LAB ECO Paint en LAB Colours

LAB ECO PAINTLAB ECO Wallpaint is een ecologische, matte muurverf voor binnen en buiten, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. LAB ECO Wallpaint is zeer goed reinigbaar (schrobklasse 1) en bij uitstek geschikt als duurzame afwerking van wanden en plafonds.

LAB ECO Wallpaint voldoet aan het Franse A+ label, wat een schoon binnenklimaat garandeert. Het is een muurverf op waterbasis en bevat geen giftige stoffen. LAB ECO Wallpaint kan hierdoor veilig toegepast worden in o.a. keukens, baby- en kinderkamers, ziekenhuizen en scholen.

Bij de productie besteden we veel aandacht aan het milieu. Door de ECO Footprint in kaart te brengen, weten we exact hoeveel impact LAB ECO Wallpaint heeft. We zetten ons maximaal in om de CO2-uitstoot te beperken.

LET OP! Nieuw stucwerk dient eerst voorgestreken te worden met LAB ECO Wallfix Dekkend. 

LAB Colour Collection
De LAB Colour Collection van Vestingh bestaat uit 3 collecties. De Neutral Collection, de Industrial Collection en de Spice Collection. De Industrial en de Neutral Collection zijn geïnspireerd op Nederlands industrieel erfgoed en bijzondere elementen uit de natuur. Het design team is op diverse locaties op zoek gegaan naar deze kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen verhaal en is hierdoor uniek. De Spice Collection is i.s.m. Marie-Gon ontstaan. Zij is een bekend interieurontwerper en expert op het gebied van kleur. Deze intense diepe kleuren zijn geïnspireerd op de kruiden uit India. Ze zijn een enorme sfeer boost voor het interieur. De kleuren zijn zo levendig dat je de intense smaken van deze exotische keuken bijna kunt ruiken. 

Kleur uitproberen? Bestel gratis een handgeschilderde kleurenstaal, colourcards (gratis), voor €4,- een complete ringwaaier of voor slechts €3,- een sample potje met ca. 40 ml verf. Let op! Van iedere collectie hebben we een colourcard en ringwaaier beschikbaar.

lab eco colour collection

LAB ECO Wallpaint is mengbaar in alle unieke LAB tinten en vrijwel iedere andere kleur.

Toepassing

LAB ECO Wallpaint kan o.a. worden toegepast op steen, steenachtige materialen, cement, gipskarton, pleisterwerk, hout en houtachtige (plaat)materialen. Vóór gebruik goed doorroeren. Eventueel verdunnen met water. De ondergrond dient droog, schoon, vetvrij en draagkrachtig te zijn. Poederende (zoals nieuw stucwerk) en sterk zuigende ondergronden eerst behandelen met LAB Wallfix Dekkend in de juiste kleur. Breng de verf aan met een langharige kwast, roller of verfspuit. Niet verwerken onder de 5 graden. Bij voorkeur (tenminste) 2 lagen opbrengen. Stofdroog na ca. 30 minuten en overschilderbaar na ca. 3 uur (bij 20 graden en 65% RV). 

CHECK!

✔ Ecologisch
✔ Bevat géén giftige stoffen
✔ Voldoet aan het Franse A+ label
✔ Eco Footprint is in kaart gezet
✔ Mengbaar in elke kleur
✔ Verkrijgbaar in samples van 30ML
✔ Altijd op voorraad
✔ Schrobvast (klasse 1)
✔ Mat

LAB ECO PAINT

Verbruik ca. 10m2 per liter. 

Hoe bereken je de nodige hoeveelheid muurverf?
Meet de lengte en hoogte van de wand, vermenigvuldig deze met elkaar en deel het vervolgens door 10. Nu heb je het aantal liters berekend die je nodig hebt voor 1 laag muurverf!

We raden altijd aan twee maal de wand te schilderen, zo weet je zeker dat de wand dekkend geschilderd is en je geen delen hebt overgeslagen.

 

Vestingh Foundation

Circa 2 miljard mensen hebben geen directe toegang tot schoon drinkwater. Dit gebrek leidt tot verspreiding van ernstige (vaak dodelijke) ziektes. Wereldwijd overlijden er dagelijks vele mensen aan de gevolgen van onbetrouwbaar drinkwater en slechte riolering, waaronder per dag meer dan 1000 kinderen.

De Vestingh Foundation realiseert samen met partners ter plaatse waterinstallaties op locaties waar dat het hardst nodig is.
Ons doel is om schoon drinkwater voor duizenden mensen bereikbaar te maken. Zo kunnen we levens redden, nu en in de toekomst.

5 FOR 1

Met elke 5 liter verkochte LAB ECO Paint kunnen wij 1 persoon op duurzame wijze voorzien van zuiver drinkwater.
Zo draagt elke aankoop van een blik LAB ECO Paint bij aan een mooiere wereld: bij je thuis de verf, waar het nodig is schoon drinkwater. Een eerlijke deal!

Zie voor meer informatie: vestinghfoundation.nl.

Zie voor meer informatie het product- en veiligheidsinformatieblad.

Download veiligheidsinformatieblad
Download productinformatieblad