ORGANISCHE VORMEN EN VEEL KLEUR IN HET PAVILJOEN VAN EIGEN HUIS & INTERIEUR

Een huis met vier multifunctionele ruimtes waar kleur de hoofdrol speelt. Dat was de basis van het Eigen Huis & Interieur Paviljoen tijdens de vt wonen&design beurs. Licht en geometrisch vanbuiten en kleurrijk en organisch vanbinnen. Dit zijn de LAB COLOURS die concept- en stylingbureau Kamer 465 gebruikte in het inspirerende ontwerp.

Slaapkamer in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

Met als werktitel ‘Your World at Home’, bedachten de stylisten achter Kamer 465, Anya van de Wetering en Marie-Claire Lambalk, een huis waarin wonen, werken, leven en spelen vloeiend in elkaar overlopen. De relaxte sfeer die hieruit voortkomt zie je onder meer terug in het vele kleurgebruik in het huis. Van wanden die geverfd zijn in verschillende kleurvlakken of voorzien van een opvallend behang tot kunst en tegels vol kleurschakeringen. Door het hele huis zijn de combinatiemogelijkheden van alle LAB COLOURS goed zichtbaar.

Het concept achter het huis vloeit voort uit het idee dat mensen, juist in deze tijd waarin de wereld buiten soms ongrijpbaar is, behoefte hebben aan een veilige, plezierige omgeving binnen. ‘In een onrustige wereld hunkeren mensen naar hun eigen plek. Niet te steriel en afstandelijk, maar positief, intiem, aards en kleurrijk’, vertellen de dames achter Kamer 465. 

Tuin in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

Tuin in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

Het stylingbureau koos heel bewust voor een spannende tegenstelling in vorm en kleur. De buitenkant werd geverfd met LAB Chalk (kalkverf) en LAB Cementum (betonlook) in de nieuwe tint White Truffle no. 644; het net iets lichtere zusje van de populaire Mushroom no. 287 die een fijne, natuurlijke sfeer geeft. De kleur past perfect bij de serene uitstraling van de tuin. Hier kom je echt tot rust.

De keuken in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

De keuken in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

De neutrale keuken van de Italiaanse keukenfabrikant Meson’s komt tot leven door kleurrijke accessoires en kleurvlakken op de zijwanden. Op de achterwand is de nieuwe tint Zen Garden no. 680 gebruikt. Deze melange van ecru, vaalzwart en resedagroen zorgt voor een natuurlijke balans en doet het heel fraai in een botanisch interieur. De kleur loopt door naar de linkermuur, waar deze gecombineerd wordt met Sugar Kiss no. 733, Soft Black no. 282, Saint-Tropez no. 460 en Terracotta Warrior no. 42. Op de wand ertegenover zie je een combinatie van Saint-Tropez no. 460, Terracotta Warrior no. 42 en Marie no. 140.

De woonkamer in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

De woonkamer in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

De woonkamer in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

In de woonkamer komen wederom organische vormen terug. Zowel in de kleurvlakken op de wand, als in de meubels. De ruimte nodigt uit om volledig te ontspannen, wat wordt versterkt door ronde vormen en zachte materialen. Hierdoor worden harde, rechte lijnen doorbroken. Op de linkermuur zie je een combinatie van Zen Garden no. 680, Copperhead no. 29, Saint-Tropez no. 460, Rusty Rebel no. 129, Soft Black no. 282 en Marie no. 140. Het kunstwerk op de rechterwand loopt door de achtergrond in Ginger no. 260 naadloos over in de muur die in dezelfde tint is geverfd.

Kunst in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

Het kunstwerk op de muur in de woonkamer is van Moos Willemsen. Hiervoor gebruikte ze de tinten Soft Black no. 282, Rusty Rebel no. 129, Ginger no. 260, Marie no. 140 en Jackie Blue no. 14. De strakke lijnen in combinatie met de ronde vormen maken het schilderij een echte eye-catcher.

De slaapkamer in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

De slaapkamer in het Eigen Huis & Interieur Paviljoen op de vt wonen&design beurs

Ook in de slaapkamer is de sfeer van de rest van het huis doorgetrokken. Achter het bed zie je de kleurvlakken in Teddy no. 518, Marie no. 140, Nordic Lake no. 747 en Copperhead no. 29. Op de rechtermuur loopt Nordic Lake no. 747 nog een stukje door en wordt deze koele, blauwe tint via Rusty Rebel no. 129 verbonden met Sugar Kiss no. 733, Saint-Tropez no. 460 en Marie no. 140. De linkerwand is geschilderd in een combinatie van Soft Black no. 282, Rusty Rebel no. 129, Saint-Tropez no. 460, Copperhead no. 29, Teddy no. 518 en Nordic Lake no. 747. Om er nog meer een geheel van te maken, is er gekozen voor beddengoed in bijpassende tinten en natuurlijke materialen. De room divider achter het bed is een 3D-geprint wandpaneel van het Amsterdamse bedrijf Aectual.

Ook het huis van vtwonen-stylist Liza Wassenaar is geverfd in nieuwe kleuren uit de LAB COLOUR COLLECTION. Benieuwd? Neem een kijkje in haar Travel Loft.

 Foto's: Sonja Velda Fotografie


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.