BRENG JE RUIMTE TOT LEVEN MET KLEUR

HOE WIJK JE AF VAN HET STANDAARD WIT? 
De trend is dat steeds meer mensen geen witte muren en plafonds meer willen. Ze kiezen eerder voor kleur om meer sfeer aan het interieur toe te voegen. Maar welke kleur neem je dan als basistint op je wanden en plafonds?

Ga voor een neutrale, net niet witte tint.

Aan de slag maar waar te beginnen? Zó doe je dat.

1. Denk na over wat voor een sfeer je wilt creëren.
Ga je voor warm en zonnig? Of wil je liever een fris en koel palet in huis? Deze keuze zal een duidelijk kader bieden voor je kleurselectie.

2. Houd rekening met de lichtinval.
Daglicht dat vanuit het noorden binnenkomt krijgt bijna geen zonlicht en heeft gedurende de dag een koele gloed. Witte muren lijken hier vaak wat blauw. Wittinten met een rode of gele ondertoon kunnen dit neutraliseren. Licht vanuit het oosten wordt het mooist versterkt met wittinten met een vleugje groen of blauw. Warm licht is afkomstig uit het westen en zuiden. Een kleur kiezen voor deze ruimtes is het eenvoudigst. Door het warme lichtinval komen hier bijna alle kleuren goed tot hun recht.

3. Verzamel je favoriete wittinten.
Hoe meer kleurstalen en samples, des te beter je kunt vergelijken.

Al bekend met de LAB Colourcard? De opbouw van deze colourcard is zo gemaakt dat je eenvoudig de juiste wittint voor je huis kiest. Niet alle wittinten staan, zoals bij de meeste colourcards, bij elkaar maar bovenaan elke rij. Zo wordt de keuze vereenvoudigd. Deze wittint past namelijk goed bij de kleuren daaronder. Door deze tint als basiskleur te kiezen, breng je direct al sfeer in huis.4. Try it out
Op elk moment van de dag verandert het licht. Bekijk of jouw gekozen kleur goed zal combineren met het daglicht.
Hoe test je dit? Schaf een sample potje aan in de gewenste tint(en). Voer een kleurtest uit op de donkerste muur in de ruimte en eveneens een test op de meest verlichte muur. Je zult zelf al snel ontdekken welke wittinten je mooi vindt én welke tinten goed op je wand of plafond staan.

KLEURADVIES
Kom je echt niet tot een kleurkeuze? Schakel dan de hulp in van één van onze kleur- en interieurspecialisten. Er zijn drie online mogelijkheden voor kleuradvies óf je kiest voor een persoonlijke brainstormsessie in onze conceptstore in Bussum. Je gaat dan met een uitgebreid kleur- en materialenplan naar huis.

Lees hier meer informatie over de diverse kleuradviezen.


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.