RELAX! ZO KRIJG JE EEN NIEUWE BADKAMER ZONDER TE SLOPEN

Voor iedereen die niet meer blij wordt van de badkamer, maar geen trek heeft in een verbouwing: er is hoop. Want ook zonder sloopwerk en bergen stof in huis kan jouw badkamer een compleet nieuwe look krijgen. En dat project kun je - ook met weinig kluservaring - helemaal zelf fiksen. Hoe? Met LAB cementum of badkamercoating.

Nieuwe badkamer zonder te slopenLAB chalk (kalkverf) Mushroom no. 287 en LAB badkamercoating transparant Interieur: @enstijl (links)

KLEINE MOEITE, GROOTS RESULTAAT

De meeste badkamers gaan een jaar of 20 mee, maar dat wil niet zeggen dat jouw smaak zo lang steady blijft. Ook als je een bestaand huis hebt gekocht, zit het er dik in dat jij heel andere keuzes wat betreft de badkamer zou hebben gemaakt. Toch is een complete verbouwing helemaal niet nodig om weer ontspannen in bad te liggen. Want als het sanitair nog in goede conditie is, dan kun je met een make-over van de wanden en vloeren een totaal nieuwe ruimte tevoorschijn toveren.

LAB badkamercoatingLAB badkamercoating Terracotta Warrior no. 42 (links) en Merlot Mania no. 123 (rechts) Interieur: @mastello_sanitair

GA VOOR EEN BADKAMER IN BETONLOOK

LAB heeft met cementum een uniek systeem bedacht waarmee jij zelf de badkamer een betonlook geeft. Met LAB cementum geef je de wanden een stoere make-over en ben je voor eens en altijd van die vieze voegen af. Je brengt het systeem in meerdere lagen aan en creëert er een betonlook wand mee waarachter de oude muur als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Het effect van cementum muren ten opzichte van tegels met voegen is groter dan je denkt. Je brengt er rust mee in een toch veelal kleine ruimte en dat maakt dat je je er veel beter kunt ontspannen. Niet voor niets zie je in hamams dezelfde afwerking op de muren: je wordt er behoorlijk zen van. Maar ook als je een wat stoerdere stijl hebt, dan is de betonlook van cementum precies wat je nodig hebt en een fijne basis om op voort te borduren.

Nieuwe badkamer zonder slopenLAB cementum (betonlook) Masala Chai no. 31 Interieur: @nieks_servies

Nog een paar voordelen van LAB cementum op de bestaande muur:  
  • Nooit meer vieze voegen! Deze muren zijn vele malen beter schoon te maken en te onderhouden dan een tegelmuur. 
  • Je raakt er niet snel op uitgekeken. 
  • Je ziet direct het mooie effect. 
  • De badkamer lijkt er ruimer door. 
  • Omdat het om maar een dunne laag gaat, kom je niet in de problemen met bijvoorbeeld sanitair. 
  • Een fijn of juist grof effect: jij bepaalt het uiteindelijke resultaat. Laat het systeem door één en dezelfde persoon aanbrengen, want iedereen heeft weer een andere 'touch’. Let wel op met een ruwe afwerking in de natte cel, omdat je dat moeilijk 100% dicht krijgt met de coating. Je moet dan alle gaatjes en uitstulpingen volledig afdekken met coating en dat gaat bij een fijne afwerking veel beter. 
  • Zelf aan de slag betekent dat je geen arbeidsloon hoeft te betalen. En dat scheelt enorm in de portemonnee. 
  • Cementum is in alle 176 LAB-kleuren én in vrijwel iedere andere tint verkrijgbaar, bij beton ciré kun je meestal maar uit een paar kleuren kiezen.
Nieuwe badkamer zonder te slopenLAB cementum (betonlook) Mushroom no. 287 Interieur: @huisvanloes

WEG MET DIE TEGELS EN VOEGEN IN DE BADKAMER

Ben je de tegels - en dan met name die voegen - liever kwijt dan rijk in de badkamer? Ook in dat geval is LAB cementum het ideale middel om de wanden een stoer of zijdezacht betoneffect te geven. Je creëert er in mum van tijd een heel nieuwe badkamerlook mee, die regelrecht uit de woonbladen lijkt te komen. Je brengt het aan op iedere ondergrond. Dus ook die niet-meer-zo-mooie tegelwand, zolang de basis maar stabiel is. Volg je alle stappen die bij het systeem worden uitgelegd, dan zal je de oude tegels en voegen niet meer terug zien. Let wel op: zaten de oude tegels op sommige plekken los, dan lost cementum dat niet op.

COATING VOOR CEMENTUM

Wil je iedere vierkante meter van de badkamer een betonlook geven? Dus ook de douche? Dan is het slim om over het cementum een speciale transparante coating aan te brengen. Deze cementum coating beschermt, maakt de muren goed reinigbaar, extreem slijtvast en volledig waterdicht. Je brengt ‘m aan in twee lagen en hebt er daarna jaren geen omkijken naar. Wil je het echt goed aanpakken, dan is coating op alle wanden in de badkamer aan te raden. Dus niet alleen in de natte cel, maar bijvoorbeeld ook achter het wasmeubel en op alle wanden in het toilet moet de coating worden toegepast. De coating is er in een matte, satin en gloss afwerking.

Nieuwe badkamer zonder te slopenLAB badkamercoating Merlot Mania no. 123 Interieur: @ooksoof

WEINIG KLUSERVARING? GEEN PROBLEEM!

LAB cementum is makkelijk aan te brengen. Je hebt er weinig klus- en schilderervaring voor nodig, maar het is wel belangrijk om er de tijd voor te nemen. Ook is het slim om eerst een proefvlak aan te brengen. Bij de instructies staat precies beschreven hoe je de lagen aanbrengt en wat de droogtijd is. Wanneer je je hieraan houdt en niet al te haastig te werk gaat, dan komt dat het resultaat echt ten goede. Heb je toch nog vragen voordat je aan de slag gaat? Dan nemen we de stappen uiteraard nog een keertje met je door. Je kunt onze supportafdeling altijd bellen of mailen voor vragen.

GEEN BETONLOOK, MAAR WEL KLEUR MET BADKAMERCOATING

Wanneer je geen betonlook wilt, maar de muren en wanden van de badkamer wél een andere kleur wilt geven, dan kun je zelf aan de slag met LAB badkamercoating. De coating is speciaal ontwikkeld voor natte ruimtes - met uitzondering van de vloer in de douchecel. De coating kan ook op tegels worden aangebracht, maar zal deze niet gladstrijken, zoals bij LAB cementum wel het geval is. De voegen en tegels blijven zichtbaar, maar krijgen wel een nieuw jasje in jouw favoriete kleur. 

Nieuwe badkamer zonder te slopenLAB badkamercoating Pink Peach no. 24 (wand) en Terra Pink no. 102 (plafond) Interieur: @huizefavoriet

De dekkende LAB badkamercoating is verkrijgbaar in iedere LAB COLOUR en te mengen in vrijwel iedere andere kleur.

De dekkende variant bestaat uit:

Maar er is ook een transparante badkamercoating om bijvoorbeeld muren met beton ciré of cementgebonden stucmortels 100% waterdicht af te werken. LAB chalk sealer is er als bescherming van LAB chalk (kalkverf) in de badkamer, met uitzondering van de douchecel.

WATERDICHTE COATING VOOR DE BADKAMER

Beide badkamercoatings van LAB zijn slijtvast en waterdicht, mits er voldoende lagen zijn aangebracht en de ondergrond stabiel is. Zie je scheuren in de muur of zitten er een paar tegels los, dan kan dat ervoor zorgen dat het systeem niet helemaal waterdicht is. Wel een vereiste voor een natte ruimte, dus zorg altijd voor een strakke en stevige basis voordat je met de badkamercoating aan de slag gaat. Op die manier gaat de coating vele jaren mee. En ben je na een paar jaar toch op de kleur uitgekeken, dan kun je er eenvoudig een nieuwe tint overheen aanbrengen.

Nieuwe badkamer zonder te slopenLAB badkamercoating Diamond Dust no. 232 Fotografie: @sonjaveldafotografie

KLEUR KIEZEN

De dekkende badkamercoating en cementum zijn mengbaar in vrijwel iedere kleur. Wil je graag de tint eerst uitproberen? Voor een goed beeld kun je hiervoor de sample potjes van LAB wallpaint gebruiken. Deze komen qua kleurtint goed in de buurt bij de kleuren van de dekkende coating en cementum.

https://vestingh.nl/collections/badkamercoating?usf_sort=rLAB badkamercoating Army Green no. 211 (rechts)

Auteur: Monique van Beekhoven

LEES OOK:


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.