Over ons

Vestingh Paint • Craft • Lifestyle
Voor als je ons nog niet (goed) kent. Wij zijn Vestingh Paint • Craft • Lifestyle, een verf- en lifestyle label. Met onze webshop, inspirerende conceptstore van ruim 400 m² in Bussum en kantoor en webshop in Amersfoort. We verkopen enkel de beste hoogwaardige kwaliteitsverven en zijn dealer van verschillende top merken, waaronder onze twee succesvolle eigen labels: LAB PAINT en VESTINGH.

Foto's: Conceptstore aan de Huizerweg 29 te Bussum. 

LAB PAINT is een ecologische en duurzame verflijn, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland.
Laat je verrassen door de unieke LAB COLOURS en steun direct de LAB PAINT FOUNDATION.

PAINT FOR WATER
Mede dankzij jouw LAB PAINT aankoop draag je bij aan een mooiere wereld: bij je thuis de verf en waar het nodig is schoon drinkwater. Een eerlijke deal!

Ook hebben we er bewust voor gekozen om alle kleurenstalen van LAB PAINT te laten schilderen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en jongeren uit het voortgezet praktijk- en speciaal onderwijs. Zodat iedereen een steentje in de maatschappij kan bijdragen en wat zijn we trots op hen!

Daarnaast besteden we bij de productie van onze verflijn veel aandacht aan het milieu. Door de ECO Footprint in kaart te brengen, weten we exact hoeveel impact LAB PAINT heeft. We zetten ons maximaal in om de CO2-uitstoot te beperken.

Meer weten over de geschiedenis en het ontstaan van Vestingh? Lees verder.   

Foto's: Conceptstore aan de Huizerweg 29 te Bussum. 

Geschiedenis Vestingh Paint • Craft • Lifestyle
In 2010 is Vestingh Verf & Glas begonnen met een winkel in Bussum van circa 60 m². Een verfwinkel gespecialiseerd in verf en glas en vooral gericht op de professionele gebruiker. Met de start van de winkel is eveneens ons eerste eigen verflabel ontstaan: VESTINGH. Een hoogwaardig uitgebreid verflabel, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Naast het eigen verflabel zijn we direct gestart met de verkoop van andere topmerken verf. Al snel groeide we uit ons pand. 

In 2014 is de winkel in dezelfde straat verhuisd naar een groter pand van maar liefst 400 m² (Huizerweg 29, Bussum). Onze vestiging is inmiddels uitgegroeid tot een ware conceptstore waar we onze klanten inspireren op het gebied van verf, kleur en interieur. 

   

Foto's: Conceptstore aan de Huizerweg 29 te Bussum. 

In 2018 is ons tweede eigen verflabel ontstaan: LAB PAINT. Een ecologisch, duurzaam en hoogwaardig verflabel, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland met een unieke kleurencollectie: LAB COLOURS. Na introductie op de vt wonen&design beurs is dit label met veel enthousiasme ontvangen door vele professionals en particulieren. 

Foto: vt wonen&design beurs (najaar 2018) de introductie van ons nieuwste verflabel: LAB ECO Wallpaint.

Wat is begonnen met een zeer matte, ecologische en schrobvaste (klasse 1) muurverf is inmiddels een compleet assortiment geworden van hoogwaardige en duurzame lakken, primers en verschillende specials. Naast het ontstaan van het LAB PAINT verflabel openden we het Creative LAB (tot begin 2022): een office voor creatief ondernemen in het inspirerende pand De Krachtcentrale te Huizen. In dit prachtige pand is de basis ontstaan voor inspiratie voor vele kleuren uit de LAB COLOUR Collectie. In 2021 verhuisde ons kantoor naar Amersfoort.

   

Foto's: Office Creative LAB in De Krachtcentrale te Huizen.

Bij LAB PAINT is er veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Zo zijn we trots op onze foundation en kunnen we met de verkoop van onze watergedragen verven, elders water op de wereld creëren.

Naast onze twee eigen verflabels: VESTINGH en LAB PAINT zijn we eveneens dealer van onder andere Farrow & Ball, Little Greene, Pure & Original, Sikkens en Sigma. Veel is online te verkrijgen maar nog meer in onze conceptstore, zoals bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment aan gereedschap van Festool. Mocht je een product zoeken maar kun je het niet vinden op de website? Stuur ons een e-mail en wellicht kunnen we je verder helpen. 

    

Foto's: De Krachtcentrale te Huizen. De eerste LAB COLOURS zijn ontstaan en geïnspireerd op dit prachtige monumentale pand. 

Vestingh Paint & Projects

Naast onze conceptstore in Bussum en onze eigen labels VESTINGH en LAB PAINT, bieden we ook projectbegeleiding aan. Voor het uitvoeren van schilder- en behangklussen beschikt Vestingh Paint & Projects over een uitgebreid netwerk van professionals. In de loop der jaren hebben we al heel wat projecten naar tevredenheid begeleid en uitgevoerd in binnen- en buitenland. We verzorgen zowel binnen- als buitenschilderwerk. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van behang en hebben we veel ervaring met onze eigen specials, zoals LAB ECO Chalk (kalkverf) en LAB Cementum (betonlook). Ook verzorgt Vestingh Paint & Projects regelmatig schilder- en behangwerk voor winkels, kantoren en grote bedrijfshallen. In 2019 gaven we bijvoorbeeld het hoofdkantoor van LINDA. een complete make-over met LAB PAINT.

Meer weten over de founder van Vestingh Paint, Craft & Lifestyle, VESTINGH, LAB PAINT, Vestingh Paint & Projects en de LAB PAINT FOUNDATION? Lees hier het interview met Robert. 

Interview met founder Robert Schellekens door Bart-Jan Bouman, journalist voor onder andere VT wonen en Vogue Living (najaar 2018) 
‘Tuurlijk is een witte woonkamer prima; daar is helemaal niets mis mee. Dan is je interieur een zeven of een acht. Maar met kleur… Ja, dan wordt het een dikke tien,’ zegt Robert Schellekens (1982), oprichter-eigenaar van Vestingh Paint & Craft. Wat begon met een verfwinkel in Bussum is in nog geen tien jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen verf- en lifestylelabel, dat inmiddels al meer dan een half miljoen liter Vestingh verf heeft verkocht. Sinds de opening in 2010 is Vestingh Paint & Craft niet alleen dé verfspeciaalzaak van het Gooi en omstreken, maar door de verhuizing een paar jaar later naar een groter pand van 400 m2 weten mensen vanuit heel Nederland – van Groningen tot Maastricht – de weg naar Bussum te vinden. In de inspirerende conceptstore aan de Huizerweg 29 én in de webshop Vestingh.nl worden enkel de beste kwaliteitsverven verkocht, zoals de twee succesvolle huismerken LAB ECO Wallpaint en Vestingh, maar ook Farrow & Ball, Little Greene en Pure & Original. Professionele schilders kunnen er tevens terecht voor Sigma en Sikkens. Alle verven kunnen in alle kleuren worden gemengd. Zo is een blik verf altijd ‘made to measure’.  

Foto: Robert Schellekens, FOUNDER.

Goede koffie en goed advies
‘Het is misschien een cliché, maar persoonlijke service en aandacht vind ik oprecht het belangrijkst,’ zegt Robert. ‘Als mensen verliefd worden op een kleur in onze webshop en die voor de zekerheid in het echt willen bekijken en daarvoor helemaal vanuit Groningen hiernaartoe komen rijden – wat geen uitzondering is – dan willen mijn team en ik dat ze zich hier van harte welkom voelen, met een goede kop koffie én goed advies. Wij versturen trouwens ook met groot plezier onze handgeschilderde stalen en samplepotjes per post als iemand onze kleuren met eigen ogen wil zien of testen. En mocht je geen tijd of zin hebben om zelf te schilderen, dan doen wij het toch? Met Vestingh Projecten nemen wij al het werk uit handen, van een kamer verven tot complete verbouwingen. Het ontzorgen gaat zelfs zo ver dat we het huis ook kunnen inrichten, indien gewenst door een van de stylisten met wie we samenwerken. ‘Turn key’ verbouwen wordt steeds populairder, en wij vinden niets leuker dan een huis of kantoor volledig onder handen nemen.’ De liefde voor verf en kleur was al vroeg aanwezig bij Robert. Na zijn studie Bedrijfswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam stapte hij meteen in het vak. In eerste instantie als projectmanager bij een verffabriek, waarna hij vijf jaar later met de Vestingh is gestart. ‘Door de jarenlange ervaring en training van onze medewerkers in de Bussumse conceptstore kunnen zij een verf precies op kleur namengen. Als jij per se die ene kleur uit je favoriete kunstwerk wilt, of van een bepaald kleed, neem het mee naar de winkel en wij maken de verf in exact dezelfde kleur.’ Razendpopulair is de door Vestingh ontwikkelde collectie DIY Coatings voor vloeren, muren, badkamers en zwembaden. Coatings met een mooie industriële uitstraling zijn het, vlek- en waterbestendig en mengbaar in elke kleur. Je kunt ze eenvoudig zelf aanbrengen met hulp van de duidelijke instructievideo’s op de website. Robert: ‘Zo creëer je met onze DIY Vloercoating een betonlook-effect voor een fractie van de prijs van een echte gietvloer.’ 

Verf voor schoon drinkwater
Misschien wel het meest trots is Robert op zijn LAB ECO Wallpaint. Deze innovatieve collectie matte muurverf is nog geen jaar oud en nu al een succes. De milieuvriendelijke, schrobvaste verf zonder giftige stoffen voldoet aan het Franse A+ label, waardoor hij veilig is voor gebruik in onder andere kinder- en ziekenhuiskamers. De kleuren zijn geïnspireerd op de natuur en industrieel erfgoed. Panden en complexen met fraai verweerde kleuren, die alleen konden ontstaan doordat de tijd eroverheen is gegaan. Zo liet Robert de deuren, muren en tegels scannen van de monumentale krachtcentrale in Huizen – recent heropend als grand café en broedplaats voor creatieven, waaronder Vestinghs eigen Creative Lab – om de unieke kleuren ervan om te zetten in een al even unieke verflijn. ‘Maar het begon allemaal met het idee dat ik wil bijdragen aan een mooiere wereld,’ zegt Robert. ‘Niet alleen door hem te ‘kleuren’ met verf, ook door er iets goeds mee te doen. Mijn vrouw Ellen en ik hebben vier kinderen en dat heeft ons perspectief veranderd. Met LAB ECO Wallpaint financieren we de Vestingh Foundation, onze stichting die zorgt voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Elke LAB PAINT-aankoop draagt bij aan een mooiere wereld. Bij de klanten de verf en waar het nodig is schoon drinkwater. Daarbij gaan we een langdurige relatie met de lokale bevolking aan: er wordt geïnvesteerd in training, geld gereserveerd voor onderhoud en de bevolking doet zelf een bijdrage in geld en/of arbeid. Dat schept een gedeelde verantwoordelijkheid. Daarnaast garandeert de Vestingh Foundation dat de watervoorziening minstens tien jaar in stand blijft.’ 
Liefde en energie
Dichter bij huis zorgt LAB ECO Wallpaint op een heel andere manier voor een mooiere wereld. De kleurenwaaiers van de collectie worden gemaakt in sociale werkplaatsen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle 48 kleuren (dit jaar komen er twaalf nieuwe tinten bij) worden met de hand op vellen stevig papier geverfd die vervolgens kleingesneden en aan elkaar geregen worden – met groot plezier en tot grote voldoening van de medewerkers. Robert: ‘Waarom ik op deze manier werk? Delen is vermenigvuldigen, dat geloof ik echt. Als je ergens liefde en energie instopt, krijg je dat op zoveel manieren terug. Ik vond het een mooie gedachte dat je met verf op waterbasis ergens anders voor schoon drinkwater zorgt. Door dit te doen ontmoet ik mensen die ik anders nooit zou zijn tegengekomen en kom ik op plekken die ik zelf nooit bedacht zou hebben. Binnenkort gaan Ellen en ik naar twee scholen en een dorp in het zuiden van India om daar met eigen ogen te bekijken hoe het geld van de Vestingh Foundation wordt besteed. Inmiddels hebben we twee zuiveringsinstallaties kunnen bouwen, allebei bij een school. Daar ben ik zo trots op. Later dit jaar hopen we onze allereerste waterput te kunnen slaan. De eerste van vele, hoop ik.’