ZO ZIET DE TRENDKLEUR PAARS ERUIT IN DE WOONKAMER VAN INTERIEURBLOGGER IRENE

Interieurblogger Irene van Noord en Zoet ging aan de slag met LAB ECO Wallpaint in de tint Purple Palace no. 301. Ze heeft ervoor gekozen om een vlak achter de bank te schilderen. De paarse kleur omarmt hiermee de zithoek en geeft een geborgen gevoel. Lees hieronder de blog "Trendkleur Paars" van Irene.

 Purple Palace no. 301

Irene aan het woord:

Trendkleur Paars

Paars is een kleur die je niet zo gauw ziet in het interieur. Toch is het een kleur die heel neutraal is en goed matched met andere kleuren. Ik mocht voor Vestingh aan de slag met de nieuwe kleur Purple Palace. En zie hier het resultaat. Het matched heel erg mooi met de warme taupe tinten. Het geeft een mediterrane sfeer aan de woonkamer.

Ik heb gekozen voor een vlak achter de bank. Daardoor omarmt de kleur paars de zithoek en geeft dit een geborgen gevoel. De kleur is een mystieke kleur en verandert met het licht van de dag. In de avond is deze kleur veel donkerder en dat geeft nog meer dat geborgen gevoel als je op de bank zit. De kleur neigt in het donker meer naar een bruine tint. En dat is wat zo goed past binnen ons interieur.

Paars is van oorsprong een kleur voor de rijken. De naam Purple Palace past hier goed bij. De romeinen hebben deze kleur al ontdekt en paste dit toe in hun paleizen.

Deze kleur combineert niet alleen goed met taupe tinten maar ook zeker met wit, zwart en goud. Met goud geeft het een meer mystieke of Indiase sfeer.

Daarnaast is het de kleur van passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit.

De kleur is rustig en ook zeker goed toe te passen in de slaapkamer.

Combineer met grijstinten voor een meer landelijke sfeer. Ook hout en rotan zijn een ideale combinatie met deze kleur.

 


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.