DE INVLOED VAN KLEUR OP JE NACHTRUST

ONDERSCHAT HET NIET

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kleur van je slaapkamer van invloed kan zijn op de duur en kwaliteit van je slaap. Kleur heeft dus niet alleen effect op je mood en gedrag maar eveneens op je nachtrust. Wil jij je slaapkamer een make-over geven? Of wil je je nachtrust verbeteren? Hou dan rekening met de invloed van kleur op slapen.

Kalme kleuren maken je rustiger en verlagen de bloeddruk en hartslag. Mensen die kalme kleuren in hun slaapkamer hebben, slapen gemiddeld genomen langer en beter. Je kunt hierbij denken aan blauw-, groen- en geeltinten. 

Met deze tips weet je precies voor welke kleuren je moet gaan om nét dat extra beetje slaap te pakken.

slaap kleur blauw verf slaapkamer

LAB Wallpaint in de tint Gracious Blue no. 792 @leindesign

GA VOOR BLAUW
Vooral mensen die slapen in een blauwe slaapkamer slapen gemiddeld bijna 8 uur en worden het meest gelukkig en positief wakker. De kleur blauw werkt kalmerend. De kleur van blauwe lucht en de zee kan de hartslag verlagen wat een positief effect heeft op jouw slaapkwaliteit. 

Kies bijvoorbeeld voor de tint Gracious Blue no. 792. Een samensmelting van blauw schuimkoraal met een segment koraalrood. Zowel standvastig als gracieus, dat is deze blauw. Chique, vergrijsd, koel, zelfverzekerd maar ook warmhartig. Ofwel de perfecte kleur voor je slaapkamer. 

hero's time blauw blue verf slaapkamer slapen schilderen wand lab paint colours

LAB Wallpaint in de tinten Hero's Time no. 138 en Full White no. 253 @jellinadetmar @michieldezeeuw @monakoertsgroenhout en @lottevanuittert

Hero's Time no. 138 zorgt voor een luxueuze diepte in je slaapkamer. Ideaal om te gebruiken als achtergrondkleur. Deze donkere blauwtint met zwart pigment is tijdloos en maakt vertrekken met hoge plafonds intiemer en warmer. 

White Lee lichtblauw blauw muur slaapkamer verf paint LAB blue

LAB Wallpaint in de tint White Lee no. 888 @helpmijnmanisklusser

Een wit die voorzichtig de luwte van het blauw opzoekt. White Lee no. 888 is een goede basis in een koel en fris kleurpalet. De ideale kleur voor je slaapkamer. Deze wittint werkt kalmerend en geeft ontspanning. 

exciting night blauw verf paint lab slaapkamer muur

LAB Wallpaint in de tint Exciting Night no. 96 @prachtig88

Of ga voor een gewaagdere kleur blauw: Exciting Night no. 96. De kleur van de nacht, maar heel intens en met power. Een zelfverzekerde, iets vergrijsde kobaltblauw. Slaap verzekerd. 

ÓF KIES VOOR GROEN
Groen is namelijk eveneens een kleur met een rustgevend en kalmerend effect. Met groen zorg je voor een natuurlijke, rustige uitstraling in de slaapkamer. Is het de associatie met de natuur? Who knows. Groen zorgt voor rust en kan angsten verminderen. Niet onbelangrijk als je in slaap wilt vallen. 
Voor een serene uitstraling in je slaapkamer combineer je bijvoorbeeld de groentinten Fez no. 288 en Zen Garden no. 680. Wissel de wanden en eventueel je plafond van kleur waarbij je deze groenen combineert. Met Fez no. 680 zorg je voor een natuurlijke kleurnuance in je slaapkamer. Wil je de ruimte helemaal 'zen' maken? Voeg hier dan de LAB COLOUR Zen Garden no. 680 aan toe. Deze melange van ecru, vaalzwart en resedagroen zorgt voor een natuurlijke balans. Zo kom je helemaal tot rust...
zen garden fez groen slaapkamer slapen paint lab verf muur green
fez zen garden groen kleur verf lab paint verven slaapkamer

LAB Wallpaint in de tinten Fez no. 288 (linkerwand) en Zen Garden no. 680 (rechterwand) @gwenhoopman_interiors, fotografie: Floris Hofstra en @lottevanuittert

zen garden groen slaapkamer verf muur paint lab colour schilderen wand

LAB Wallpaint in de tint Zen Garden no. 680 @gwenhoopman_interiors, fotografie: Floris Hofstra en @enkirsten

Liever de ruimte wat donkerder? Een donkere ruimte helpt bij het in slaap vallen. Intensive Moss no. 76, een diepe, bijna fluwelige groen. Zoals het mos dat tegen een boomschors groeit. Met Intensive Moss no. 76 haal je de natuur in huis. Door de toevoeging van geel kruipt deze fijn verzwaarde groentoon naar een diepe olijftint. Slaap verzekerd. 

intensive moss groen green verf paint lab colour slaapkamer donkdergroen muurverf groene wanden schilderen

LAB Wallpaint in de tint Intensive Moss no. 76 @jensshomestyle2.0

ÓF TOCH EEN KALME NEUTRAL
Geef je slaapkamer rust en sfeer met een neutrale off-white tint. Ga voor bijvoorbeeld Ginger no. 260. Een natuurlijke, warme tint gebaseerd op de kleur van gember. Deze bruintint met gele ondertoon is een aanrader voor de slaapkamer. 

ginger lab paint colour beige bruintint zandkleur zand verven verf paint lab colour slaapkamer
GINGER lab paint verf slaapkamer muur verven neutral bruin beige zand

LAB Wallpaint in de tint Ginger no. 260 @gwenhoopman_interiors, fotografie: Floris Hofstra. 

Ook de combinatie van de rustgevende naturel tinten Mushroom no. 287 en Brown Wood no. 222 is een kalme basis voor de slaapkamer. Met Mushroom no. 287 zorg je voor een bedaarde en natuurlijke sfeer. Maak de ruimte extra 'dromerig' door als afwerking te kiezen voor LAB Chalk (kalkverf). Zoals toegepast bij het inspiratiebeeld in Brown Wood no. 222. Met LAB Chalk wordt het oppervlak voorzien van diverse kleurschakeringen, waardoor het eindresultaat uniek is. 

mushroom brown wood lab paint colours bruin naturel tint zandkleur slaapkamer verf paint
mushroom brown wood chalk kalkverf lab paint colours muurverf slaapkamer slapen verven wanden

LAB Wallpaint in de tint Mushroom no. 287 en LAB Chalk (kalkverf) in de tint Brown Wood no. 222 @marjoleinbouhuijzen

Een andere off-white optie is Fluffy Cheetah no. 255. Maak een ontspannen sfeer met Fluffy Cheetah no. 255 en kies voor LAB Chalk (kalkverf). Deze tint is zacht en aaibaar. Een delicate neutral die de ruimte knuffelt. Zo val je vast direct in slaap. 

fluffy cheetah chalk kalkverf lab paint colour beige zandtint slaapkamer slapen schilderen wanden kalk

LAB Chalk (kalkverf) in de tint Fluffy Cheetah no. 255 @cynterior_designs

Of ga voor White Wood no. 201. Een subtiele natureltint en voor je slaapkamer extra sleepy en cloudy in LAB Chalk (kalkverf). Deze wit met een vleugje grijs creëert een lichte basis met een rustgevend effect. Bekijk het inspiratiebeeld waarbij écht alles in White Wood is, van het houtwerk tot de muren. Optimaal sereen en kalm. 

white wood wittint neutral slaapkamer slapen lab paint chalk kalkverf off white schilderen muurverf wallpaint wit

LAB Chalk (kalkverf) en LAB Binnenlak in de tint White Wood no. 201 @trijntje_visser

ZEN MET KLEUR
Klaar voor een metamorfose van je slaapkamer? Kies jouw perfecte kleur voor de beste nachtrust. Kleur uitproberen? Maak dan gebruik van de LAB Sample potjes. Met deze sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleurtint bij jou thuis uitpakt. 

EXPLORE OUR COLOURS en kies je gewenste tint.

PAINT YOUR HOUSE, COLOUR THE WORLD #LABPAINT


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.