VESTINGH IN VTVERBOUWEN: 'ONZE VERF DRAAGT BIJ AAN EEN MOOIERE WERELD'

Founder Robert staat in de nieuwste editie van vtverbouwen met als thema duurzaam. Het is een inspirerend magazine over duurzaam verbouwen en LAB PAINT mag natuurlijk niet ontbreken in dit verhaal. "We zetten ons maximaal in om de COuitstoot te beperken. Zo wordt onze ecologische verf in Nederland geproduceerd en direct verkocht in onze conceptstore in Bussum of via onze online shop. Dit is een stuk milieuvriendelijker dan als je het in het buitenland produceert en de blikken verf via depots en groothandels uiteindelijk de eindgebruiker bereiken. We kijken naar de totaliteit, van de productie tot en met de eindfase, dus daar valt ook het vervoer onder. Maar er is meer: LAB ECO Wallpaint is bijvoorbeeld reinigbaar, daardoor gaat de verf veel langer mee. We nemen ook onze afvalverwerking onder de loep. Soms blijft er verf over als de kleur verkeerd gemengd is of als een blik beschadigd is. We mengen deze verf tot mooie, nieuwe kleuren en verkopen het met flinke korting onder de naam LAB Second Life. Op deze manier proberen we ons verfafval tot bijna nul te reduceren", aldus Robert op bladzijde 47 van vtverbouwen.

Op de vraag waar Robert het meest trots op is, antwoordt hij: "Dat Vestingh goed loopt en we veel verf verkopen, is natuurlijk harstikke mooi, maar we willen als bedrijf ook onze verantwoordelijkheid nemen. [...] Onze LAB PAINT FOUNDATION heeft zich ten doel gesteld drinkwater beschikbaar te maken voor hen die daar geen of moeilijk toegang toe hebben. Samen met partners ter plaatse realiseren we waterinstallaties waar die het hardst nodig zijn. Zo draag je bij aan een mooiere wereld, alleen al door een blik verf te kopen." Uiteraard wordt dit verhaal ondersteund door verschillende mooie foto's van onze verven in prachtige projecten. 

Verderop in vtverbouwen zien we een mooi voorbeeld van LAB ECO Chalk in de kleur Velvet Fudge no. 380 en laat de redactie zien dat onze kleuren Mushroom no. 287Mud Soldier no. 46, Dark Taupe no. 196, Mrs. Wool no. 108, Coffee Addict no. 214 en Sensational Sand no. 290 heel mooi combineren met een mozaïektegel van kokosnoot en tegels van gerecycled beton.

vtverbouwen duurzaam ligt nu in de winkels. Je schaft deze dubbeldikke editie aan voor
€ 14,95.