Over ons

“Ik wil de wereld niet alleen ‘kleuren’ met verf, maar ook echt bijdragen aan een mooiere wereld door méér te doen”, aldus Robert Schellekens, founder van Vestingh Paint • Craft • Lifestyle. De liefde voor verf en kleur was al vroeg bij hem aanwezig. Na zijn studie Bedrijfswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam stapte Robert meteen in het vak. In eerste instantie als projectmanager bij een verffabriek, waarna hij vijf jaar later met Vestingh Paint • Craft • Lifestyle is begonnen.

Wat in 2010 begon met een winkel van circa 60 m², is inmiddels uitgegroeid tot een ware conceptstore in Bussum van 500 m² waar klanten worden geïnspireerd op het gebied van verf, kleur en interieur. En met een voltallig team op kantoor en in de webshop in Amersfoort wordt alles van A tot Z geregeld zodat jouw bestelling zo snel mogelijk de deur uit kan. “Het is misschien een cliché, maar persoonlijke service en aandacht vind ik oprecht het belangrijkst,” zegt Robert. "Niet alleen in onze conceptstore maar ook voor onze online klanten. Dagelijks worden onze kleurstalen en sample potjes per post verzonden om de kleuren met eigen ogen te zien of te testen."

Ook onze supportafdeling staat altijd voor je klaar voor een advies op afstand en het beantwoorden van al jouw vragen. Benieuwd naar de meest gestelde vragen? Bekijk ze hier.

Founder Robert Schellekens. (Foto: Emma Peijnenburg).

Iedereen die gaat verhuizen of verbouwen zal het wel herkennen: de juiste kleur of het beste verfproduct kiezen voor je interieur kan best lastig zijn. Met een breed assortiment aan producten en diensten helpt Vestingh Paint • Craft • Lifestyle je graag op weg om jouw huis persoonlijk te maken. Boek bijvoorbeeld een brainstormsessie in onze Vestingh Colour Studio en stel samen met een kleur- en interieurspecialist de basis van je interieur samen. Of boek een creatieve workshop in het Vestingh Atelier waar je volop inspiratie en nieuwe kennis opdoet. Volg inspirerende presentaties, maak je eigen kleurenplan en leer alles wat je moet weten over kleurgebruik en het geven van kleuradvies van andere interieur- en kleurstylisten.

Vestingh Colour Studio in Bussum.

Brainstormsessies kleuradvies

Brainstormsessie met onze interieurontwerpers.

Liever meteen jouw favoriete kleur op de muur? We verkopen niet alleen de beste kwaliteitsverven van verschillende topmerken zoals Farrow & Ball, Little Greene, Pure & Original, SigmaSikkens en Keim, maar ook onze twee succesvolle eigen merken LAB PAINT en VESTINGH. Wist je dat de duurzame verflijn LAB PAINT ontwikkeld én geproduceerd is in Nederland? Dit hoogwaardige verfmerk bestaat uit een volledig assortiment aan verfsoorten voor binnen en buiten, inclusief coatings voor badkamers, vloeren, wanden en diverse specials zoals LAB Chalk (kalkverf), LAB Cementum (betonlook) en LAB Rubigo (roestverf). Natuurlijk kunnen professionele schilders bij ons terecht voor alle kwaliteitsverven en kwalitatief hoogwaardige schildersbenodigdheden. 

Naast verf beschikken wij over een groot assortiment aan behang van exclusieve merken zoals Élitis, Arte, CMO Paris, Farrow & Ball, Little Greene, Creative Lab Amsterdam en Studio Ditte. En mocht je geen tijd of zin hebben om zelf te schilderen of te behangen, dan doen wij het toch gewoon? Met Vestingh Paint & Projects nemen wij al het werk uit handen, van een kamer verven tot buitenschilderwerk of het aanbrengen van behang.  

Conceptstore in Bussum.

Vestingh Conceptstore Bussum

Conceptstore in Bussum.

Bij Vestingh Paint • Craft • Lifestyle is er veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Zo zijn we trots op onze LAB PAINT FOUNDATION die in 2018 is opgericht. Van elke LAB PAINT aankoop gaat een deel van de opbrengst naar de LAB PAINT FOUNDATION en draag je als consument bij aan een mooiere wereld: thuis de verf en waar het nodig is schoon (drink)water. “Delen is vermenigvuldigen, dat geloof ik echt. Als je ergens liefde en energie instopt, krijg je dat op zoveel manieren terug. Ik vind het een mooie gedachte dat je met verf op waterbasis ergens anders voor schoon (drink)water zorgt”, aldus Robert.

Ook werken we veel samen met sociale werkplaatsen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verschillende werkzaamheden voor ons oppakken. Zo proberen we iedereen een kans te geven. Daarnaast besteden we bij de productie van onze eigen verflijn veel aandacht aan het milieu. We zetten ons maximaal in om de CO2-uitstoot te beperken. Zo wordt onze duurzame verf in Nederland geproduceerd en direct verkocht in de conceptstore in Bussum of via onze webshop. Dit is een stuk milieuvriendelijker dan als je het in het buitenland produceert.

Vestingh Atelier

In het Vestingh Atelier kun je creatieve workshops en inspirerende presentaties volgen. 

Daarnaast komt er enkele keren per jaar een LAB Second Life Colour op de markt. Een limited edition LAB COLOUR. Bijzonder is dat deze kleur grotendeels is opgebouwd uit unieke LAB COLOURS. Wij geven deze verven letterlijk een tweede leven. Dit zijn blikken die niet zijn afgehaald door klanten of kleuren waarbij door een typefout teveel of te weinig pigment is toegevoegd. Deze muurverf krijgt zo een tweede leven. Dúbbel duurzaam dus!

COLOUR YOUR DAY, PAINT IT VESTINGH