tenminste 24 uur hebt laten drogen.
Het eindresultaat. Wij zijn echt super blij met het eindresultaat. Het is ook echt prima zelf te doen. Even de slag te pakken krijgen en oefenen op een klein muurtje maar dan moet het jou ook zeker lukken. Mocht je zelf aan de slag gaan met DIY LAB Cementum heel veel succes en het zou leuk zijn als je een foto deelt.
Laat een reactie achter