GEEF DE KAST EEN NIEUWE LOOK MET LAB BINNENLAK

SO IT BEGINS…

Geen idee waar je moet beginnen met het schilderen van die kast? Don’t worry, we’ve got you. Kies eerst welke LAB COLOUR perfect aansluit bij je wensen. Van welke kleur maakt je hart een sprongetje en wat staat mooi tegen die muur die je misschien al in een prachtige LAB COLOUR hebt geschilderd met LAB Wallpaint. Of is nu de tijd aangebroken om die hele kamer een metamorfose te geven met een nieuwe look?

LAB Binnenlak Power Chili no. 44 en Teddy no. 518 Terracotta Warrior no. 42 Silent Cinnamon no. 25

LAB Binnenlak in de tint Power Chili no. 44 en LAB Wallpaint in de tint Sensational Sand no. 290 (links). LAB Binnenlak in de tinten Teddy no. 518 (boven), Terracotta Warrior no. 42 (midden) en Silent Cinnamon no. 25 (onder). LAB Wallpaint in de tint Fluffy Cheetah no. 255 (rechts) @pand.96

BE PREPARED

Ga je voor één kleur of maak je een combinatie van meerdere LAB kleurschakeringen voor een creatief en uniek resultaat? Kies je voor felle tinten, pastelkleuren of ga je voor natuurlijk? Welke sfeer en stijl je ook wilt creëren, LAB PAINT maakt het mogelijk. Kijk snel verder in het blog voor nóg meer inspiratiebeelden. Met het stappenplan hieronder was het nog nooit zo eenvoudig om je kast te transformeren.

Wil je zeker weten dat je alle materialen in huis hebt voor je project, bestel dan een Lakverf (binnen) verwerkingspakket tegen een sterk gereduceerd tarief. Pakket 1 bevat onder meer verfbakken, verfrollers, kwasten, ademende schildershandschoenen en schilderstape. Pakket 2 bevat tevens alle benodigdheden voor de voorbehandeling, zodat je direct aan de slag kunt.

READY? LET’S GO

Een succesvol resultaat voor het schilderen van je kast ligt binnen handbereik met ons eenvoudige stappenplan voor vrijwel iedere ondergrond. We maken onderscheid tussen het schilderen van houten (keuken)kasten, kunststof kasten en (IKEA) kasten met een gemêleerde laag.

HOW TO: schilderen van (keuken)kasten 

1. Ontvet de kast met LAB Verfreiniger met deze schoonmaakspons. Meng 10 delen lauw warm water met 1 deel verfreiniger.
2. De LAB Verfreiniger is zeer geconcentreerd. Gebruik daarom Schildershandschoenen.
3. Verwijder de LAB Verfreiniger na 15-30 minuten met een doek met schoon water.
4. Is de kast droog? Dan kun je de (keuken)kast nu schuren met de Schuurspons groen fijn no. 3.
5. Maak de ondergrond stofvrij met een licht vochtige doek met water. Let op dat de ondergrond goed gematteerd is voordat je gaat schilderen.
6. Zijn het houten kasten? Breng dan eerst 1 of 2 lagen LAB Houtprimer Binnen aan en vervolgens 2 lagen LAB Binnenlak. Gaat het om kunststof (keuken)kasten? Begin dan met 1 of 2 lagen LAB Multiprimer en vervolgens 2 lagen LAB Binnenlak. Voor een (IKEA) kast met een gemêleerde laag breng je 1 laag LAB Multiprimer aan en vervolgens 2 lagen LAB Binnenlak.
7. Controleer de ondergrond op eventuele onregelmatigheden of onvolkomenheden, zoals pluisjes van een roller, haren van een kwast of bijvoorbeeld laagdikte verschillen. Schuur deze, afhankelijk van de ondergrond, weg met de Schuurspons groen fijn no. 3. Zijn er geen onregelmatigheden? Dan hoef je tussendoor niet te schuren.
8. Voor een extra slijtvaste afwerking, die bovendien heel goed te reinigen is, adviseren we voor deze varianten (keuken)kasten altijd LAB Houtcoating Transparant te gebruiken. De houtcoating is op waterbasis, verkleurt niet en droogt snel (circa 3 uur) na het aanbrengen als toplaag op de kasten.

Een speciaal effect

Wil je een kast met een extra effect? Kies dan voor een afwerking met LAB Chalk (kalkverf) of LAB Cementum (betonlook).

LAB Chalk (kalkverf) Mushroom no. 287 @pamdosal @lottevanuittert

LAB Chalk (kalkverf) in de tint Mushroom no. 287 @pamdosal @lottevanuittert

Kast met LAB Chalk (kalkverf)

Ga net als Pamela Dosal voor een look in kalkverf en kies voor LAB Chalk (kalkverf). Houd er wel rekening mee dat de kast in dit geval wat kwetsbaarder kan zijn. Voor extra bescherming raden we aan de kast na 7 dagen af te werken met LAB Chalk Sealer. Lees voor toepassing de product- en veiligheidsadviezen goed door.

LAB Cementum (betonlook) Mushroom no. 287 @marjoleinbouhuijzen

LAB Cementum (betonlook) in de tint Mushroom no. 287 @marjoleinbouhuijzen

Kast met LAB Cementum (betonlook)

Liever een betonlook? Ga dan voor LAB Cementum (betonlook). Lees hier hoe interieurontwerper Marjolein Bouhuijzen van BOU Living te werk ging. Lees voor toepassing de product- en veiligheidsadviezen goed door.

NEEM SOME INSPIRATION?

SEREEN WINTERLANDSCHAP 

LAB Wallpaint Fluffy Cheetah no. 255 LAB Binnenlak Nordic Lake no. 747 @pand.96

LAB Binnenlak in de tint Nordic Lake no. 747 en LAB Wallpaint in de tint Fluffy Cheetah no. 255 @pand.96

Holding on to the winter vibes?
 Pand 96 schilderde de kast met LAB Binnenlak in de tint Nordic Lake no. 747. Een koele blauwtint met een vergrijsde en verkwikkende kleurtoon die je direct meeneemt naar een sereen winterlandschap. Met de zachte, aaibare neutral tint Fluffy Cheetah no. 255 tegen de muur ontstaat er een stijlvolle combinatie.

 

LAB COLOURS Nordic Lake no. 747, Fluffy Cheetah no. 255

Shop de LAB Sample potjes van deze look en transformeer jouw kast met Nordic Lake no. 747 en Fluffy Cheetah no. 255.

EVENWICHTIG ORANJE

LAB Wallpaint Sensational Sand no. 290 LAB Binnenlak Orange Barista no. 117

LAB Binnenlak in de tint Orange Barista no. 117 en LAB Wallpaint in de tint Sensational Sand no. 290 @pand.96

Subtiel, jeugdig en vrouwelijk. Deze verfijnde tint Orange Barista no. 117 op de kast bewijst dat oranje niet schreeuwerig, fel en energiek hoeft te zijn. Met deze kleur kies je voor evenwicht. De fijne kleur is gecombineerd met het beachy chic van LAB COLOUR Sensational Sand no. 290: een ongedwongen zandkleur met een exclusief karakter.

DON'T MESS WITH ME

LAB Binnenlak Hunter no. 192

LAB Binnenlak in de tint Hunter no. 192 en LAB Wallpaint in de tint Fluffy Cheetah no. 255 @pand.96

De tint Hunter no. 192 is zelfverzekerd en doeltreffend. Don’t mess with me, is de boodschap van deze prachtige look voor de kast. Voeg LAB Wallpaint in de tint Fluffy Cheetah no. 255 toe aan de muur als delicate neutral zodat de kast volledig tot haar recht komt.

GEWAAGD EN ONTDEUGEND ROZE

LAB Binnenlak Electric Pink no. 604

LAB Binnenlak in de tint Electric Pink no. 604 en LAB Wallpaint in de tint Fluffy Cheetah no. 255 @pand.96

Oh la la…it’s electrifying! Ga voor gewaagd en ondeugend roze met LAB COLOUR Electric Pink no. 604 op de kast. Wij vinden de combinatie met de neutral Fluffy Cheetah no. 255 op de muur schitterend. En jij?

LAB Wallpaint Fluffy Cheetah no. 255 LAB Binnenlak Electric Pink no. 604

Deze look uitproberen? Shop de LAB Sample potjes in de tinten Electric Pink no. 604 en Fluffy Cheetah no. 255.

ZOMERSE SFEREN

LAB ARCHIVE COLOUR Yellow Root no. 30

LAB Binnenlak in de LAB ARCHIVE COLOUR Yellow Root no. 30 en LAB Wallpaint in de tint Sensational Sand no. 290 @pand.96

Are you ready for summer? Met LAB Binnenlak in de tint Yellow Root no. 30 verkeren wij direct in hogere zomerse sferen. Prachtig gecombineerd met het zandkleurige Sensational Sand no. 290 op de achtergrond tegen de muur.

PAINT IT LAB

LAB PAINT is verkrijgbaar in 176 unieke LAB COLOURS. Lastig kiezen? Bestel dan de gratis LAB Colourcard of ga voor de complete LAB Kleurenwaaier met alle 176 LAB COLOURS om nog beter te beoordelen welke kleur past bij jouw project. Wil je naast de LAB Kleurenwaaier ook grote kleurstalen van álle LAB COLOURS? Dat kan met het luxe LAB Album! Wil je een kleur liever als verf beoordelen op je kast? Bestel dan een LAB Sample potje.

Ben je na al deze inspirerende voorbeelden en handige stappenplan helemaal klaar voor het schilderen van je kasten? Wij wensen je veel succes. You’ve got this! Bestel je producten 24/7 online of kom langs in onze inspirerende VESTINGH CONCEPTSTORE voor nog meer inspiratie en persoonlijk advies. Onze experts en interieurprofessionals staan voor je klaar in de conceptstore aan de Huizerweg 29 in Bussum. See you there?

PRACHTIGE KASTEN VAN PAND 96

Wij willen Pand 96 bedanken voor het delen van hun prachtige kasten in LAB COLOURS. Hun creativiteit met kleur laat zien hoe je elke kast op een verrassende manier kunt omtoveren tot een uitgesproken meubel. Wil jij ook zo'n mooie eyecatcher, maar niet zelf met verf in de weer? Kijk bij de vintage woonwinkel Pand 96 voor nog meer gerestylde kasten in LAB COLOURS.


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.