TRANSFORMEER DE TRAP MET LAB TRAPCOATING

SIMPLE STEPS. BIG RESULTS.

Kan je trap wel wat liefde, kleur en stijl gebruiken? Of is het nu echt tijd voor een duurzaam onderhoud maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij vertellen je exact hoe je je trap eenvoudig transformeert met LAB Trapcoating.

LAB Trapcoating Intensive Moss no. 76

LAB Trapcoating in de tint Intensive Moss no. 76 en LAB Wallpaint in de tint Nude Cashmere no. 312 @joeyjaq @lottevanuittert

TRANSFORMEER DIE TRAP. YES YOU CAN!

Met LAB Trapcoating geef je de trap een complete metamorfose en til je de uitstraling van je hele huis naar the next level. Met een aantal simpele stappen  iedereen kan het! – is die trap van je dromen nu echt binnen handbereik.
De trap is vaak een blikvanger in huis en kan de aandacht behoorlijk afleiden. Je hele huis ademt de juiste sfeer maar die trap…needs some help. Verwijder die doorn uit je oog en geef je trap een metamorfose in elke gewenste LAB COLOUR of LAB Eigen kleurkeuze, met een duurzaam en slijtvast resultaat. Simpele stappen voor een groots resultaat. Het enige wat je nodig hebt, is één van de vier LAB Trapcoating pakketten, inclusief handig stappenplan en instructievideo. Yes, you can!

LAB Trapcoating Intensive Moss no. 76 @joeyjaq

LAB Trapcoating in de tint Intensive Moss no. 76 en LAB Wallpaint in de tint Nude Cashmere no. 312 @joeyjaq @lottevanuittert

HOW TO USE LAB TRAPCOATING: HANDIG STAPPENPLAN

Met de LAB Trapcoating pakketten kun je zelf je trap restylen en transformeren. Hiermee geef je het hele huis een stijl upgrade. Volg het eenvoudige stappenplan voor een optimaal, duurzaam, slijtvast en kleurrijk resultaat: 

  1. Maak de trap stofvrij. 
  2. Ontvet de trap met LAB VerfreinigerMix 10 delen lauw warm water met 1 deel verfreiniger. Breng deze op met een Schoonmaakspons premium (gebruik de groene zijde). De reiniger is zeer geconcentreerd. Gebruik handschoenen en kijk uit dat je niets knoeit op wanden, objecten of vloeren die je niet gaat behandelen. 
  3. Verwijder na 1 uur de resterende verfreiniger met schoon water. 
  4. Is de trap droog? Schuur de trap nu op met de Schuurspons oranje grof no. 1, Schuurspons geel medium no. 2, Schuurspons groen fijn no. 3 of Schuurspons blauw ultra fijn no. 4. Kies afhankelijk van de conditie van de trap de juiste spons. 
  5. Maak de trap stofvrij met een licht vochtige doek. 
  6. Vul beschadigingen op met Presto sneldrogende plamuur 2K 
  7. Kit de naden waar nodig af met Den Braven Hybriseal afdichtingskit. Gebruik hiervoor een kleur die het meest overeenkomt met de kleur van de verf. 
  8. Plak de niet te schilderen onderdelen netjes recht af met LAB Tape Purple voor gevoelige ondergronden. 
  9. Breng 1 laag LAB Houtprimer Binnen op. 
  10. Controleer de trap op eventuele onregelmatigheden of onvolkomenheden (pluisjes van een roller, haren van een kwast, laagdikte verschillen) en schuur deze weg met de Schuurspons groen fijn no. 3, afhankelijk van de ondergrond. Als er geen onregelmatigheden zijn, hoef je de trap niet te schuren. 
  11. Breng de eerste laag LAB Vloercoating op. Meng de coating mechanisch (dus met een verfmixer en accuboormachine). Meng het A-component (grote blik) en het B-component (klein blik) grondig met elkaar in het blik van het A-component. Giet daarna de gemengde coating over in een leeg blik en meng nogmaals goed. Meng nooit meer dan je in 1 laag gebruikt. Je hebt na het mengen ongeveer 1 uur de tijd om de gemengde coating te verwerken. 
  12. Ons advies is om nu 6 uur te wachten. Is de ruimte 18-21 graden en is de trap na 4 uur droog en beloopbaar, dan kun je de volgende laag opbrengen. 
  13. Controleer de trap op eventuele onregelmatigheden of onvolkomenheden (pluisjes van een roller, haren van een kwast, laagdikte verschillen) en schuur deze weg met de Schuurspons blauw ultra fijn no. 4. Als er geen onregelmatigheden zijn, hoeft je de trap niet te schuren. 
  14. Breng de tweede laag op van Stap 3 LAB Vloercoating. Meng deze en breng deze op dezelfde wijze op als de eerste laag LAB Vloercoating. 
  15. Controleren of de dekking goed is en breng indien nodig een derde laag op. Bij grijze kleuren is de dekking na 2 lagen coating over het algemeen altijd goed. Witte kleuren dekken minder goed. 
  16. Ons advies is om nu 6 uur te wachten. Is de ruimte 18-21 graden en is de trap na 4 uur droog en beloopbaar, dan kun je de volgende laag opbrengen. 
  17. NIET SCHUREN! 
  18. Breng 1 keer een transparante slijtlaag op voor extra slijtvastheid met LAB Vloercoating Slijtvast. Meng deze op de aangegeven wijze. 
  19. Wacht 4 uur. 
  20. Verwijder voorzichtig de LAB Tape Purple. Trek je plaatselijk de coating mee met de tape, snijd dan voorzichtig de aansluiting tussen de tape en de trap in met een scherp stanleymes. 

LET OP! 

  • Het uitharden van de coating duurt 1 week. Loop gedurende deze week op sokken. Je kunt 4 uur na de laatste opgebrachte laag de trap al wel weer betreden.  
  • Houd ramen en deuren tijdens het opbrengen van de coating gesloten. Zorg ervoor dat het niet te warm is tijdens het coaten (niet warmer dan 19 graden), want dan droogt de coating te snel. 
  • Witte kleuren dekken aanzienlijk minder goed dan grijstinten. Afhankelijk van de opgebrachte laagdikte en kleur van het laminaat/hout dien je voor een egaal dekkend resultaat 3-4 lagen op te brengen. Grijstinten zijn over het algemeen in 2 lagen volledig dekkend.

LAB Trapcoating Pakket

LAB Trapcoating in de tint Pure Black no. 50 en LAB Eigen kleurkeuze in de tinten S1060-R30B (roze) en S0560-Y40R NCS (oranje) @stieglitz @lottevanuittert

VIER PAKKETTEN. YOU DECIDE.

Wat heb je nodig voor het coaten van de trap? Er zijn vier verschillende pakketten, waarmee je direct alles in huis hebt om aan de slag te gaan. De pakketten zijn geschikt voor het schilderen van een standaard formaat trap (ca. 6-7 m²). Heb je een afwijkende maat trap en wil je vrijblijvend een offerte? Mail de afmetingen naar support@vestingh.nl en wij geven je een passend advies.
  
Alle pakketten bevatten standaard 1 liter LAB Houtprimer Binnen en 2 liter LAB Vloercoating in de LAB COLOUR van jouw keuze. 

Pakket 1: 1 liter LAB Houtprimer Binnen, 2 liter LAB Vloercoating en alle benodigde verwerkingsmaterialen. 
Pakket 2: 1 liter LAB Houtprimer Binnen, 2 liter LAB Vloercoating, 1 liter LAB Vloercoating Slijtvast en alle benodigde verwerkingsmaterialen 
Pakket 3: 1 liter LAB Houtprimer Binnen en 2 liter LAB Vloercoating 
Pakket 4: 1 liter LAB Houtprimer Binnen, 2 liter LAB Vloercoating en 1 liter LAB Vloercoating Slijtvast 

Shop hier het gewenste pakket in de kleur van je keuze

LAB Trapcoating pakket

LAB COLOURS MAKE IT HAPPEN. TRY IT OUT.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Geef je hele interieur een metamorfose en start het nieuwe jaar met een stijlvolle, duurzame en slijtvaste trap! Schuif dat trapproject niet langer voor je uit en ga de uitdaging aan. Ook jij kan dit! Scoor één van de vier LAB Trapcoating pakketten, volg het stappenplan, bekijk het instructiefilmpje en ga aan de slag.

Koop je LAB Trapcoating pakket 24/7 online of bezoek de VESTINGH CONCEPTSTORE aan de Huizerweg 29 in Bussum.

PAINT YOUR HOUSE, COLOUR THE WORLD

Transformeer je trap net als content creator Joey Jaq met de tint Intensive Moss no. 76, een diepe, bijna fluwelige groen. Of ga voor een opvallende focus net als modemerk oprichtster Pien Stieglitz en schilder je trap in de tint Pure Black no. 50. Durf je te gaan voor iets uitdagends en toch ondeugends? Ga dan net als interieurontwerpster Nine Dots voor de tint Electric Pink no. 604.

LAB Trapcoating Electric Pink no. 604 Intensive Moss no. 76 en Pure Black no. 50

LAB Trapcoating Electric Pink no. 604 @ninedotsinterieurontwerp

LAB Trapcoating in de tint Electric Pink no. 604 @ninedotsinterieurontwerp

IF YOU WANT A JOB DONE RIGHT, DO IT VESTINGH 

Je schilderproject liever uitbesteden? VESTINGH PAINT & PROJECTS neemt al je zorgen uit handen! Voor het uitvoeren van jouw schilderproject beschikt VESTINGH PAINT & PROJECTS over een uitgebreid netwerk van professionals die bewezen kwaliteitswerk leveren. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via ralph@vestingh.nl of kom langs in onze conceptstore in Bussum.

Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.