Wand Coating

Applicatieadvies

Vestingh Wand Coating 2 componenten

Transparant | Verkrijgbaar in mat, zijdeglans en glans!

Vestingh Wand Coating, is een waterverdunbare, duurzame, niet vergelende transparante, waterdichte topcoating voor binnentoepassing op wanden.

Perfect reinigbaar! Uitstekend toepasbaar op wanden in (professionele) keukens, entree’s, trapopgangen, garderobes en andere ruimtes waar een uitstekende reinigbaarheid gewenst is.

wand coating

Denk aan de wand bij de kraan in de badkamer of het toilet. Perfect schoon te houden met de Wand Coating.

Voorbereiding
Omgevingstemperaturen en oppervlaktetemperatuur dienen tussen 10 en 20 oC te zijn en de maximale relatieve luchtvochtigheid 70%. Sluit tijdens het verwerken van de Wand Coating ramen en deuren om tocht te voorkomen, waardoor de coating  te snel droogt en banen en aanzetten zichtbaar kunnen blijven.

De Wand Coating hecht op vrijwel alle ondergronden, zorg er daarom voor dat deze niet op onbedoelde plaatsen terecht kan komen. Bijvoorbeeld aanrechtbladen of vloeren afdekken met folie, afdekkleden of stucloper, en overgangen afplakken met afplaktape Gold of Purple. Als de coating eenmaal droog is, is deze zeer lastig te verwijderen.

 gold tape kipafplak tape purple kip

Ondergrond
Het is belangrijk dat de ondergrond schoon, droog, voldoende draagkrachtig, bestaat uit goed hechtende verflagen en vetvrij is. Let ook op de overschildertijd van de muurverf. De Vestingh MC is een transparante coating, hierdoor is het dat de ondergrond al de juiste uitstraling heeft.

Bij voorkeur aanbrengen over een schrobvaste (klasse 1) latex, zoals de Vestingh Top Mat. Vestingh Wand Coating is oplosmiddelarm en weekmakervrij, daardoor niet agressief voor onderlagen. Indien geen Vestingh muurverf is gebruikt, is het maken van een testvlakje aan te bevelen. Door uitvoerige testen op zeer verschillende ondergronden en muurverven hebben we aangetoond, dat de Vestingh Wand Coating op praktisch alle schone, vetvrije ondergronden goed hecht. Op pure kalkverflagen wordt dit product niet geadviseerd.

Op lichte kleuren en off whites kan het product ongekleurd worden aangebracht. Is de ondergrond donkerder van kleur (vanaf mid-tones zoals  taupe tot zwart, donkerblauw, etc), laat dan de coating door ons aantinten in deze kleur. Informeer bij twijfel vooraf, verstrek hierbij de gebruikte kleurnaam/-code/-collectie.

 

Applicatie
Wij adviseren u de Wand Coating, met het Vestingh coatingspakket aan te brengen. Deze materialen zijn speciaal ontwikkeld voor deze toepassing. Dit pakket is voor een gereduceerde prijs (ca. 40% korting) verkrijgbaar bij je bestelling in onze webshop en winkel.

De Vestingh Wand Coating breng je aan met coatingsrollers. De Wand Coating altijd nat in nat verwerken, dat wil zeggen dat overlappende banen nog nat moeten zijn, om een egaal effect te verkrijgen en deze lagen goed in elkaar overvloeien. Schilder altijd met de kortst mogelijke banen en aaneengesloten, zodat het drogingsproces nog niet gevorderd is, voordat de banen elkaar overlappen. 

Indien de ondergrond nog poreus en zuigend is, kan een onregelmatige structuur ontstaan na de eerste laag. De eerste laag kan evt. 5% verdund worden met water, nadat de 2 componenten goed met elkaar vermengd zijn.

Breng de Wand Coating altijd twee lagen aan, met een tussenliggende droogtijd van 4 uur.

24 uur na de laatste laag is het systeem licht belastbaar, na 7 dagen is deze volledig uitgehard en volledig belastbaar.

 wandcoating

Structuur en uitstraling
De Vestingh Wand Coating is niet-vergelend. Omdat de Wand Coating de oppervlakte van de wand gladder maakt, wordt de lichtafstraling minder diffuus. Daardoor kunnen kleuren anders uitstralen. Maak bij twijfel altijd een proefvlakje. Ook zijn er in onze showroom samples aanwezig. Overgangen tussen behandelde en onbehandelde oppervlakken zijn zichtbaar. Wij adviseren of een fysieke barrière (zoals bovenkastjes of een plint) te gebruiken als overgang. Als dat niet mogelijk is adviseren wij de gehele muur te behandelen.
 

Het gebruik van afplaktape
Het gebruik van tape op muurverf is niet aan te raden. De hechting van de muurverf op de wanden kan onvoldoende zijn, waardoor bij het verwijderen van de tape muurverf meegetrokken kan worden. Het veiligst is dus geen tape te gebruiken.

Als u wel een tape gebruikt, gebruik dan altijd schilderstape van professionele kwaliteit zoals Vestingh Gold 24 of Purple (voor kwetsbare ondergronden). Daarmee wordt de kans aanzienlijk verkleind dat met het verwijderen van de tape muurverf wordt beschadigd en er blijven dan geen lijmresten achter.

Door de krachtige filmvorming kan het zijn dat met het verwijderen van de tape, de uitgeharde Vestingh MC op de tape stukjes van de coating meetrekt van de muur.

De tape daarom voorzichtig verwijderen voordat de Vestingh Wand Coating is opgedroogd.

Je dient dus voor elke laag nieuwe tape aan te brengen.

Indien dit niet mogelijk is, de tape op de overgang met de Wand Coating voorzichtig insnijden met een scherp mesje, voordat deze verwijderd wordt.

Verwerkingstijd en gereedschap

Vestingh Wand Coating is een 2-componenten product. Dat wil zeggen dat na het mengen van de 2 componenten, er een onomkeerbaar uithardingsproces in gang gezet wordt. Daarom kan de Wand Coating eenmaal droog niet meer worden verwijderd of opgelost. Het is daarom raadzaam latex of vinyl handschoenen te dragen. 

Na het mengen van de A en B component is deze ca. 2 uur verwerkbaar, uitgaande van 20oC. Na 2 uur is dit mengsel dus niet meer te gebruiken. Je kunt het eventuele restant gewoon wegzetten en laten uitharden.

De 2 componenten dienen volledig en in de juiste verhouding met elkaar vermengd te worden (A:B = 6 : 1). Voorkom hierbij luchtinslag en maak niet meer aan dan u per laag nodig heeft. Het gebruik van een keukenweegschaal is het meest accuraat.

Spoel geen restanten coating door de gootsteen, de kans bestaat dat de coating hecht aan de gootsteen of afvoer.

Gebruik voor het aanbrengen van de tweede laag altijd een nieuw setje rollers, bakjes en kwastjes omdat deze met het uitharden van de coating ook uitharden.

 wand coating vestingh

 

 Checklist benodigdheden (per laag)

□ Kwasten, viltrollers (beugel)

□ Verfbakje en roostertje

□ Afplaktape

□ Afdekfolie / stucloper

□ Soft touch of vinyl / latex handschoenen

 Of kies voor het coatingspakket!

 

Aansprakelijkheid

De kwaliteit van Vestingh verven en verfsystemen berust op jarenlange praktijkervaring en

uitgebreide laboratoriumtesten. Desondanks kunnen wij niet zonder meer aansprakelijkheid

aanvaarden voor het volgens die systemen vervaardigde werk, daar het uiteindelijke resultaat voor

een zeer groot gedeelte wordt bepaald door factoren die buiten onze beoordeling en beïnvloeding vallen.


1 bericht


  • Franka De Jongh

    Graag wil ik advies , de keuken heeft geen tegels en wij willen jullie product gebruiken wat adviseert u ? Kunnen we ook kleurenstaaltjes bestellen ?


Laat een reactie achter