LAB Trapcoating

Is je trap toe aan een metamorfose of duurzaam onderhoud? Met onze trapcoating pakketten heb je meteen alles in huis wat je nodig hebt voor een slijtvast en duurzaam eindresultaat.

Heb je een afwijkende maat trap of wil je een vrijblijvende offerte? E-mail de afmetingen naar support@vestingh.nl en we geven een passend advies. We helpen je graag! 

Wat heb je nodig?

STAP 1 LAB Houtprimer Binnen • 1-2 lagen
STAP 2 LAB Vloercoating  2 lagen
STAP 3 (optioneel) LAB Vloercoating Slijtvast voor een extra slijtvaste afwerking • 1 laag

Leverbaar in de unieke LAB COLOURS maar ook in vrijwel iedere andere kleur. Zie bijgevoegd het stappenplan. 

Trapcoating pakketten

BESTEL HIER voor een STERK GEREDUCEERD tarief het TRAP COATING PAKKET met alle verf, coatings en schildersbenodigdheden die je nodig hebt voor het coaten van een standaard formaat trap (ca. 6-7 m²). Heb je een afwijkende maat trap? Wil je vrijblijvend een offerte? Wij ontvangen dan graag de afmetingen en geven je een passend advies. We helpen je graag! Stuur een e-mail naar support@vestingh.nl.

Er zijn 4 verschillende pakketten beschikbaar voor het coaten van de trap. Alle pakketten bevatten standaard 1 liter LAB Houtprimer Binnen en 2 liter LAB Vloercoating in de kleur van jouw keuze.

Pakket 11 liter LAB Houtprimer Binnen, 2 liter LAB Vloercoating en alle benodigde verwerkingsmaterialen
Pakket 21 liter LAB Houtprimer Binnen, 2 liter LAB Vloercoating, 1 liter LAB Vloercoating Slijtvast en alle benodigde verwerkingsmaterialen
Pakket 31 liter LAB Houtprimer Binnen en 2 liter LAB Vloercoating
Pakket 41 liter LAB Houtprimer Binnen, 2 liter LAB Vloercoating en 1 liter LAB Vloercoating Slijtvast

 

Foto 1: Trap Coating LAB COLOUR Full White no. 253, foto 2: Trap Coating LAB COLOUR Black Clay no. 40 @fleurbolinde, foto 3: Trap Coating LAB COLOUR Pure Black no. 50 @enstijl en foto 4: Trap Coating LAB COLOUR Straw no. 209 @lievelingshuisje.

Stappenplan Trap Coaten

 1. Stofzuigen van de trap. 
 2. Ontvetten met LAB Verfreiniger. Toepassing: 10 delen lauw warm water; 1 deel verfreiniger. Opbrengen met een Vestingh schoonmaakspons PROF (groene zijde gebruiken). De reiniger is zeer geconcentreerd, gebruik handschoenen en kijk uit dat je niets knoeit op wanden, objecten of vloeren die niet behandeld gaan worden.
 3. Na 1 uur resterende verfreiniger verwijderen met schoon water.
 4. Na droging de trap opschuren met Vestingh schuurspons NR 1 oranje (grof)NR 2 geel (medium)NR 3 groen (fijn) of NR 4 blauw (ultra fijn), afhankelijk van de conditie van de trap de juiste spons kiezen.
 5. Stofvrij maken met een licht vochtige doek.
 6. Vullen van beschadigingen met PRESTO sneldrogende plamuur
 7. Naden waar nodig afkitten met Hybride Afdichtingskit - Den Braven Hybriseal (gebruik hiervoor een kleur die het meest overeenkomt met de kleur van de verf).
 8. Netjes recht afplakken van niet te schilderen onderdelen met schilderstape kwetsbare ondergrond.
 9. Opbrengen 1 laag LAB Houtprimer Binnen(grondverf).
 10. Trap controleren op eventuele onregelmatigheden of onvolkomenheden (pluisjes van een roller, haren van een kwast, laagdikte verschillen) wegschuren met Vestingh schuurspons NR 3 groen (fijn) afhankelijk van de ondergrond. Als er geen onregelmatigheden zijn, hoeft de trap niet geschuurd te worden.
 11. Opbrengen 1e laag LAB Vloercoating. Coating mechanisch mengen (dus met een verfmixer en accuboormachine). Het A component (grote blik) en het B component (klein blik) grondig met elkaar mengen in het blik van het A component. Daarna de gemengde coating overgieten in een leeg blik en nogmaals goed mengen. Nooit meer mengen dan je in 1 laag gebruikt. Je hebt na het mengen ongeveer 1 uur de tijd om de gemengde coating te verwerken.
 12. 6 uur wachten (is ons advies. Als de ruimte 18-21 graden is en de trap is na 4 uur droog en beloopbaar dan kun je de volgende laag opbrengen).
 13. Trap controleren op eventuele onregelmatigheden of onvolkomenheden (pluisjes van een roller, haren van een kwast, laagdikte verschillen) wegschuren met Vestingh schuurspons NR 4 blauw (ultra fijn). Als er geen onregelmatigheden zijn, hoeft de trap niet geschuurd te worden.
 14. Opbrengen 2e laag Stap 3 Vloer Coating Top Coat, mengen en opbrengen op dezelfde wijze als de eerste laag Top Coat.
 15. Controleren of de dekking goed is en indien nodig 3e laag opbrengen. Bij grijze kleuren is de dekking na 2 lagen coating over het algemeen altijd goed. Witte kleuren dekken minder goed.
 16. 6 uur wachten (is ons advies. Als de ruimte 18-21 graden is en de trap is na 4 uur droog en beloopbaar dan kun je de volgende laag opbrengen).
 17. NIET SCHUREN!
 18. Voor extra slijtvastheid opbrengen van een transparante slijtlaag (1 x) LAB Vloercoating slijtvast. Mengen op dezelfde wijze als de gekleurde primer en coatings.
 19. 4 uur wachten.
 20. Tape voorzichtig verwijderen. Als je plaatselijk de coating meetrekt met de tape, voorzichtig de aansluiting tussen de tape en de trap insnijden met een scherp stanleymes.

LET OP!

 • Het uitharden van de coating duurt 1 week. Gedurende deze week op sokken lopen. Je kunt 4 uur na de laatste opgebrachte laag de trap al wel weer betreden. 
 • Hou ramen en deuren tijdens het opbrengen van de coating gesloten. Zorg ervoor dat het niet te warm is tijdens het coaten (niet warmer dan 19 graden). Dan droogt de coating te snel.
 • Witte kleuren dekken aanzienlijk minder goed dan grijstinten. Afhankelijk van de opgebrachte laagdikte en kleur van het laminaat/hout dienen voor een egaal dekkend resultaat 3-4 lagen te worden opgebracht terwijl grijstinten over het algemeen in 2 lagen volledig dekkend zijn.

Instructiefilm HOW-TO schilder je een trap?