Badkamer Coating op tegels

Badkamer Coating toepassing op tegels

Het Vestingh Badkamer Coating Systeem is ook op tegels toe te passen.

Het is daarbij belangrijk dat de ondergrond en dus ook de voegen goed schoon, droog, vetvrij en draagkrachtig zijn. Oneffenheden in het tegelwerk worden geaccentueerd door het aanbrengen van een coating. Daarom is het raadzaam versleten voegen te herstellen voordat de coating wordt aangebracht.

Omdat er veel siliconenkit wordt toegepast in de naden tussen de wanden en wand/vloer aansluiting, dient dit goed en volledig verwijderd te worden, voordat de coatings aangebracht kunnen worden. Siliconenkit is namelijk niet overschilderbaar. Indien de kit niet volledig verwijderd kan worden, is een laatste mogelijkheid om de naden te kitten met een overschilderbare sealkit (zoals de Hybri Seal 2PS van Den Braven) en daarna over te schilderen. 

Omdat kitnaden na een aantal jaren vervangen dienen te kunnen worden, is het raadzaam eerst de coatings aan te brengen en na droging de kit aan te brengen, zodat deze vervangbaar blijft. Omdat kitten in een beperkt aantal kleuren leverbaar zijn, adviseren wij u de kleurstelling van de coating en kit eerst te controleren.

 

badkamer coating op tegels


Stap 1
Ontvet de wanden en voegen die je wilt coaten.

Stap 2
Schuur de wanden licht op, hoe matter de ondergrond hoe beter de coating hecht namelijk.

Stap 3
Meng de Impregneer zoals staat omschreven in het advies. Breng de Impregneer 1 laag aan. Coat ook de voegen, anders worden deze niet dekkend gecoat bij de volgende lagen.

Laat 12 uur drogen.

Stap 4
Meng de primer naar verhouding zoals staat omschreven in het advies. Breng de primer 1 laag dekkend aan. Indien niet dekkend, nog een laag aanbrengen. Dit product kan op kleur gemengd worden. 

Laat 12 uur drogen.

Stap 5
Meng de Badkamer Coating naar verhouding zoals staat omschreven in het advies. Breng ook deze laag 1 maal aan. Dit is de glansbepalende laag. Deze coating is verkrijgbaar in mat, zijdeglans en glans.

Laat 12 uur drogen.

Met het coatingspakket kun je direct aan de slag. Heb je al materialen in huis? Zoals bakjes en tape? Dan kun je de coatingsrollers ook los bestellen.

 

badkamer coating op tegels

 


Laat een reactie achter