HAAL ALLES UIT DE LAB COLOURCARD

LAB COLOURCARD

Al bekend met de LAB Colourcard? De gehele LAB COLOUR COLLECTION vind je terug op onze overzichtelijke LAB Colourcard. Deze kleurenkaart is GRATIS online of in onze VESTINGH CONCEPTSTORE te verkrijgen.

De LAB Colourcard is zo ontworpen dat jij, of je nu een professional, amateur of gewoon een liefhebber op het gebied van interieur bent, er alles uit kunt halen voor het beste resultaat. Met onderstaande tips en aanvullende uitleg, rij voor rij, maak jij alleen nog maar de prachtigste kleurcombinaties. Lees snel verder. 

LAB Colourcard @lottevanuittert kleurenkaart kleuren lab colours verf paint

LAB Colourcard @lottevanuittert

MAKKELIJKER KIEZEN
De opbouw van de LAB Colourcard is misschien anders dan je gewend bent. Niet alle wittinten staan bij elkaar, maar bovenaan elke rij. Zo vergemakkelijken we de keuze. Deze wit past namelijk goed bij de kleuren daaronder en de ondertoon van de kleuren is eenvoudiger te achterhalen.

Behalve de 176 LAB COLOURS vind je ook een korte omschrijving van ons complete assortiment, onze werkwijze en de LAB PAINT FOUNDATION. Bovendien vindt je er onze diverse finishes. Zo weet je van elk product precies wat de glansgraad is.

ÉCHTE VERF
De colourcard is geverfd met onze eigen, duurzame LAB Wallpaint en de colourchips bevatten de karakteristieke verfstrepen. Hierdoor komt de kleur exact overeen met de LAB Wallpaint die je straks koopt. Voor onze andere producten, zoals LAB Chalk (kalkverf), LAB Cementum (betonlook), LAB Binnenlak of verven uit de LAB EXTERIOR COLLECTION is de verf op de colourcard een goede indicatie. Ofwel de zwarte LAB Colourcard, die in elkaar vouwt als een boekje, is een mooie start van je nieuwe schilderproject!

176 UNIEKE LAB COLOURS
Het LAB PAINT label omvat een complete kleurencollectie met 176 prachtige tinten. De inspiratiebron voor deze tinten is divers en omvangrijk. De gehele LAB COLOUR COLLECTION is onder andere geïnspireerd op industrieel erfgoed, bijzondere elementen uit de natuur, beeldende kunst, wereldsteden, food en oosterse kruiden. Elke kleur heeft zijn eigen verhaal en is uniek. Zo is er een complete collectie ontstaan die te gebruiken is bij diverse woonstijlen en toekomstige trends. Én je favoriete LAB COLOUR(S) kies je eenvoudig met behulp van deze LAB Colourcard. 

KLEURENCIRCEL VAN ITTEN
De LAB Colourcard is geïnspireerd op de kleurencirkel van Itten. Aan de hand van deze kleurencirkel hebben wij onze eigen LAB Kleurencirkel samengesteld. 
Zoals je ziet, staan de LAB COLOURS niet in dezelfde positie als de kleurencirkel van Itten. Dit komt doordat de LAB Colourcard begint met een neutrale rij en in het midden van de kaart vind je nog een rij neutrals, waar onder andere de populaire vergrijsde kleuren Mushroom no. 287 en Frosted Sand no. 374 te vinden zijn.

Kleurencirkel van Itten en de daarop geïnspireerde LAB Kleurencirkel

Kleurencirkel van Itten (links) en LAB Kleurencirkel (rechts).

RIJ VOOR RIJ
Hoe weet je nu hoe je de kleuren het beste kunt combineren? We nemen je van links naar rechts en van boven naar beneden mee in de LAB Colourcard.

Beginnend met de bovenste rij. In deze rij staan de lichte kleuren, waarbij de ondertoon van de kleur gelijk is aan de tinten die eronder staan. Dit geldt eveneens voor de donkere kleuren onderaan de rij. Dit maakt het eenvoudig om bij elke kleurtint gemakkelijk een bijpassende kleur te vinden.

In principe is de kleurenkaart zo gemaakt dat alle kleuren met elkaar gecombineerd kunnen worden. Wil je voor safe gaan? Combineer dan binnen de verticale rijen én de rijen ernaast. Stel je kiest uit rij vier de tint Warm Tan no. 91 dan weet je zeker dat je goed zit met de wittint Spider Mum no. 310, die helemaal bovenin de rij staat. 

LAB Kleurstalen in de tinten Warm Tan no. 91 en Spider Mum no. 310

LAB Kleurstalen in de tinten Warm Tan no. 91 en Spider Mum no. 310.

Ga je voor een roze kleur, zoals Bisou Bisou no. 829 dan past hierbij perfect de wittint Miss Satin no. 330. Deze wittint staat bovenaan in deze verticale rij. 

LAB Kleurstalen in de tinten Bisou Bisou no. 829 en Miss Satin no. 330

LAB Kleurstalen in de tinten Bisou Bisou no. 829 en Miss Satin no. 330.

Niet alleen kun je combinaties maken binnen de verticale rijen maar ook met de rijen ernaast. Wil je bijvoorbeeld gaan voor de LAB COLOUR White Truffle no. 644, dan matcht deze kleur eveneens goed met bijvoorbeeld Arabic Desert no. 710, een tint uit de verticale rij vóór White Truffle no. 644. 

LAB Kleurstalen in de tinten White Truffle no. 644 en Arabic Desert no. 710

LAB Kleurstalen in de tinten White Truffle no. 644 en Arabic Desert no. 710.

Maar ook een combinatie met de kleur Diamond Dust no. 232, twee verticale rijen verderop, is een hit samen met White Truffle no. 644. Zo zijn er nog véél meer kleurcombinaties mogelijk. 

LAB Kleurstalen in de tinten White Truffle no. 644 en Diamond Dust no. 232

LAB Kleurstalen in de tinten White Truffle no. 644 en Diamond Dust no. 232.

KLEURPIGMENTATIE
Iedere kleur bestaat uit een aandeel wit, een aandeel zwart en een bepaalde ondertoon. De eerste verticale rij bestaat uit bijna allemaal neutrale kleuren, die met wit en zwart gemengd zijn. Alleen Gorilla Glam no. 386 wijkt af door de geel met rode ondertoon. De rijen die hierna komen, volgen de kleurencirkel: van geel naar rood naar blauw en vervolgens groen. Als je de uiteinden met de kaart verbindt, zie je de kleurencirkel doorlopen.

In de tweede verticale rij is meer kleur toegevoegd. Een rustige start van het gele spectrum. In Oyster Crush no. 581 zit niet alleen geel, maar ook een accent rood, net als de kleuren die volgen. In Tempting Taupe no. 675 en Avocado Club no. 840 zit behalve geel ook een beetje groen. Groen is de kleur die vóór geel in de kleurencirkel staat.

Tot aan de blauwe LAB COLOURS, hebben de meeste tinten een geel met rode ondertoon. In Bumblebee no. 872, Monumental Moss no. 265 en Jazz no. 931 zit alleen geel, uiteraard gemengd met zwart en wit. In Coffee Addict no. 214 zit eveneens een puntje groen. Pure Black no. 50 daarentegen is alleen gemengd met wit en zwart.

In Merlot Mania no. 123, Lipstick Lover no. 908 en Oh My Gosh no. 779 zit een rood met blauwe ondertoon, net zoals de LAB COLOURS die hierna volgen in de kleurencirkel. De cirkel gaat nu verder richting blauw. Mister MT no. 156 en Faded Mint no. 913 zijn een uitzondering en hebben een gele ondertoon.

De meeste groene kleuren hebben een groen met gele ondertoon. Echter heeft Forest Green no. 277, als uitzondering bij de groene LAB COLOURS, een blauw met groene ondertoon.

Tot slot gaan we naar de laatste verticale rij. In deze rij hebben Oriental Ecru no. 434, Berlin Summer no. 433, Epic Tiger no. 246 een geel met rode ondertoon, waardoor ze naadloos aansluiten op het begin van de LAB Colourcard.

POP OF COLOUR
Iedere verticale rij bevat één of meerdere afwijkende kleuren. Zie jij ze ook? Deze keuze is gemaakt, zodat je makkelijk een mooi en spannend kleurenschema kunt maken door kleuren in dezelfde rij te combineren. Voorbeelden van de 'pop of colour' zijn:

(De letters staan voor de volgende ondertonen: Y = Yellow, R = Red, B = Blue, G = Green)

Soms is het de verzadiging die afwijkt, de ondertoon of de plek in de kolom geeft een spannende combinatie.

Voorbeelden pop of colour

Voorbeelden van Pop of Colour uit de LAB COLOUR COLLECTION.

LAB COLOURS MAKE IT HAPPEN. TRY IT OUT.
Heb jij je kleurkeuze(s) gemaakt? En wil je een kleur nog beter kunnen beoordelen voor jouw project of ruimte? Kies dan voor de complete kleurenwaaier van 20 x 6,5 cm met 176 LAB COLOURS of bestel de grote LAB Kleurstalen van 20 x 20 cm. Ook deze kleurstalen zijn geverfd met echte verf. 

Bovendien vind je in zowel de LAB Kleurenwaaier als op de grote LAB Kleurstalen een prikkelende kleuromschrijving én een inspirerende combinatiesuggestie met één of meerdere van de andere LAB COLOURS. Beperk je niet tot deze suggesties, want de mogelijkheden zijn oneindig zolang je goed op de verhouding van het gebruik van verschillende kleuren let.

Wil je naast de LAB Kleurenwaaier eveneens grote kleurstalen van álle LAB COLOURS? Dat kan met ons luxe LAB Album. In deze laatste zitten alle grote kleurstalen van de LAB COLOUR COLLECTION verzameld. Wil je een kleur liever als verf beoordelen op je muur of plafond? Dan verwijzen wij je graag door naar onze sample potjes

Zit jouw kleur er niet tussen? LAB PAINT is verkrijgbaar in dé 176 unieke LAB COLOURS, maar ook in vrijwel iedere andere kleur! Ga dan voor LAB Eigen Kleurkeuze. Vrijwel alle kleuren zijn mogelijk. 

Meer kleurinspiratie? Volg onze socials @LABPAINT en @LABPAINTCOLOURS. 

PAINT YOUR HOUSE, COLOUR THE WORLD #LABPAINT


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.