Vloer Coating

Productadvies

Vestingh Vloer Coating AQ | Transparant en in vrijwel elke kleur verkrijgbaar!

De Vestingh Vloer Coating is een systeem wat het mogelijk maakt vrijwel elke ondergrond, glad af te werken, en is leverbaar in praktisch iedere kleur. Hierdoor is het makkelijk reinigbaar. Om de verwerking van de Vloer Coating goed te kunnen uitvoeren is een goede voorbereiding belangrijk. Het zorgvuldig lezen en naleven van dit document is daarom erg belangrijk. Lees ook altijd het bijbehorende productblad van het betreffende product. 

Vloer Coating

Het Vestingh Vloer Coating Systeem
Het Vestingh Vloer Coating Systeem bestaat uit 5 lagen: 1 laag Impregneer, 2 lagen Badkamer Coating Primer en 2 lagen Top Coat. (LET OP! Deze lagen zijn van toepassing op een zuigende ondergrond, zoals kaal beton.) Het grote voordeel van deze coatings is dat ze waterverdunbaar zijn, en hierdoor een minimale geuroverlast geven tijdens het aanbrengen. De Vestingh VC is een kleurvaste coating, deze vergeelt niet, is stoot- en krasvast (afhankelijk van de ondergrond) en eenvoudig reinigbaar.

Ondergrond
Het Vestingh Vloer Coating Systeem kan op vrijwel alle droge, schone, vormvaste en niet-poederende ondergronden worden toegepast, zoals tegels, (gips/cement)stucwerk, natuursteen, etc.
Het spreekt voor zich dat de sterkte van de coating voor een groot deel bepaald wordt door de sterkte en hardheid van de ondergrond.

Het Vestingh Vloer Coating Systeem is volledig vochtafsluitend. Daarom is het belangrijk dat de ondergrond volledig droog is voordat de coatings worden aangebracht.
In badkamers is het belangrijk dat de overgangen van wanden en vloeren altijd waterdicht blijven. Beschadigingen in de coatingslaag moeten daarom altijd direct worden hersteld.

De Vestingh Vloer Coating is een dekkende coating, maar wanneer er veel oneffenheden in de ondergrond zitten, blijven de oneffenheden zichtbaar door de coating heen. Wil je een echte gietvloer? Dan kun je de vloer eerst schrappen met Vestingh Gietvloer. 

 

Vloer Coating bij Toff by Kim, Huizerweg 41 te Bussum


Toepassing op tegels
Het Vestingh Vloer Coating Systeem is ook op tegels toe te passen.
Het is daarbij belangrijk dat de ondergrond en dus ook de voegjes goed schoon, droog, vetvrij en draagkrachtig zijn. Oneffenheden in het tegelwerk worden geaccentueerd door het aanbrengen van een coating. Daarom is het raadzaam versleten voegen te herstellen voordat de coating wordt aangebracht.

Omdat er veel siliconenkit wordt toegepast in de naden tussen de wanden en wand/vloer aansluiting, dient dit goed en volledig verwijderd te worden, voordat de coatings aangebracht kunnen worden. Siliconenkit is namelijk niet overschilderbaar. Indien de kit niet volledig verwijderd kan worden, is een laatste mogelijkheid om de naden te kitten met een overschilderbare sealkit (zoals de Hybri Seal 2PS van Den Braven) en daarna over te schilderen.

Omdat kitnaden na een aantal jaren vervangen dienen te kunnen worden, is het raadzaam eerst de coatings aan te brengen en na droging de kit aan te brengen, zodat deze vervangbaar blijft. Omdat kitten in een beperkt aantal kleuren leverbaar zijn, adviseren wij u de kleurstelling van de coating en kit eerst te controleren.

Toepassing op poreuze steenachtige ondergronden
Ondergronden die zuigend zijn, dienen te worden voorgestreken met 1 laag Vestingh Impregneer transparant. Deze fixeert de losse stucdeeltjes en zorgt voor een egale zuiging, zodat het Vloer Coating Systeem makkelijker en egaler aan te brengen is.

Siliconenkit kan niet worden overgeschilderd, daarom dient deze op als allerlaatste te worden
aangebracht.

Veel mensen kiezen voor de combinatie van badkamercoating op de wanden en tegels op de vloer. Dan adviseren wij eerst de wanden volledig af te werken, volgens bovenstaande werkwijze, dan de tegels te leggen, en de naad daarna met siliconenkit af te dichten. Zodoende kan de wand ook geen vocht van onder de tegels optrekken.

Verbruik
Vestingh EP Impregneer Transparant
1 ltr ca 6 m2 (afhankelijk van de oppervlaktestructuur en zuiging)

Vestingh EP AQ Primer
1 ltr ca 6 m2

Vestingh VC Vloer Coating AQ
1 ltr ca 8 m2 (op reeds geprimerde ondergronden)

Vestingh winkel vloercoating
Vloer Coating in de Vestingh winkel, Huizerweg 29 te Bussum

Het verbruik is bepaald aan de hand van het praktisch gemiddelde. Omdat dit sterk afhankelijk is van de wijze van verwerken, porositeit van de ondergrond en omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid, aanvaarden we geen aansprakelijkheid voor de hoeveelheid benodigde verf, omdat we op deze factoren geen invloed kunnen uitoefenen. Droogtijd per laag: ca 12 uur

Verwerking
Na het mengen van de 2 componenten heb je ca 1 tot 2 uur de tijd om de hoeveelheid die aangemaakt is te verwerken. Zie hiervoor de productinformatie van het betreffende product.

Indien je verpakkingen splitst, dien je de mengverhouding nauwkeurig aan te houden, vaak is het afwegen van de beide componenten op een keukenweegschaal het makkelijkst. Zowel de primer als de coating dient in een aparte emmer met een verfmixer gemengd te worden.

Voorkom hierbij luchtinslag en meng het geheel onder een laag toerental. Bekijk ook de instructievideo!

Vestingh vloer coating instructievideo

Gereedschap
Schoonmaken van gereedschap is niet mogelijk, omdat het 2 componenten producten zijn. Je hebt per laag dus nieuwe rollers/kwastjes/bakjes nodig. Standaard rollers zijn niet geschikt voor het aanbrengen van den coatings. Wij leveren de verwerkingsmaterialen normaliter mee, dan weet je zeker dat ze voor deze coatings geschikt zijn.

Je kunt de rollers voordat je begint met coaten onder de kraan met lauwwarm water uitspoelen. Daarna de rollers drogen. Hiermee kun je eventuele aanwezige losse vezeltjes verwijderen, en voorkom je dat deze in de verflaag zichtbaar zijn.

Aanbrengen coatings
De coatings kunnen relatief eenvoudig aangebracht worden. Met de juiste voorbereiding en inzet kan iedereen tot een mooi resultaat komen.

Breng altijd mooie volle verflagen aan, maar uiteraard niet te veel, voorkom zakkertjes (lopende druppelvorming), want die zijn lastig te corrigeren, en als ze hard worden alleen door licht schuren weg te halen. Wij adviseren Anza Platinum rollers te gebruiken. Deze zijn ontwikkeld voor toepassing van waterverdunbare 2 komponenten coatings. Deze kun je vinden op de webshop.

Alle applicatiemiddelen laten een eigen structuurtje na. Als je kwasten en rollers naast elkaar gebruikt rol dan het gekwaste deel zo snel mogelijk na. Dit voorkomt verschil in structuur (streepjes van de kwast en wolkjes van de roller).

Je dient de coatings per laag ‘nat in nat’ aan te brengen. Je dient gestructureerd en in verticale banen te werken. Nat-in-nat wil zeggen dat de aansluiting van naastgelegen banen in de natte verf moet komen, voordat de coating aandroogt. Anders zullen banen en rolaanzetten zichtbaar blijven.

Omdat de coatings waterverdunbaar zijn, drogen deze snel. Zorg er daarom voor dat de ramen en deuren dicht zijn, er geen tocht is, en de temperatuur zo laag mogelijk. Dit verlengt de drogingstijd van de coatings.
Indien de primer te dun wordt opgebracht, of de ondergrond te sterk zuigend is, kan het voorkomen dat 2 lagen Primer nog niet geheel egaal dekkend zijn. In dat geval adviseren wij je nog 1 laag Primer aan te brengen. Het is belangrijk dat de oppervlakte al dekkend in de eindkleur is, voordat de Vestingh Vloer Coating AQ aangebracht wordt.

Vestingh Vloer Coating


Gebruik van afplaktapes
Indien je tapes gebruikt, dien je deze per laag aan te brengen. De afplaktape dient van professionele kwaliteit te zijn, zoals de Vestingh Gold of Purple. Dit is een soepele, watervaste, UV en oplosmiddelbestendige tape, met een gemiddelde zuigkracht. Deze is uitermate geschikt voor toepassing op geschilderd hout en tegelwerk.

Op ruwe ondergronden kan de coating achter de tape komen. Om dit te voorkomen dient u de tape minimaal af te kitten, zodat de poriën onder de tape worden gevuld met watervaste acrylaatkit (zoals de Den Braven Acryl Exterieur), voordat je de coatings aanbrengt.

Den braven Acryl exterieur
Het is niet raadzaam geschilderde gestucte wanden af te plakken met tape, omdat de hechting van de tape soms sterker is dan de hechting van de muurverf/coating op het stucwerk. Mede omdat het voorkomt dat stucwerk intern niet goed vernet is, kan het gebeuren dat je met het lostrekken van de tape stukjes muurverf/coating meetrekt. Indien je tape gebruikt op kwetsbare ondergronden, gebruik hiervoor de Vestingh Purple, deze heeft een minimale kleefkracht, en verkleind hierdoor de kans dat je verf meetrekt. Hoe langer een tape aangebracht is, hoe harder deze zich gaat hechten. Daarnaast kan de verf op de tape ook de droge verflaag meetrekken, daarom dien je de tape te verwijderen voordat de coatings droog zijn.

Kleuren
Praktisch alle denkbare kleuren (kleurnummers/namen) van toonaangevende merken zijn leverbaar. Wij mengen deze terwijl je wacht, dit duurt ca 5 minuten per verpakking. Tussen verschillende producten kunnen kleine glans- en kleurverschillen optreden, omdat de coatings anders zijn opgebouwd. Wij adviseren je daarom de kleuren te controleren voordat je ze aanbrengt, en met het kiezen van de kleuren hier rekening mee te houden. Liever bestellen? Geen probleem! Via de webshop kun je alle nodige producten vinden incl. productinformatie en instructievideo. Voor 14:00 uur op een werkdag besteld, betekent dezelfde dag verzonden.


Bijwerken
Door werking van de ondergrond (bijvoorbeeld in de hoeken), constructieve gebreken, gebruik van verkeerde stucmortels of temperatuurverschillen op plaatsen waar bijvoorbeeld leidingen lopen kunnen (haar)scheurtjes in de ondergrond en de coating ontstaan.

Scheurtjes kunnen ook ontstaan in tegels. Met name in de natte cel is het niet gewenst dat er vocht achter de coating komt omdat het systeem waterdicht moet blijven. Wanneer dit zich voordoet dien je dit zo snel mogelijk te herstellen.

Dit kan plaatselijk door het oppervlak licht op te schuren en de scheurtjes te vullen met epoxy. Wanneer je het plaatselijk bijwerkt adviseren wij tenminste 1 laag Primer op te brengen en 2 lagen coating.
Kleur en glansgraad verschillen zijn bij slechts plaatselijk bijwerken mogelijk. Het is daarom altijd netter de gehele wand 1 x te coaten.

Aansprakelijkheid
De kwaliteit van Vestingh verven en verfsystemen berust op jarenlange praktijkervaring en uitgebreide laboratoriumtesten. Desondanks kunnen wij niet zonder meer aansprakelijkheid aanvaarden voor het volgens die systemen vervaardigde werk, daar het uiteindelijke resultaat voor een zeer groot gedeelte wordt bepaald door factoren die buiten onze beoordeling en beïnvloeding vallen.

 


1 bericht


  • Schildersbedrijf H.Vos Harry Vos tel 0570592659

    Geachte dames/heren, voor een klant (woningbouw corporatie) moet ik als proef een douche vloer coaten. het gaat hier om een terrazzo vloer waar klein scheurtjes in zitten. heeft u een middel waar ik eerst die scheurtjes mee dicht kan maken om de vloer daarna te coaten. Ook wil ik graag weten of het mogelijk is om iets in de natte coating te strooien of door de coaten heen te mengen voor het aan brengen om uit glijden op de vloer te voorkomen. Vertrouwende op een reactie verblijf ik met vriendelijke groeten, Harry Vos


Laat een reactie achter