Hout Coating

Hout Coating

Hout Coating Transparant | Mat, Zijdeglans, Glans.

Productomschrijving
Vestingh Hout Coating, ook wel de VloerOlie 2K AQ genoemd, is een unieke, hoogwaardige, watergedragen 2 componenten PU emulsie.

Dit product is verkrijgbaar in mat, zijdeglans en glans. Dit product is zeer slijtvast t.o.v. traditionele vloerproducten, is onderhoudsvrij en is vochtbelastbaar. Omdat dit product op waterbasis is, vergeeld deze niet.

Uitstekende hechting en het hout behoud de natuurlijke houtuitstraling. Eenvoudig verwerkbaar en sneldrogend. Na ca. 4 uur is het product overschilderbaar.

Na volledige doorharding (7 dagen) is de Hout Coating goed bestand tegen mosterd, rode wijn, water, koffie, thee, cola en neutrale huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Vestingh Hout Coating is NMP vrij en geurarm. Daardoor is de Hout Coating geschikt voor toepassing in ruimtes welke snel weer in gebruik moeten worden genomen.

Producttoepassingen
(Houten) vloeren, barbladen & balies, dansvloeren, meubelen, tafelbladen, schrootjes & plinten. Bij uitstek geschikt voor toepassing in woonhuizen en horecagelegenheden.

 Producteigenschappen

Glansgraad: Mat, Zijdeglans en Glans

Dichtheid: 1,05 kg/ltr

Houdbaarheid: 6 maanden (in ongeopende verpakking)

Stofdroog ca. 30 minuten (uitgaande van 20 oC en 50% RV)

Overschilderbaar na ca. 4 uur (uitgaande van 20 oC en 50% RV

Volledig belastbaar na ca. 7 dagen

Verwerkingstemperatuur 10 tot 30 oC (voor ondergrond en omgeving)

Verbruik 14 m²/ltr

Potlife na mengen A&B comp. 2 uur

Verpakking (ltr) 1 en 4 ltr blikverpakking (A+B component)

Verdunnen met water

Kleur: TransparantBindmiddel
Hoogwaardige watergedragen PU emulsie.

Opslag
Koel bewaren (tussen 5 en 20ºC), goed afgesloten, rechtop en in de originele verpakking bewaren.

Afval
Laat het product niet in de riool of in het oppervlaktewater terechtkomen.
Restanten en geleegde verpakkingen dienen ingeleverd te worden bij erkende inzamelaars.

Bevat
PU emulsie, water, additieven, in-can conserveringsmiddelen.

Verwerking
Vestingh Hout Coating Aqua aanbrengen met brede dubbeldikke kwast, niet pluizende Anza Platinum roller of Viltroller.

anza platinum roller

Anza Platinum roller

Om rolbanen en aanzetten te voorkomen, altijd nat-in-nat en zonder onderbreking appliceren, plank voor plank, over de gehele breedte van het oppervlakte aanbrengen. Zorg dat de velling of naad de overgang is tussen de banen. Breng dit product twee lagen aan, zo weet je zeker dat het hout dekkend gecoat is. En dus optimaal beschermd wordt. Omdat dit product na 2 uur hard wordt, worden ook de gebruikte kwasten/rollers en bakjes hard. Je hebt dus twee setjes nodig. Gebruik hier bijvoorbeeld het kleine coatingspakket voor.

hout coating

TIP! Schilder met de nerven van het hout mee, voor een natuurlijke uitstraling.


Reiniging
Door de goede hechting en snelle droging, is gereedschap en andere objecten niet-tot moeizaam te reinigen. Zorg daarom dat het product niet op ongewenste plaatsen kan komen. 

Verbruik
14 m2 per liter op een vlak oppervlak, per laag. Bij ruwe en onbehandelde ondergronden is het verbruik hoger vanwege o.a. zuiging van de ondergrond. Het daadwerkelijke verbruik is alleen door het maken van een proefvlak nauwkeurig vast te stellen. Omdat het een 2 Componenten product betreft, altijd
ruim voldoende aanmaken en maximaal zoveel als tijdens de potlife van 2 uur verwerkt kan worden.

Nieuwe onbehandelde ondergronden
De ondergrond moet vrij zijn van vet, waslagen, stof, schimmel en andere elementen die de hechting kunnen beïnvloeden. Daarnaast moet de ondergrond draagkrachtig en voldoende droog zijn. Indien het hout aangekleurd moet worden, dit eerst op de kale onbehandelde oppervlakte uitvoeren met Vestingh Vloer Beits op waterbasis. Hierdoor wordt vlekvorming en aanzetverschillen grotendeels voorkomen.

Vloer Beits Vestingh

Vloer Beits in kleur

Reeds behandelde ondergronden
Eventueel aanwezige (glanzende) oppervlakten en laklagen schoonmaken met een oplossing van Vestingh Verfreiniger, goed laten drogen en daarna voldoende opruwen d.m.v. schuren. De ondergrond moet vrij zijn van vet, waslagen, stof, schimmel en andere elementen die de hechting kunnen beïnvloeden. Daarnaast moet de ondergrond draagkrachtig en voldoende droog zijn.

Verontreinigde ondergronden
Wanneer vet, waterkringen, vochtplekken, en dergelijke in de oppervlakte aanwezig is, deze zo goed mogelijk schoonmaken met Vestingh Verfreiniger, en daarna schuren tot gezond ogend hout zichtbaar is.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen!

 

Download de productinformatie als PDF bestand

Laat een reactie achter