6 VERBOUW-, KLEUR- EN STYLINGTIPS VAN JENNIFER EWBANK

Als je op zoek bent naar tips voor een écht eigen interieur, dan ben je bij Jennifer Ewbank aan het juiste adres. Ze houdt wel van een beetje Pipi Langkous en is niet bang om prints en kleuren te combineren. Jennifer deelt haar 6 tips die je helpen om je eigen huis om te toveren met een seventies en eighties kleurenpalet. Ze laat zien hoe zij met de kleuren van haar jeugd en design van nu haar nieuwe huis een eigentijdse en hoogst persoonlijke feel geeft.
6 Verbouw-, kleur- en stylingtips van Jennifer EwbankLAB wallpaint Mrs. Wool no. 108.

1. LEF ALS LANGKOUS

Jennifer: 'Ik wilde een knalrode piano, dat leek me gewoon te gek. Dus die staat er nu. Hij trekt veel aandacht in de woonkamer, en dat mag. Die piano past bij wie ik ben. Ach weet je, ik houd wel van een beetje Pipi Langkous. Alle kleuren door elkaar. Wat mij betreft kan rood prima bij lila en groen. Waarom niet?' Dat Jennifer bijzondere kleurcombinaties durft te maken zie je ook in de slaapkamer terug. De rode Valentine no. 609 en Terra Pink no. 102 met de groene Monumental Moss no. 265 op het houtwerk is een combinatie die je niet snel bedenkt, maar het gaat verrassend goed. Ben je ook opzoek naar zulke kleurcombinaties? Onze kleur- en behangadviseurs helpen je graag op weg.

6 tips van Jennifer EwbankLAB wallpaint Mrs. Wool no. 108 (wanden) en Fez no. 288 (plafond) en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (kozijn) en Fez no. 288 (houtwerk plafond).

2. BANK TEGENOVER BANK

'Omdat Nederlandse huiskamers vaak lang en smal zijn, ben je tamelijk beperkt in de opstelling van de zithoek. Deze kamer is relatief breed en het leek ons te gek om twee grote banken tegenover elkaar te zetten. Ik zag dit model bij een vriendin en viel er meteen voor. Dus bestelden we er twee in diep groen. We zijn ontzettend blij met deze opstelling. Het oogt comfortabel, gezellig, heel riant en toch rustig door de symmetrie.'

6 tips van Jennifer EwbankLAB wallpaint Mrs. Wool no. 108 (wanden), Fez no. 288 (plafond) en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (kozijn en radiatorombouw) en Fez no. 288 (houtwerk plafond).

3. ALL THE RIGHT BUTTONS

De messing lichtschakelaars vormen een luxueus ogend accent op de gekleurde wanden. 'We vonden ze in Engeland. Alleen waren de wanddozen al ingebouwd, en die bleken een andere maat te hebben dan de Engelse. Het kostte nogal wat moeite om dat op te lossen. Mijn tip is dan ook: koop je zoiets in het buitenland, check goed de maten.'

6 tips van Jennifer EwbankLAB wallpaint Mrs Wool no. 108 (wanden) en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (deur).

4. GO VINTAGE

Onder de tegels in de keuken kwam een prachtige, hoewel zwaar beschadigde terrazzovloer te voorschijn. 'Het bizarre was dat we al het plan hadden om terrazzotegels te leggen in de keuken om aan te sluiten bij de hal, waar het originele terrazzo nog lag. Toen kwam het hier dus gewoon tevoorschijn! Het was niet goedkoop om de vloer door specialisten te laten herstellen, maar we zijn er zó blij mee.' Ook uit duurzaam oogpunt is het natuurlijk goed om te koesteren wat je hebt. Neem de badkamer van Jennifer en Robin. Met LAB cementum (betonlook) oogt die straks zonder sloopwerk weer als nieuw.

6 verbouw-, kleur- en stylingtips van Jennifer EwbankLAB wallpaint Mrs. Wool no. 108 (wanden) en Fez no. 288 (plafond) en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (kozijnen), Fez no. 288 (houtwerk plafond) en Mrs. Wool no. 109 (plinten).

LEES OOK: RELAX! ZO KRIJG JE EEN NIEUWE BADKAMER ZONDER TE SLOPEN

5. MATCH GROOT EN KLEIN

Hoe bedenk je wat voor karpet je in de woonkamer wilt hebben? Zwart-wit geblokte koffiekopjes brachten Jennifer op het idee van een karpet met hetzelfde patroon. Hoewel het bij haar een intuïtieve keuze was, is het heel slim en effectief om dessins op verschillende niveaus te laten terugkeren in een interieur. Dus kijk ook af en toe naar de kleine dingen waar je verliefd op bent voor grotere keuzes.

6 tips van Jennifer EwbankLAB wallpaint Mrs. Wool no. 108 (wanden) en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (kozijn en radiatorombouw).

6. TAPIJT OP DE TRAP

'Het was niet ons eerste idee om de trap te bekleden met vloerbedekking, maar soms moet je flexibel kunnen schakelen. Het plan was eigenlijk om de trap zwart te lakken, leek me cool bij al die kleuren. Maar de trap is bekleed met een soort kunststof, verf zou snel slijten en de trap zou heel glad zijn. Dus maakten we een switch naar een oplossing die nog nooit in ons was opgekomen: vloerbedekking. Nu zijn we er super blij mee. Het dessin heeft een vintage look en wat top werkt is dat we het ook op de overloop lieten leggen.'

6 tips van Jennifer Ewbank
6 tips van Jennifer Ewbank
Foto boven en rechtsonder: LAB wallpaint Saint-Tropez no.460 (wanden en plafond) en LAB wallpaint en binnenlak Velvet Fudge no. 380 (lambrisering) en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (deuren en houtwerk trap). Foto links: LAB wallpaint Warm Cream no. 38.

KLEUREN UITPROBEREN? 

Maak dan gebruik van onze LAB sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcard, grote kleurstalen of de complete kleurenwaaier

LAB kleurenwaaier
 

Auteur: Chris Muyres
Fotografie: Lotte van Uittert

LEES OOK: