LAB COLOUR CRUSH: CREËER EEN SCANDINAVISCH INTERIEUR MET SAINT-TROPEZ NO. 460

De complete LAB COLOUR COLLECTION telt 176 kleuren met een eigen verhaal. Voor elke woonstijl zit er wel iets bij. Maar waarom zou je het bij één kleur houden als deze juist zo mooi combineert met andere tinten? In de blogserie LAB Colour Crush lichten we telkens een LAB COLOUR uit en laten we een paar andere kleuren zien die er goed bij passen. Zo creëer jij in een handomdraai het persoonlijke interieur dat bij jou past!

LAB Kleurstaal Saint-Tropez no. 460. Foto: Lotte van UittertLAB Kleurstaal in Saint-Tropez no. 460. Foto: @lottevanuittert 

Natuurlijk zijn heel veel kleuren van de LAB COLOUR COLLECTION goed met elkaar te combineren. Om je op weg te helpen is de LAB Colourcard zo ingedeeld dat elke verticale rij hoe dan ook mooi bij elkaar staat. Dit komt omdat de tinten in zo’n rij dezelfde ondertoon hebben. Zoek je dus de juiste kleur wit bij de LAB COLOUR die je hebt uitgekozen? Kijk naar de bovenste kleur en je weet meteen welke wittint je nodig hebt.

Grote zonnebril op en flaneren maar! Dat fijne gevoel haal je in huis als je voor Saint-Tropez no. 460 kiest. Een kleur om subtiel mee te pronken! Wil je met deze tint aan de slag? Combineer hem bijvoorbeeld met Jasmin Blend no. 467 en Voilà Paris no. 651 voor een warm Scandinavisch interieur.

LAB PAINT Jasmin Blend no. 467, Saint-Tropez no. 460 en Voilà Paris no. 651

Scandinavische zachtheid

Met je benen opgetrokken in een schommelstoel voor een knapperend haardvuur, terwijl op de achtergrond je favoriete plaat draait en het hele huis zich vult met de geur van kaneel. De witgeverfde karakteristieke vloer past perfect bij de houten meubels in huis en de lichte kleuren zorgen ervoor dat jij je thuis voelt. Droom je weg bij Scandinavische interieurs, maar vind je het net iets te wit? Combineer Saint-Tropez no. 460 dan met Jasmin Blend no. 467 en Voilà Paris no. 651 voor meer kleur, maar toch die fijne lichte basis.

Dit palet is een gouden combinatie voor wie van wit naar kleur wil, maar wel van een rustig en minimalistisch interieur houdt. Saint-Tropez heeft een zanderige basis, net als de rest van de verticale rij waarin deze tint op de LAB Colourcard staat. Verf de houten vloer bijvoorbeeld in Jasmin Blend no. 467. Een bescheiden en pure kleur die rust geeft en door de mix van grijs en klassiek beige eenvoudig te combineren is. Op zoek naar de perfecte grijs om dit palet compleet te maken? Met de warme Voilà Paris no. 651 zit je sowieso goed. Doordat deze tint een bruine ondertoon heeft, is het een perfecte neutral die mooi combineert met houten meubels en natuurlijke materialen. Voeg een aantal accessoires toe in organische vormen en een design eyecatcher om je droominterieur tot leven te brengen.

LAB PAINT moodboard Scandinavisch interieur

Haal de natuur in huis

Wil je de zachte Scandinavische basis behouden, maar mag het wel wat spannender? De rode ondertoon van Saint-Tropez no. 460 past zeer goed bij de complementaire, maar zachte groenen van Zanzibar no. 852 en Whispering Woods no. 62. Qua sfeer blijft je huis met dit palet rustig en minimalistisch, alleen voeg je wel extra contrast toe én haal je hiermee buiten naar binnen. Vergroot het binnen-buiten gevoel en laat de tuin door deze tinten doorlopen in je interieur. Heb je een serre? Gebruik hier een van deze twee groenen en voeg planten met grote gestructureerde bladeren toe.

Hoewel groen een koelere kleur is, hebben Zanzibar no. 852 en Whispering Woods no. 62 allebei een warme ondertoon, waardoor ze goed combineren met het zanderige Saint-Tropez no. 460. Zo is Zanzibar no. 852 een groen die bijna onder de neutrals valt. Whispering Woods no. 62 is letterlijk fluisterzacht. Een ingetogen tint door een mooie vergrijzing en warm door de toevoeging van lichtgeel. Beide kleuren combineren goed met diverse houtsoorten en zachte naturelle nuances. Daarom passen ze perfect in een Scandinavisch interieur en creëer je met dit palet een thuis waar je helemaal tot rust komt.

Lees ook: Warme kleuren uit de natuur: ontdek de Travel Loft van Liza Wassenaar


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.