BINNENKIJKEN BIJ ELISE BOERS EN WOUTER PEELEN: ‘WE ZOCHTEN WARME KLEUREN, ZOALS JE OOK IN MAROKKO ZIET’

Het gevoel alsof je in een zonnig land op vakantie bent. Dat wilden Elise Boers en Wouter Peelen ook wel in hun nieuwe huis in Amsterdam. Ze kochten een prachtig sfeervol pand en richtten het helemaal naar hun eigen stijl in. Voor extra warmte en sfeer, kozen ze voor verschillende LAB COLOURS en behandelden ze een deel van de muren met LAB Cementum (betonlook).

‘Na ons flink te verdiepen in verschillende verfmerken, kwamen we uit op de verf van LAB PAINT. We zochten naar warme kleuren, zoals je ook in Marokko ziet. De verf van LAB PAINT heeft een soort diepgang en speelt heel lekker met het licht. Wij waren om!’

Omdat Elise en Wouter meerdere kleuren mooi vonden, maakten ze vooraf gebruik van sample potjes (40 ml). Twijfel je zelf nog welke kleur het best uitkomt in de ruimte die je wil schilderen? Maak dan verschillende kleurvlakken op de muur. Zo kun je zien hoe een tint in de ruimte staat en zie je wat voor effect het licht door de dag heen op de kleur heeft. Schilder je liever niet direct op de muur? Maak dan testvlakken op papier. Hang het papier wel altijd op de muur om een realistisch beeld te krijgen.

LAB PAINT slaapkamer hoekje Elise Boers en Wouter Peelen in LAB Cementum Copperhead no. 29 - Sonja Velda fotografie

LAB PAINT slaapkamer Elise Boers en Wouter Peelen in LAB Cementum Copperhead no. 29 - Sonja Velda fotografie

In de slaapkamer kozen Elise en Wouter voor LAB Cementum (betonlook) in de tint Copperhead no. 29. Niet alleen de muren zijn geverfd in deze warme kleur, maar ook het plafond is meegenomen. Hierdoor voelt de ruimte een stuk knusser en het geeft een hele andere sfeer dan als het plafond wit zou zijn.

LAB Cementum (betonlook) is een makkelijk verwerkbaar systeem voor wanden en vloeren waarmee eenvoudig een betoneffect gecreëerd wordt. Meer weten? Lees hier wat er mogelijk is en hoe je het zelf kunt aanbrengen.

LAB PAINT badkamer Elise Boers en Wouter Peelen in LAB Cementum Terra Pink no. 102 - Sonja Velda fotografie

Ook in de badkamer is gewerkt met LAB Cementum (betonlook). Hier kozen Elise en Wouter voor de tint Terra Pink no. 102. Voor extra warmte voegden ze houten details toe, zoals de trap die gebruikt kan worden om handdoeken op te hangen.

LAB PAINT werkkamer Elise Boers en Wouter Peelen in LAB ECO Wallpaint Masala Chai no. 31 - Sonja Velda fotografie
LAB PAINT logeerkamer Elise Boers en Wouter Peelen in LAB ECO Wallpaint Masala Chai no. 31 - Sonja Velda fotografie
LAB PAINT kinderkamer Elise Boers en Wouter Peelen in LAB ECO Wallpaint Masala Chai no. 31 - Sonja Velda fotografie

De slaapkamer van de tweeling van Elise en Wouter, de werkkamer en de logeerkamer zijn geverfd met LAB Wallpaint in de tint Masala Chai no. 31. Een lichte, warme en neutrale kleur. Door meerdere ruimtes in dezelfde kleur te schilderen, kun je heel makkelijk dezelfde sfeer doortrekken in huis. Om dat te versterken is er gebruikgemaakt van dezelfde vloerbedekking en meubels van hetzelfde soort hout.

LAB PAINT hal Elise Boers en Wouter Peelen in LAB Cementum Terra Pink no. 102 - Sonja Velda fotografie
LAB PAINT detail hal Elise Boers en Wouter Peelen in LAB Cementum Terra Pink no. 102 - Sonja Velda fotografie
LAB PAINT trap Elise Boers en Wouter Peelen in LAB Cementum Terra Pink no. 102 - Sonja Velda fotografie

In de hal en bij de trap kozen Elise en Wouter voor LAB Cementum (betonlook) in de tint Terra Pink no. 102. ‘Het geeft ons het gevoel alsof je een heerlijk vakantiehuis binnenstapt. Bijvoorbeeld een finca in Spanje of een huis in Marrakesh.’

LAB PAINT balkon Elise Boers en Wouter Peelen in Vestingh AX en lak Copperhead no. 29 - Sonja Velda Fotografie

Zelfs het balkon kreeg een kleurtje. Dezelfde LAB COLOUR die in de slaapkamer is gebruikt: Copperhead no. 29. De muren zijn geverfd met VESTINGH Acryl Exterieur Zijdemat Muurverf (AX) en de kozijnen met VESTINGH lak. De muurverf voor buiten is vuilafstotend, zeer sterk en zijdemat. Door de warme kleur waan je je op het balkon in een zonnig oord. Een hele fijne plek om ’s zomers te zitten!

Het huis van Elise en Wouter is geschilderd door Vestingh Paint & Projects. Ook je schilder- of behangklus uitbesteden? Bekijk hier wat er allemaal mogelijk is.

Foto's: Sonja Velda Fotografie