BOTERGEEL: DE LEKKERSTE TRENDKLEUR VOOR JE INTERIEUR

De temperatuur stijgt, de natuur staat in bloei en de dagen zijn langer... Tijd om een nieuwe trendkleur in het zonnetje te zetten. En dat is dit seizoen botergeel! Afgelopen winter zagen we deze kleur al verschijnen op de fashionweek van Kopenhagen, Parijs en Londen. Daarna ging het viral op social media en doken overal video’s op met botergele outfits en accessoires. En wat blijkt? Ook in huis doet deze instant mood booster het hartstikke goed. In deze blog vertellen we je alles over botergeel en laten we zien hoe je deze prachtige mood boosting trendkleur toepast in je interieur.

De trendkleur botergeel

BOTERGEEL: WAT IS HET VOOR KLEUR?

Botergeel, of butter yellow, is een zachte, warme tint die doet denken aan de rijke kleur van verse boter. De kleur ligt in het midden van het spectrum tussen beige en felgeel. Dit maakt het een subtiele geeltint die net genoeg opvalt, zonder te overweldigen. Botergeel past goed in een rustig interieur, maar is ook erg geschikt om kalmte te brengen in een ruimte met veel felle kleuren. 

WAAROM WE MASSAAL SMELTEN VOOR BOTERGEEL

Geel associëren we met vrolijkheid, energie en geluk. Veel voorjaarsbloemen dragen dan ook de kleur geel. Het staat symbool voor de lente, en daarmee een nieuw begin. Met botergeel geef je een frisse, speelse twist aan je interieur, terwijl je ook de rust bewaart. Een kleur waarin dit perfect tot uiting komt is Ginger no. 260, een natuurlijke, warme tint gebaseerd op de kleur van gember. Maar ook van Asian Sunrise no. 978 krijgen we een instant summer feeling: een zachte neutral waar met geel de zon in opkomt. 

De trendkleur botergeelLAB Badkamercoating Straw no. 209 (wanden) Interieur: @artoflivingbymar Fotografie: @muk.vl

Daarnaast is botergeel een mooie afwisseling voor meer traditionele kleuren als beige en crème. Ideaal dus wanneer je jouw interieur graag een extra touch of colour geeft. What's not to love: alles wordt toch lekkerder met een klontje boter? 

DE MOOISTE GEELTINTEN VAN LAB

De trendkleur botergeel

De trendkleur botergeel

ZO COMBINEER JE BOTERGEEL MET ANDERE KLEUREN

Nog meer goed nieuws over deze trendkleur? Jazeker, want naast de positieve associaties die botergeel oproept, is het ook prachtig te combineren met verschillende tinten uit onze LAB COLOUR COLLECTION. Als tussenkleur geeft botergeel extra karakter aan witten en pasteltinten. Zo creëer je een mooi ton-sur-ton effect met Ginger no. 260 en Sensational Sand no. 290 of Mrs. Wool no. 108, een warme, gulle wit met gele pigmenten.

De trendkleur botergeelLAB Wallpaint Mrs. Wool no. 108 (wand) en Farrow & Ball Lichen no. 19 (houtwerk) Interieur: @studiolindengracht @gwenhoopman_interiors Fotografie: Mart Goossens

Wil je meer contrast? Ga dan voor botergeel in combinatie met Straw no. 209, een mix van oker- en mosterdgeel. Deze warme tint gaat overigens ook perfect samen met de mediterrane boho-kleur Ibiza Rush no. 966. Liefhebber van de seventies? Fris botergeel kleurt prachtig met bruin, bijvoorbeeld Warm Tan no. 91, blauw en oranje. Een energieke happy vibe gegarandeerd!

De trendkleur botergeelLAB Wallpaint Straw no. 209 (lwand links) en Ginger no. 260 (wand rechts) Interieur: @marjoleinbouhuijzen

Lees ook: TIPS VOOR DE MOOISTE KLEURENCOMBINATIES

GA VOOR EEN UNIEKE AFWERKING MET DUURZAME KALKVERF

Geef jouw botergele wand een warme, Mediterraanse twist met kalkverf! Met onze  LAB Chalk creëer je eenvoudig een speels effect dat doet denken aan de kleurrijke huizen in knusse Italiaanse dorpjes. Gewolkt, wildverband (kriskras) of streperig... de manier waarop je de verf aanbrengt en de kwast die je gebruikt beïnvloeden het effect. Leuk om mee af te wisselen en jouw rustige, botergele wand extra karakter te geven.

De trendkleur botergeel

ADVIES NODIG BIJ HET KIEZEN VAN DE JUISTE GEELTINT?

Kom naar onze conceptstore in Bussum en laat je adviseren door onze kleurexperts. Zij helpen je graag met het kiezen van de juiste geeltint voor jouw interieur. Geen tijd voor een bezoek? Plan dan een online adviesgesprek in. Tijdens een persoonlijk videogesprek kijkt onze kleuradviseur mee in jouw huis en lossen we al jouw kleurvragen op. Zo kun je snel aan de slag met het opfrissen van je woning.  

PROBEER BOTERGEEL THUIS UIT MET ONZE SAMPLE POTJES

Ook overtuigd van deze trendkleur? Bestel een sample potje van jouw favoriete geeltinten, verf een stuk van de muur en ontdek hoe de kleur blend in jouw interieur. Of plak een kleurstaal op de wand en kijk wat lichtinval op verschillende momenten van de dag doet.

De trendkleur botergeelLAB Wallpaint Ginger no. 260 (wand) Interieur: @casa_mi_su

Auteur: Claudia Dikkers

LEES OOK:

 


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen