Hout Coating

Productomschrijving

Hout Coating Transparant | Mat, Zijdeglans en Glans

Vestingh Hout Coating, is een unieke, hoogwaardige, duurzame, niet vergelende watergedragen 2 componenten waterdichte blanke coating voor binnentoepassing op hout. Dit product is zeer slijtvast t.o.v. traditionele vloerproducten, is onderhoudsvrij en vocht belastbaar. Omdat dit product op waterbasis is, vergeeld de coating niet en droogt snel.

Vestingh Hout Coating staat bij ons bekend om zijn uitstekende hechting en het hout behoud de natuurlijke houtuitstraling. En het unieke aan Vestingh Hout Coating is dat het zo is ontwikkeld dat je het zelf eenvoudig zelf kunt verwerken. Na ca. 4 uur is het product weer overschilderbaar.


Na 7 dagen is Vestingh Hout Coating volledig uitgehard en perfect reinigbaar en goed bestand tegen mosterd, rode wijn, water, koffie, thee, cola en neutrale huishoudelijke schoonmaakmiddelen. 

Hierdoor is Vestingh Hout Coating  dus uitstekend toepasbaar op (Houten) vloeren, barbladen & balies, dansvloeren, meubelen, tafelbladen, schrootjes & plinten. En zeer geschikt voor toepassing in woonhuizen en horecagelegenheden.

Indien je het hout liever in een transparante kleur wilt, dit eerst op de kale onbehandelde oppervlakte uitvoeren met Vestingh Vloer Beits op waterbasis. Hierdoor wordt vlekvorming en aanzetverschillen grotendeels voorkomen.

hout coating

TIP! Schilder met de nerven van het hout mee, voor een natuurlijke uitstraling.


Breng dit product twee lagen aan, zo weet je zeker dat het hout dekkend gecoat is. En dus optimaal beschermd wordt. Omdat dit product na 2 uur hard wordt, worden ook de gebruikte kwasten/rollers en bakjes hard. Je hebt dus twee setjes nodig. Gebruik hier bijvoorbeeld het kleine coatingspakket voor.

 

Vloer Beits Vestingh

Vloer Beits in kleur

 

Vestingh Hout Coating is verkrijgbaar in 1 liter of 4 liter verpakkingen. Met 1 liter kun je 1 laag van ongeveer 12-14 m2 coaten en kost € 59,95. Via deze link kun je Vestingh Hout Coating bestellen

Alle producten nodig om de coating op te brengen? Bestel dan hier het coatingpakket!

Download de productinformatie als PDF bestand

Download hier het veiligheidsblad

Aansprakelijkheid

De kwaliteit van Vestingh verven en verfsystemen berust op jarenlange praktijkervaring en uitgebreide laboratoriumtesten. Desondanks kunnen wij niet zonder meer aansprakelijkheid aanvaarden voor het volgens die systemen vervaardigde werk, daar het uiteindelijke resultaat voor een zeer groot gedeelte wordt bepaald door factoren die buiten onze beoordeling en beïnvloeding vallen. Op het moment van lezen zijn de gegevens in dit advies actueel. De informatie over dit product wordt regelmatig aangevuld en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde zonder enige kennisgeving worden aangebracht. Vestingh Paint & Craft wijst elke aansprakelijkheid, behoudens opzet of grove schuld, af met betrekking tot schade die voortvloeit uit gebreken in de juistheid en volledigheid van de langs deze weg verkregen informatie. De gebruiker dient evenwel de toepassing van dit product te toetsen aan de voor hem geldende omstandigheden en mogelijkheden.

Neem voor vragen en/of opmerkingen contact met ons op!