BETONLOOK | Ardex stucmiddel voor Badkamer coating

badkamer stucen

 

Onderstaand advies is opgesteld door Jeroen van Woudenberg. Hij is technisch adviseur bij ARDEX en heeft in samenwerking met Vestingh Paint & Craft dit advies opgesteld voor het (transparant) coaten van de badkamer.

Decoratieve afwerking ARDEX A950 Flexmortel.

badkamer coating beton look

Wanden binnen:      

 • Ondergrond moet vrij zijn van lagen die de hechting kunnen verminderen zoals stof, vuil, olie, vet en losse delen.
 • Wanden met als ondergrond gestukadoord gips, gibo etc. worden voorgestreken met ARDEX P3 Niet-druppelende Voorstrijk . Tevens kunnen met deze voorstrijk alle zuigende ondergronden binnen worden voorgestreken, om minder zuiging te genereren of om reststof te binden. Wanden met als ondergrond oud tegelwerk of een niet zuigende ondergronden worden voorgestreken met ARDEX P3 Niet-druppelende Voorstrijk, universele voorstrijk voor binnen.
 • Na ongeveer 1 uur drogen van de voorstrijk kunnen de wanden worden uitgevlakt met ARDEX A950 vanaf 3 mm tot onbeperkte laagdikte aan te brengen. ARDEX A950 is altijd de volgende dag 100% droog. Hierna voorstrijken met ARDEX P3 Niet-druppelende Voorstrijk, na droging van de ARDEX P3 de wanden voorzien van ARDEX A950 met een dunne laag ARDEX A950 , deze doorschuren en afpleisteren.

ARDEX A950 bindt altijd 100% af en kan niet verbranden of verpoederen.

 • Wanden van plaatmateriaal dienen te zijn aangebracht volgens voorschriften van de desbetreffende plaatmaterialen fabrikant. Hierna de plaat pleisteren met ARDEX A950 en in de naden voorzien van alkalisch bestendig gaas. Hierna voorstrijken met ARDEX P3 Niet-druppelende Voorstrijk, de gehele plaat pleisteren met ARDEX A950 en zoals hierboven beschreven nogmaals in een dunne laag afpleisteren.

Platen die gipsgebonden zijn eerst voorstrijken met ARDEX P3. Door beweging van het plaatmateriaal kunnen (haar)scheuren in de pleister komen, hiervoor kan ARDEX niet garant staan voor schade die zo ontstaat.

Wanneer ARDEX A950 als eindafwerking wordt gebruikt deze altijd in twee lagen aanbrengen, tussen de eerste en tweede laag altijd voorstrijken om gelijkmatige zuiging te verkrijgen.
Na het afpleisteren dient na 24 uur een transparante coating te worden aangebracht volg hierbij de voorschriften van de producten van De Vestingh.
ARDEX A950 geeft een speciale “ tekening” die als betonlook kan dienen, altijd vooraf een monster maken en deze tonen zodat vooraf duidelijk is hoe de uitstraling van het product is.

Er kunnen (haar)scheuren ontstaan in het product, en eventueel kleinen oneffenheden of beschadigingen, dit is inherent aan het product. ARDEX staat niet garant voor schade die hierdoor ontstaat.

In de natte cel wordt deze wijze van aanbrengen niet gegarandeerd.

Voor vragen ten aanzien van ondergrond voorbereiding kunt u terecht bij:

Jeroen van Woudenberg
Technisch adviseur

ARDEX GmbH

 +31 654 772567

jeroen.vanwoudenberg@ardex.eu

www.ardex.eu                     

 

Transparante Badkamer Coating

Om de wanden waterdicht te maken, pas je de Vestingh Transparante Badkamer Coating toe op de wanden. De transparante Badkamer Coating bestaat uit twee producten die je beide in twee lagen aanbrengt.

transparante coating

Stap 1. Primer - Dit product bestaat uit één component en kan rechtstreeks aangebracht worden op de wand.

Verbruik: 8 m2/liter - twee lagen aanbrengen. Per laag een droging van +/-12 uur aanhouden voor de volgende laag kan worden aangebracht

Stap 2. Top Coat transparant - Dit product bestaat uit twee componenten en moet per laag met elkaar vermengd worden. Per laag een droging van +/-12 uur aanhouden voor de volgende laag kan worden aangebracht

Verbruik: 12m2/liter - twee lagen aanbrengen.

Meer info? Neem contact met ons op!

 


5 berichten


 • Dennis de Bruin

  Hallo Jeroen,
  Ik zie heel veel voorbij komen over Ardex feather finish, is dit product ook in NL te krijgen of is daar een ander product voor of andere benaming?
  Alvast bedankt


 • Dennis de Bruin

  Hallo Jeroen,
  Ik zie heel veel voorbij komen over Ardex feather finish, is dit product ook in NL te krijgen of is daar een ander product voor of andere benaming?
  Alvast bedankt


 • Kim van Berkel

  Hallo,

  Wij hebben nieuwhuis gebouwd en zijn met de afwerking bezig. We willen heel graag een tegelloze (m.u.v. de vloer) badkamer. Onze muren zijn van porizo en voorzien van nieuw stukwerk. Bij het (schuine) plafond zijn platen van gips geplaatst. We hebben een kleine badkamer met wand waarachter een inloopdouche zit met twee douchekoppen en handdouches. We willen de badkamer zo ruim mogelijk laten lijken, kunnen we dan het beste een witte kleur gebruiken op de wanden? Is het door jullie aan te raden om de muren wit te texen en transparante coating erop te doen? Of de wanden met de witte coating te behandelen? Ik vind de betonlook ook erg mooi, maar ben bang dat dat verkleind in een vrij kleine, wat donkere ruimte? Graag jullie advies hierbij.

  Met vriendelijke groeten,
  Kim van Berkel.


 • Jeroen

  Hallo Nico, Je kunt met ARDEX R1 deze wanden pleisteren. Dit product is cement gebonden en dus prima toe te passen in een badkamer.In de natte cel loop je meer risico door vochtschade, door bv werking van de pleten, we kunnen hier de hechting garanderen maar schade vrij blijvend kan niet worden gegarandeerd.
  Platen aanbrengen volgens voorschriften van de plaatmateriaal fabrikant en de naden voorzien van alkalisch bestendig gaas en hier ARDEX R1 op aanbrengen, hierna volledig de plaat ca. 3 a 4 mm pleisteren.


 • Nico Wolterink

  hallo Ik wil mijn douche ruimte met aquapanelen, dit zijn cement afwerken. wat is de beste methode om op deze ondergrond Ardax 950 aan te brengen.
  Alvast bedankt.


Laat een reactie achter