Gespot in Vtwonen no. 03 2023: LAB PAINT en Pure & Original in groentinten

Groen is een veelzijdige en populaire kleur, waarmee je een frisse en natuurlijke uitstraling aan je interieur kan toevoegen. Of je nu een liefhebber bent van planten of gewoon houdt van de rustgevende sfeer die groen kan creëren. Er zijn talloze manieren om deze kleur in je huis te integreren. In Vtwonen no. 03 2023 kun je zien hoe interieurstyliste Marianne Luning verschillende groentinten heeft toegepast met o.a. LAB PAINT en Pure & Original.

Van diverse ideeën en tips om deze kleur op een stijlvolle en harmonieuze manier te gebruiken tot aan het combineren van meerdere groentinten en materialen.

Blog Banner - Vtwonen no. 03 2023

Hier is LAB Wallpaint in de tint Poetic Pondicherry no. 58 toegepast. Poetic Pondicherry no. 58 heeft een licht vergrijsde ondertoon waardoor je de link met salie kunt leggen. Absoluut een groentint, maar warm, want deze kleurtoon kruipt al een heel eind naar de geeltonen. Rijm Poetic Pondicherry no. 58 verrassend met Pink Peach no. 24 en Copperhead no. 29. Zo zorg je voor een mooi kloppend metrum.

Vtwonen no. 03 2023 blz. 18

Kies voor een speels effect met Fresco in Sand Storm van Pure & Original (links) en LAB Wallpaint in Intensive Moss no. 76 (rechts). Intensive Moss no. 76 is een diepe, bijna fluwelige groen. Zoals het mos dat tegen een boomschors groeit. Intensive Moss no. 76 is een fijn verzwaarde groentoon die door de toevoeging van geel naar een diepe olijftint kruipt. Just Jimmy no. 559 is mooi als lichte basis bij Intensive Moss no. 76.

Vtwonen no. 03 2023 blz. 19

Of ga je toch liever voor kleurvlakken? Kleurvlakken zijn ware eyecatchers. Marianne Luning heeft op het donkere vlak LAB Wallpaint in de tint Intensive Moss no. 76 toegepast en Moss no. 41 in het lichte vlak. Haal de natuur in huis en vervaag de grenzen tussen binnen en buiten. Moss no. 41 is een prachtige mosgroen waarmee je een oase van rust en privacy creëert. Wil je wat meer energie toevoegen? Dan gaat Moss no. 41 door zijn gele ondertoon mooi samen met Ginger no. 260 en Fabulous Saffron no. 446.

Vtwonen no. 03 2023 blz. 21

In dit "bewegend stilleven" dient de tint Sand Storm in Fresco van Pure & Original als achtergrond. Fresco is een verfsoort die bekend staat om zijn karakteristieke uitstraling. Het heeft een matte, kalkachtige afwerking die een subtiele textuur geeft aan elk oppervlak waarop het wordt toegepast. Sand Storm van Pure & Original heeft een warme ondertoon die het gevoel van gezelligheid en comfort in een ruimte versterkt.

Vtwonen no. 03 2023 blz. 22

Combineer verschillende groenen en creëer een zen-gevoel. De toog is hier wederom geschilderd met LAB Wallpaint in de tint Intensive Moss no. 76, de lichtere groentint is Whispering Woods no. 62. Deze groen is letterlijk fluisterzacht. Zoals de natuur in de herfst, wanneer de felle kleuren van het groen zijn verzacht. Whispering Woods no. 62 is ingetogen door een mooie vergrijzing en warm door de toevoeging van lichtgeel. Subliem met diverse houtsoorten en zachte naturelle nuances, zoals Just Jimmy no. 559 en White Wood no. 201.

Vtwonen no. 03 2023 blz. 23
De styling is door Marianne Luning uitgevoerd en Stan Koolen is verantwoordelijk voor de fotografie van deze productie.

Kleur uitproberen? Maak dan gebruik van de LAB Sample potjes en/of Pure & Original Colour Sample. Met de sample potjes en colour samples kun je jouw LAB COLOUR of Pure & Original tint rechtstreeks op de muur testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt.

Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook de gratis LAB Colourcard en/of Pure & Original Kleurenkaart.