COPY PASTE: DIT ZIJN DE KLEUREN UIT HET HUIS VAN JENNIFER EWBANK

'Een kleurexpert van LAB gaf ons advies,' vertelt Jennifer. 'Zij doorzag perfect wat we wilden, beter dan wij zelf, heel bijzonder. Toen Robin en ik bij haar kwamen, hadden we al ideeën voor de kleuren voor ons nieuwe huis. De tinten die we voorlegden waren op zich goed, alleen hadden we van alles een vrij koele nuance gekozen. Ze had al snel door dat die nuances niet bij ons pasten en schoof ze op naar warmere varianten. Toen viel het allemaal op z'n plek en ontstond die seventies-vibe die we onbewust zochten.

Het kleurenpalet in het interieur van Jennifer EwbankLAB wallpaint Mrs. Wool no. 108 en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (kozijn).
Het kleurenpalet van Jennifer Ewbank

GIVE ME A BREAK

In de woonkamer zorgt Mrs. Wool voor warmte. Deze wollige kleurtint versterkt van nature de rijkdom van haar opponenten. Om de lange wand in de woonkamer te breken, adviseerde de LAB-kleurexpert om de schoorsteen op de lange muur een subtiel donkerdere tint te geven, Masala Chai no. 31. Het geeft de woonkamer op een heel natuurlijke manier evenwichtige verhoudingen. 'Ik zou het zelf niet hebben bedacht, maar het werkt echt heel goed, ik ben er dan ook super blij mee.'

Het kleurenpalet in het interieur van Jennifer EwbankLAB wallpaint Mrs. Wool no. 108 (wand), Fez no. 288 (plafond) en Masala Chai no. 31 (schouw) en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (kozijn en radiatorombouw) en Fez no. 288 (houtwerk plafond).

LICHT & LEVEN

'Een van de mooiste dingen aan deze verf – dat ontdekten we toen ze eenmaal op de muren zat – is dat de kleuren elke keer weer anders ogen. In de ochtend, in de middag, in de avond … afhankelijk van het licht dat erop valt hebben de tinten een andere uitstraling. En ook 's avonds met de lampen is het weer anders. Dat laat het huis echt leven.'

Het kleurenpalet van Jennifer EwbankLAB wallpaint Mrs. Wool no. 108.

LEES OOK: DIT IS DE INVLOED VAN LICHTINVAL OP EEN VERFKLEUR 

HARMONIE IN DE SEVENTIES

Op weg naar boven vormt de hal een warm welkom naar de bovenverdieping. Met daar op de overloop Saint-Tropez no. 460 op de wanden Velvet Fudge no. 380 op de lambrisering en plinten. Het houtwerk in Monumental Moss no. 265 brengt hier een frisse, groene toets. Deze sfeer wordt doorgetrokken tot op de bovenste verdieping. Seventies all-over.

Het kleurenpalet van Jannifer EwbankLAB wallpaint Saint-Tropez no. 460 (wanden en plafond), LAB wallpaint en binnenlak Velvet Fudge no. 380 (lambrisering en plinten) en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (deuren en houtwerk trap).

HOTELGEVOEL

In de slaapkamer werden alle muren en ook de (kast)deuren, kozijnen en raambekleding geschilderd in het warme bordeauxrood Valentine no. 609. Het is een kleur die je omhult, zeker voor een slaapkamer heel behaaglijk. Dat wordt nog eens versterkt doordat alles is meegeschilderd, tot de plinten en raamkozijnen aan toe. 'Voor ons sluit dit bordeauxrood aan op het heerlijke hotelgevoel dat de kleuren ons huis geven. De kleurexpert van LAB adviseerde ons wel om voor het plafond van de slaapkamer een lichtere roodtint te kiezen, omdat dat vrij laag is. Het moet natuurlijk niet benauwd gaan voelen. Die lichtere Terra Pink no. 102 geeft inderdaad wat lucht.'

Het kleurenpalet van Jennifer EwbankLAB wallpaint Valentine no. 609 (wanden) en Terra Pink no. 102 (plafond) en LAB binnenlak Terra Pink no. 102 (balken) en Monumental Moss no. 265 (deur). 
Het kleurenpalet van Jennifer Ewbank

SWEET DREAMS

In de slaapkamer van Emily straalt Pink Peach no. 24 een zachte, speelse warmte uit. De wanden, het plafond en zelfs de kast zijn in deze tint gehuld, waardoor de kamer een omarmend, bijna dromerig gevoel krijgt. Monumental Moss no. 265 vormt de groene draad door de woning. Deze tint zorgt voor een zachte laag op al het houtwerk, de kozijnen én deuren. Voor een mooi contrast is ook hier het houtwerk en het grote bureau bij het raam geschilderd in deze subtiel groene tint. Monumental Moss balanceert de zoete tonen van Pink Peach op een manier die zowel fris als rustig oogt. 'De kleuren maken de kamer niet alleen mooi, maar ook heel persoonlijk en knus.'

Het kleurenpalet van Jennifer EwbankLAB wallpaint en binnenlak Pink Peach no. 24 (wanden, plafond en kast) en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (bureau en kozijn).


Bij Ben is het niet minder warm en knus. Warm Cream no. 38 brengt daar namelijk een zachte, natuurlijke basis die de ruimte licht en ruimtelijk maakt. Ook hier zit de kalme groene Monumental Moss no. 265 op de kozijnen en deur. De tint brengt een vleugje natuur van buiten naar binnen. Samen vormen de crème en mosgroen een rustgevende, maar speelse omgeving, perfect voor Ben om de wereld te ontdekken.

Het kleurenpalet van Jennifer EwbankLAB wallpaint Warm Cream no. 38 (wanden en plafond) en LAB binnenlak Monumental Moss no. 265 (kozijn en houtwerk).

SHOP DE LOOK

Laat je inspireren door het kleurenpalet van Jennifer en creëer haar stijl bij jou thuis. Shop hieronder de sample potjes:

    Het kleurenpalet in het interieur van Jennifer Ewbank

    Het kleurenpalet in het interieur van Jennifer Ewbank

    Het kleurenpalet in het interieur van Jennifer Ewbank

      KLEUREN UITPROBEREN? 

      Maak dan gebruik van onze LAB sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcard, grote kleurstalen of de complete kleurenwaaier.

      LAB kleurenwaaier

      Auteur: Chris Muyres
      Fotografie: Lotte van Uittert

      LEES OOK: