ZO MAAK JE EEN MUURSCHILDERING VOOR DE KINDERKAMER

Lotte van Oh la Lot gaf de kamers van haar kindjes Vic en Sam een bijzondere look door muurschilderingen te maken. Ze koos voor verschillende kleuren die mooi bij elkaar staan. Benieuwd hoe ze het heeft aangepakt? Check hier het stappenplan.

Zelf aan de slag met LAB PAINT om een muurschildering te maken? Bekijk hier onze unieke verfkleuren.

Zo maak je een muurschildering voor de kinderkamer:

  1. Plak de wand naast de muur die je gaat schilderen af en vergeet ook het plafond en de plinten niet. Druk de tape goed aan.
  2. Gebruik afdekzeil om de vloer te beschermen tegen spatten.
  3. Bedenk wat je wil schilderen en denk voordat je echt aan de slag gaat alvast tot waar je de muurschildering wil laten lopen. Zet eventueel een stipje op die plek. Vind je het spannend? Dan kun je de lijnen ook van tevoren uittekenen met potlood.
  4. Schilder met een kwast een lijn op de muur en probeer een golvende beweging te maken in plaats van een strakke lijn. Dit geeft een speels effect.
  5. Zet langs de tape (op de muur die je niet wil schilderen) ook een lijn met je kwast.
  6. Kleur het vlak vervolgens in met een muurverfroller.
  7. Loop de buitenlijnen van het vlak na. Je kunt ze hier en daar nog bijwerken als dit nodig is.
  8. Wacht met het aanbrengen van de tweede laag tot de eerste laag helemaal droog is. Op het verfblik staat hoe lang je moet wachten voordat de verf overschilderbaar is. LAB ECO Wallpaint is bijvoorbeeld over te schilderen na drie uur.
  9. Klaar met verven? Verwijder het schilderstape. Wacht hier niet te lang mee en doe dit het liefst voordat de verf helemaal is opgedroogd.

Geniet van het resultaat!

In de kamer van Vic maakte Lotte een muurschildering met LAB COLOURS Terracotta Warrior no. 42, Mushroom no. 287, Fogged Landscape no. 291 en Softened Green no. 271In de kamer van Sam koos Lotte voor LAB COLOURS Rusty Rebel no. 129, Pink Champagne no. 98, Laurel no. 242 en Green Cactus no. 121
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je ook muurschilderingen maken in de kinderkamer(s)? Bekijk hier onze unieke LAB COLOURS.


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.