LAB KLEUR VAN HET JAAR 2025: GEEF JE HUIS SMAAK MET NIGIRI NO. 286

Niet alleen liefhebbers van sushi likken hun vingers af bij Nigiri no. 286: dé LAB COLOUR van 2025. Het zachte rozeoranje is verrukkelijk en verfijnd. Nigiri no. 286 smelt perfect samen met andere kleuren en geeft extra smaak aan een rustig Japandi-interieur.

Foto links: LAB Wallpaint LAB Binnenlak Arabic Desert no. 710 en LAB Binnenlak Nigiri no. 286. Interieur: Joey Jaq. Fotografie: Lotte van Uittert. Foto midden: LAB wallpaint Nigiri no. 286. Interieur en fotografie: Lotte van Uittert. 

TEAM NIGIRI 

Je hebt de oranjeroze tint vast al gespot op social media of op de catwalk. Nigiri is hot. En dan is het alleen nog maar wachten totdat de kleur ook in onze interieurs opduikt. Nigiri no. 286 doet je denken aan een prachtige zonsopkomst en de belofte aan wederom een mooie, nieuwe dag. Het is een verfijnde, zachte, positieve zalmkleur die als vanzelf meekleurt met de seizoenen. Het is fris en warm tegelijk, een zomerse tint met een herfstachtige ondertoon. Of andersom, wat jij wilt. Denk aan zalmroze lentebloemen zoals ranonkels en tulpen, zomerfruit zoals perzik en abrikoos, een verkleurd herfstblad, het licht van knisperend haardvuur of een flikkerende kaars in de winter. 

Nigiri no. 286 is tijdloos en een echte teamplayer. De kleur is mooi in combinatie met vrijwel iedere tint, met zowel koele als warme tonen. Het past bij elke woonstijl, en dus bij jou. 

SUBTIELE SMAAKMAKER

Het Japanse ‘nigiri’ betekent in het Nederlands letterlijk ‘met de hand gevouwen'. De tongstrelende sushi is simpel en subtiel: het bestaat slechts uit een handgevouwen rijstballetje en een plakje verse zalm of een andere topping. LAB kleur Nigiri no. 286 dankt zijn naam niet alleen aan kleur van de populaire sake - oftewel zalm - nigiri, het is in al zijn eenvoud ook een echte smaakmaker. 

Sushi heeft niet alleen in the land of the rising sun, maar ook in westerse culturen een bijzondere plek ingenomen vanwege zijn veelzijdigheid, toegankelijkheid, culinaire innovatie en culturele waardering. Nigiri no. 286 is dan ook als een geliefd gerecht dat mensen van alle achtergronden, nationaliteiten, tradities en smaken samenbrengt. Het staat voor slow living, samen eten en het herstellen van tradities.

VERBINDENDE POP OF COLOUR

Nigiri no. 286 staat mooi op zichzelf, als stijlvolle kleur die in zijn verfijndheid nooit teveel aanwezig is. Het vestigt niet de aandacht op zich, maar vormt de basis voor een fijn, warm thuis. Maar Nigiri no. 286 is ook een verbinder tussen lichte en donkere kleuren en verzacht te sterke contrasten. Het is de kleur waarvan je misschien niet had verwacht dat je ‘m nodig had: hij kan worden ingezet als pop of colour in een rustig japandi interieur, maar is ook sterk genoeg om als basiskleur te dienen. Op de muren én op het plafond.  

Foto links: LAB chalk (kalkverf) Nigiri no. 286 (wand) en LAB cementum (betonlook) Petit Macaron no. 916 (tafelpoot). Interieur: vt wonen&design beurs. Fotografie: Sjoerd Eickmans. Foto rechts: LAB wallpaint en LAB binnenlak Nigiri no. 286. Interieur: Kim Kötter. Fotografie: Lotte van Uittert. 

Nigiri no. 286 is ook een tikkeltje seventies. Niet alleen vanwege de oranje ondertoon, maar ook omdat het een free spirit is die samen met jou en anderen de wereld een beetje mooier wil maken. Colour the world. 

LAB wallpaint Teddy no. 518 (wand links) en LAB wallpaint Nigiri no. 286 (wand rechts). Interieur en fotografie: Lotte van Uittert.

LEES OOK: JAPANDI WOONSTIJL: DE STILLE KRACHT VAN EEN BASIC INTERIEUR

NIGIRI NO. 286 COMBINEREN

Warme neutralen en beigetinten speelden de afgelopen jaren een grote rol in onze interieurs en we zien nu een langzame verschuiving richting kleur. Nigiri no. 286 vervult de rol van accentkleur met liefde en sluit perfect aan bij bijvoorbeeld Ibiza Rush no. 966, de LAB COLOUR van 2024. Beide kleuren zijn goed te combineren en halen het mooiste bij elkaar naar boven. Nigiri no.286 kun je heel goed toevoegen aan je bestaande kleurenpalet zonder dat je direct het hele huis hoeft aan te pakken.  

Nigiri no. 286 doet het ook prachtig met de warme tinten Saint-Tropezno.460 en Crushed Cloves no. 53, het aardse Tempting Taupeno.675, het oranjeroze Pink Peach no. 24 en het vergrijsde groen van Fogged Landscape no. 291.

 

Foto links: LAB chalk Nigiri no. 286. Interieur: vt wonen&design beurs. Fotografie: Sjoerd Eickmans. Foto rechts: LAB Wallpaint LAB Binnenlak Arabic Desert no. 710 en LAB Binnenlak Nigiri no. 286. Interieur: Joey Jaq. Fotografie: Lotte van Uittert.

LEES OOK: WELKE KLEUREN PASSEN GOED BIJ ELKAAR? ZO MAAK JE DE MOOISTE COMBINATIES

PROBEER DE KLEUR UIT MET 50% KORTING

Ben je benieuwd naar dé LAB COLOUR van 2025? Bestel nu een sample potje of kleurstaal van Nigiri no. 286 met 50% korting! Het is de kleur waarvan je misschien niet had verwacht dat je ‘m nodig had: Nigiri no. 286 is tijdloos en een echte teamplayer. Het past bij elke woonstijl, en dus bij jou. Try it out yourself!

LAB kleurenwaaier en LAB wallpaint Nigiri no. 286. Fotografie: Lotte van Uittert.

LEES OOK:


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.