BINNENKIJKEN BIJ PAMELA DOSAL: MINIMALISTISCH INTERIEUR MET NATUURLIJKE MATERIALEN EN NATURELTINTEN

Als interior creative werkt Pamela Dosal aan interieur design projecten, maakt ze content voor verscheidene (interieur) merken, werkt ze als social media manager / visual story teller en inspireert zij haar online publiek op Instagram met de renovatie van haar huis. Haar volledige interieur (behalve de badkamer) is ondergedompeld in de Japandi stijl en straalt puurheid, eenheid en comfort uit. De organische vormen, natuurlijke materialen en natureltinten creëren een sereen interieur om in terug te trekken.

Lees verder en ontdek de toegepaste LAB COLOURS Mushroom no. 287, Pure Black no. 50, Coffee Addict no. 214 en Amaze no. 535 welke met LAB PAINT in verschillende verfsoorten zijn aangebracht, waaronder de specials LAB Chalk (kalkverf) en LAB Cementum (betonlook). Leer hoe je met eenvoud toch gewaagde keuzes kunt maken en laat je inspireren door de stijl en tips van Pamela Dosal.

Binnenkijken bij Pamela Dosal LAB Chalk Mushroom no. 287
LAB Chalk (kalkverf) in de tint Mushroom no. 287 en LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50.

Interieur: @pamdosal
Fotografie: @lottevanuittert

Het interview: een zoektocht naar de perfecte kleur

In een interview bij Pamela Dosal thuis vertelt zij over het keuzeproces voor het kiezen van de juiste kleuren in haar interieur. Pamela: "Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe kleur, wist ik dat ik een lichte en warme kleur wilde hebben. Ik moet eerlijk bekennen dat deze zoektocht gemiddeld een maand geduurd heeft. Kritisch als ik ben, kwam ik op de perfecte kleuren voor in huis uit door grote LAB Kleurstalen te bestellen en ze wekenlang aan de wand te hebben gehad. Zo kon ik aan de kleuren wennen, voor ik overging tot koop."

LAB Chalk (kalkverf) Mushroom no. 287 @pamdosal @lottevanuittert
LAB Chalk (kalkverf) in de tint Mushroom no. 287.

Welke rol speelt kleur in je interieur?

Pamela: "Ik ben nogal kleurloos. Ik hou van warme, aardse tinten. Niet uitgesproken, maar wel aanwezig. Voordeel van deze kleurtinten is dat ze makkelijk te combineren zijn. LAB COLOUR Mushroom no. 287 kwam daar goed bij in de buurt en bleek de perfecte kleur te zijn. Niet te donker, niet te licht, maar wel warm." Pamela Dosal kiest vaak voor veilige kleuren, maar besloot om uit haar comfortzone te stappen en haar witte kozijnen allemaal de tint Pure Black no. 50 te verven. "Heftig, maar voor mij echt een eyeopener geweest. Hierdoor komen alle kleuren in het interieur beter uit de 'verf'."

@lottevanuittert @pamdosal LAB Chalk Mushroom no. 287 LAB Wallpaint Pure Black no. 50


LAB Chalk (kalkverf) in de tint Mushroom no. 287 en LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50.

Jaren geleden had je een compleet wit interieur. Hoe heb je het kleurenpalet van dit huis samengesteld en welke invloed hebben deze kleuren op de sfeer?

Pamela: "Ik heb eerst voor mijzelf bepaald van welke kleuren ik een fijn gevoel kreeg. Al snel kwam ik tot de ontdekking dat aardse tinten, zoals beige en bruin mijn favorieten zijn. Tevens heb ik gekeken naar het lichtinval. Toen ben ik naar LAB gegaan en daar kleurcombinaties gemaakt die elkaar versterken." Uiteindelijk is Pamela gegaan voor de LAB COLOURS Mushroom no. 287, Amaze no. 535 en Coffee Addict no. 214 als basis in huis. "Om het interieur meer 'body' en luxe te geven heb ik de kozijnen bijvoorbeeld in de tint Pure Black no. 50 geverfd. Zo gingen we van een zacht interieur, naar een warm luxe ogend interieur."

@lottevanuittert @pamdosal LAB Chalk (Kalkverf) Mushroom no. 287 LAB Wallpaint Mushroom no. 287 (art) @lottevanuittert @pamdosal LAB Wallpaint Coffee Addict no. 214 Pure Black no. 50LAB Wallpaint in de tint Coffee Addict no. 214 en Mushroom no. 287. LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50 (links). LAB Chalk (kalkverf) in de tint Mushroom no. 287. LAB Wallpaint (art) en LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50 (rechts).

Hoe zorg je ervoor dat jouw interieur bij jou past en niet te trendgevoelig is? 

"Ik volg mijn gevoel. Combineer items die ik mooi vind. Bijvoorbeeld vintage West Germany vazen, met keramische objecten. Ik plaats boeken in het interieur die mijn passies verklappen en uiteindelijk kies ik voor kleuren waar ik mij prettig bij voel. Persoonlijker wordt het niet. Ze zeggen niet voor niets: 'An interior is the natural projection of the soul'. Zodra je bij ons binnen loopt, leer je mij kennen."

Ook het maatwerk dat toegepast is in huis, verklapt de identiteit van Pamela Dosal. Pamela: "Zo heb ik een coffee corner ontworpen, een eettafel, een vakkenkast, een schuifdeur en een tv meubel. Mijn 'handtekening' zie je op elke verdieping terugkomen. Ik probeer in huis veel dingen zelf te maken of klussen uit te voeren. Als ik ernaar kijk, denk ik, heb ik toch maar zelf gedaan."

LAB Chalk (kalkverf) Mushroom no. 287
LAB Chalk (kalkverf) in de tint Mushroom no. 287.

Welke ruimte in je huis heeft de meeste aandacht gekregen bij het ontwerpen en stylen en waarom?

"We begonnen met het aanpakken van de woonkamer en keuken op de begane grond. De plek waar we de meeste tijd in doorbrengen. Echter, werd ik erg onrustig bij het feit dat de overige verdiepingen totaal niet matchten bij de vernieuwde stijl op de begane grond. Dus besloot ik de 'nieuwe stijl' door te trekken in het hele huis, met eenheid en rust als resultaat. Uiteindelijk hebben we alle ruimtes (behalve de badkamer) - tot aan het washok aan toe - aangepakt."

@lottevanuittert @pamdosal LAB Chalk Mushroom no. 287 en LAB Cementum Mushroom no. 287
 LAB Chalk (kalkverf) en LAB Cementum (tafel) in de tint Mushroom no. 287.

@lottevanuittert @pamdosal LAB Wallpaint Mushroom no. 287 LAB Binnenlak Pure Black no. 50
LAB Wallpaint in de tint Mushroom no. 287 en LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50.

Hoe verander je de sfeer van een ruimte door middel van kleur en welke kleuren zijn daar het meest geschikt voor?

In de slaapkamer van de kinderen zijn extra kleuren toegepast door middel van accessoires om de creativiteit aan te wakkeren. "De kamer van Vesper kent veel roze en mint tinten en Senna's slaapkamer veel bruintinten." Ook daarbij kijkt Pamela naar persoonlijkheid.

Slaapkamer Senna

Op de hoogslaper, die zich ook leent als kledingkast, in de slaapkamer van Senna is LAB Binnenlak toegepast in de tint Magnum no. 708. De wanden achter de hoogslaper zijn geschilderd met LAB Chalk (kalkverf) in de tint Amaze no. 535 en de overige wanden, deuren en kasten met LAB Wallpaint in de tint Coffee Addict no. 214. Het plafond is geschilderd met LAB Wallpaint in de tint Mushroom no. 287 voor een ruimtelijk effect. Alle verdere details, zoals kozijnen en lichtschakelaars zijn geschilderd met LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50.

@lottevanuittert @pamdosal LAB Wallpaint Magnum no. 708 (hoogslaper kast) Mushroom no. 287 Pure Black no. 50 LAB Chalk Amaze no. 535
LAB Binnenlak in de tint Magnum no. 708, LAB Chalk (kalkverf) in de tint Amaze no. 535,  LAB Wallpaint in de tint Mushroom no. 287 en LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50.

Slaapkamer Vesper

In de slaapkamer van Vesper geeft achter het bed de toegepaste LAB Chalk in de tint Mushroom no. 287 een boeiend effect naast de klassiek aangebrachte LAB Wallpaint in de tint Mushroom no. 287 op het plafond, deuren, kozijnen en overige wanden. Gecombineerd met LAB Wallpaint in de tint Coffee Addict no. 214 op de wanden achter de commode is het een mooi en warm samenhangend geheel. 

@pamdosal @lottevanuittert Slaapkamer Vesper LAB Wallpaint Coffee Addict no. 214 LAB Chalk LAB Wallpaint Mushroom no. 287
LAB Wallpaint in de tint Coffee Addict no. 214 en LAB Chalk (kalkverf) en LAB Wallpaint in de tint Mushroom no. 287.

Hoe belangrijk vind je duurzaamheid bij het inrichten van je huis en het kiezen van verf?

"Ik hield mij er eigenlijk nooit mee bezig. Tot ik kinderen kreeg en ik bewuster bezig was met schadelijke stoffen te vermijden. Verven met LAB PAINT is een feestje. Mooie matte afwerkingen, op waterbasis, schrobvast en geen giftige stoffen. Tevens een verflabel waar je je steentje bijdraagt door het steunen van een goed doel door middel van de LAB PAINT FOUNDATION. Een prettige gedachte. Ik kan het iedereen aanraden."

De LAB PAINT FOUNDATION wil schoon en veilig (drink)water voor duizenden mensen bereikbaar maken door waterinstallaties en de bijbehorende infrastructuur beschikbaar te maken in ontwikkelingslanden. Zij werken daarbij samen met gespecialiseerde organisaties die de omgeving goed kennen en weten wat er lokaal nodig is.

Meer weten over de LAB PAINT FOUNDATION?

@lottevanuittert @pamdosal LAB Chalk Mushroom no. 287 LAB Binnenlak Pure Black no. 50
LAB Chalk (kalkverf) in de tint Mushroom no. 287 en LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50.

Wat zijn de meest voorkomende fouten bij het gebruik van kleur in een interieur en hoe kun je deze voorkomen? 

"Licht is enorm bepalend voor de uitstraling en uitwerking van een bepaalde kleur. Ik was bezig met het aanbrengen van LAB Cementum (betonlook) in de tint Stone no. 28 in het toilet, toen ik erachter kwam dat deze kleur niet het gewenste effect had. Los van het feit dat deze blauw oogde door de lichtinval in de ruimte, was het ook duidelijk dat eenzelfde kleurstelling in huis voor ons de beste keuze is. Ik heb toen gekozen om LAB Cementum in de tint Mushroom no. 287 aan te brengen."

@lottevanuittert @pamdosal LAB Cementum Mushroom no. 287 Pure Black no. 50
LAB Cementum (betonlook) in de tint Mushroom no. 287 en LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50.

Heb je tips voor de lezers die kleur willen toevoegen in hun interieur, maar niet weten waar ze moeten beginnen?

"Bepaal van te voren welke functies de leefruimten kennen. Op basis hiervan kun je de juiste kleuren afstemmen en kiezen. Zoek ook kleuren uit die bij je passen, die jouw persoonlijkheid uitstralen. Waar je rust en comfort in kunt vinden. Alleen dan weet je dat je de juiste keuze gemaakt hebt."

 @lottevanuittert @pamdosal LAB Chalk Mushroom no. 287 LAB Wallpaint Pure Black no. 50
LAB Chalk (kalkverf) in de tint Mushroom no. 287 en LAB Binnenlak in de tint Pure Black no. 50.

Shop the Pamela Dosal look

Laat je inspireren door de Japandi stijl en creëer net als Pamela Dosal een minimalistisch interieur vol rust en eenheid. Ofwel: shop the Pamela Dosal look! Het complete huis is ondergedompeld in de tint Mushroom no. 287een warme aardetint met een mix van beige, grijs en crème, voor een rustige, natuurlijke sfeer. Samen met de tinten Amaze no. 535 en Coffee Addict no. 214 de perfecte basis voor haar interieur. De kozijnen en kasten springen eruit met Pure Black no. 50, het puurste zwart, een opvallende focus en betrouwbare verbinder in de Japandi look.

LAB COLOURS Pamela Dosal

Zelf aan de slag met LAB Chalk (kalkverf) of LAB Cementum (betonlook)?

LAB Chalk (kalkverf)

LAB Chalk is een duurzame, matte kalkverf voor binnen. Met LAB Chalk kun je prachtige kleurschakeringen in een LAB COLOUR naar keuze op de wand aanbrengen. Kalkverf kan op verschillende manieren met een blokkwast, spons of doek worden aangebracht.

Voor een gewolkt effect verf je de muur in draaiende bewegingen met een blokkwast, spons of doek. Liever wildverband? Breng LAB Chalk dan kriskras aan met een blokkwast. Als je een streperig effect wil als eindresultaat gebruik je ook een blokkwast. Breng in dit geval de kalkverf onregelmatig aan in verticale richting van plafond tot plint. Iedereen heeft zijn eigen, unieke handschrift. Je kunt hier dus echt je eigen draai aan geven met een uniek eindresultaat tot gevolg.

LAB Chalk is ademend, schimmel- en bacteriewerend, oplosmiddelvrij en 100 procent mineraal.
Let op! Behandel de ondergrond altijd eerst voor met LAB Chalk Primer.

Meer weten over LAB Chalk

LAB Cementum (betonlook)

Ga voor een rauw, levendig en sfeervol effect in je interieur en kies voor LAB Cementum. Dit is een gemakkelijk verwerkbaar systeem waarmee een betoneffect gecreëerd kan worden op wanden (of vloeren). Bepaal zelf de uitstraling met een fijn of juist grover eindresultaat.

Het LAB Cementum-systeem bestaat uit meerdere lagen en producten: LAB Cementum Wall Primer, LAB Cementum Wall en optioneel LAB Cementum Coating Transparant. LAB Cementum Wall Primer en LAB Cementum Wall zitten tezamen in het LAB Cementum verwerkingspakket dat je koopt voor het aantal gewenste vierkante meters. De Transparante coating koop je separaat. Wil je deze stoere betonlook ook op de vloer? Kies dan voor LAB Cementum Floors.

Meer weten over LAB Cementum?

LAB Chalk (kalkverf) en LAB Cementum (betonlook)

Kleur uitproberen?

Maak dan gebruik van onze LAB Sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB Wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze LAB Colourcard, grote LAB Kleurstalen of de complete LAB Kleurenwaaier.

Lees ook: